Een piep in je oor na een feest of festival? Zo voorkom je het!

2
piep in oor

Samen met vrienden helemaal uit je dak gaan op een goed feest: ik vind het een van de leukste dingen die er is. Een toffe outfit aan, glitters op mijn gezicht, een paar oren op mijn hoofd en gaan. Sinds ongeveer een jaar is er nog iets toegevoegd aan mijn standaard party outfit: oordoppen.

Ik heb het belang van oordoppen te lang onderschat, waardoor ik nu rijkelijk laat ben en serieus niet alles meer hoor. Dat is deels te wijten aan mijn 2 jaar als stewardess (4x per week vliegen is nou eenmaal niet goed voor je oren), maar ook aan mijn feestgedrag. Want tja, al je vrienden staan altijd ‘links voor’ en pal naast de box voel je de muziek nu eenmaal beter. Dat mijn oren daardoor zwaar naar de klote konden gaan (heftige bewoording maar it’s true), daar stond ik nooit bij stil. Het is ook een beetje zo’n ding waar je pas achter komt als het al een beetje te laat is, toch? Nou, dat hoeft dus gelukkig niet. Van Alpine kreeg ik naast een ticket voor Pleinvrees (yes!) een paar mooie PartyPlug Pro Natural oordoppen en een hele hoop informatie.

 

Datzelfde merk liet een onderzoek onder festival– en concertbezoekers uitvoeren, waar uit kwam dat de helft van deze mensen al kortere of langere tijd gehoorklachten ervaren. Bijvoorbeeld een piep in de oren. Ik heb zelf geen piep in mijn oren (maar vraag té vaak ‘wat zeg je?’), maar ik ken helaas meerdere mensen die dat wel hebben.
piep in oor

Foto credit: Tim Buiting

Hoor je de muziek wel goed?

De doppen die ik van Alpine kreeg hebben een vlakke demping en zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens festivals, concerten en uitgaan. Ze zijn voorzien van speciale rechtlijnige filters: deze dempen op alle toonhoogtes nagenoeg evenveel, wat betekent dat de muziek niet anders klinkt. Alleen alsof de volumeknop wordt teruggedraaid. De filters zorgen er ook voor dat je de mensen met wie je praat goed kan verstaan.

Zitten oordoppen wel lekker?

piep in oor

Foto credit: Alpine

Mocht je nog niet overtuigd zijn dan weet ik het ook niet meer 😉 Voor het geld hoef je het in ieder geval niet te laten: De prijs van de reguliere PartyPlug is €12,95 en van de PartyPlug Pro Natural (de geteste versie) €29,95.  Klik hier om ze te shoppen.

Over de auteur

2 comments

  1. Brenda 10 oktober, 2017 at 15:05 Beantwoorden

    Ik heb zwemdoppen laten maken. Draag deze al jaren aangezien ik dus wel een suis in mijn hoofd heb. 1 keer doppen vergeten bij een concert en meteen gehoorbeschadiging. Als ik in een drukke omgeving ben geweest merk ik dit meteen. Een ergere suis/zoem voor een paar dagen.

    Zwemdoppen vind ik super zitten en niemand ziet ze want ik heb transparante laten maken. Ze vallen niet uit je oren en irriteren niet.

    • Kelly 10 oktober, 2017 at 15:14 Beantwoorden

      Hi Brenda, ik heb sinds kort inderdaad ook zwemdoppen. Erg fijn en het scheelt een hoop ergernis van water in je oor! Heb je voor concerten wel speciale muziekdoppen?

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: