’s Werelds langste vegetarische tafel

1

Afgelopen vrijdag spraken mijn vriendin Jasmijn en ik af op het museumplein in Amsterdam om aan te schuiven aan ‘de langste vegetarische tafel.’

DSC_1456

De vegetariërsbond organiseerde het voor de derde keer en dit jaar was het doel om met 1000-1200 man tegelijk vegetarisch te eten. Het oude wereldrecord stond op 1000 man in België, dus dat moest verbroken worden!

Het begon om 18.00 uur, en toen we op dat tijdstip aankwamen konden we nog maar net een plekje vinden. Het was eigenlijk al vol! Wat een animo. Het weer was heerlijk en het eten gratis, dus het was te verwachten dat het druk zou zijn… De organisatie had hier denk ik wat minder op gerekend, om 18.05 waren de meeste drankjes al uitverkocht. Aangezien het vrijdag was hadden we onwijs veel zin in een lekker wijntje, maar dat was er helaas niet te krijgen. Een biologisch appelsapje gemixt met Spa rood (tip!) dan maar….

DSC_1429

Het thema van de avond was grieks. Er zou couscous, olijvenbrood, tzatziki, auberginekaviaar, vegetarische gyros en een groentegerecht geserveerd worden. Nu ben ik geen vegetariër maar wel groot fan van Grieks eten. Ik weet dat je in Griekenland heerlijk (vleesloos) kan eten dus ik verheugde me op een feestmaal.

De feestvreugde verdween een beetje nadat Jasmijn na 40 minuten(!!) in de rij gestaan te hebben terug kwam met een sip gezicht en twee zo goed als lege borden: de jongen voor haar had de laatste gyros en er was alleen nog een beetje groente over. Ach, een wijntje erbij maakt veel goed. Oh nee…

DSC_1431

De couscous, auberginekaviaar, het olijvenbrood en de tzatziki smaakte ons prima, hoewel het in de verste verte niet Grieks leek. Ik bedacht me daarna hoe vreselijk moeilijk het is om in te schatten hoeveel kruiden je in een gerecht voor 1200 man moet gooien, dus het is ze vergeven.

DSC_1435

Het groentegerecht was geen favoriet, maar de sfeer was top en de voorbereiding had dagen geduurd dus we hebben netjes ons bordje leeggegeten.

Het dessert was het meest bijzonder en niet bepaald vleesloos: we zagen hoe een naakte man onder luid gejuich door de fontein en de daarbij behoren kunstwerken rende en sprong. Ik heb nog net een foto kunnen maken 😉

DSC_1449

Al met al was het een leuke ervaring. We hebben deel uitgemaakt van een recordpoging die gehaald is (1200 man!) en de aandacht ging even helemaal uit naar vegetarisch eten.

DSC_1436

Na het eten zijn Jasmijn en ik naar de Pijp geraced voor ons lang verwachte wijntje bij Boelen & Boelen… Die smaakte beter dan ooit!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: