EkoPlaza: foodieparadijs mét eigen beautysalon

1
ekoplaza beautysalon

Eind november opende EkoPlaza een prachtige conceptstore aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Ik was aanwezig op de feestelijke borrel waar ook het nieuwe logo gepresenteerd werd. In een conceptstore staat beleving centraal, en dat is bij EkoPlaza perfect gelukt.

Untitled

Tijdens een opening is het altijd een beetje een chaos: het is ontzettend druk, iedereen kletst met elkaar en drinkt een drankje. Ik pikte hier en daar een heerlijk biologisch hapje mee (ik proefde de lekkerste vleeswaren ooit!) en deed een rondje door de mega grote zaak. De winkel is werkelijk van alle markten thuis en gaat veel verder dan een ‘supermarkt’. Naast houdbare producten is er ontzettend veel vers te krijgen, zelfs hele maaltijden die voor je neus klaargemaakt worden. Versgebakken koekjes, sapjes die je zelf samenstelt en zelfs een machine waar je zelf notenpasta uit kunt toveren. Links achterin ontdekte ik iets waar ik extra vrolijk van werd: de conceptstore beschikt over een eigen beautysalon.

Untitled

Ik raakte aan de praat met de dames van de salon die me enthousiast vertelden over de producten van Dr. Hauschka, een geheel natuurlijk cosmeticamerk. Ik ben een sucker voor fijne beautyproducten en nam mezelf dan ook voor op een rustiger moment nog eens terug te gaan voor een behandeling. Dat moment kwam sneller dan verwacht, want na een paar dagen verscheen er een mail van Linde in mijn inbox met de vraag of ik langs wilde komen voor een behandeling. Yes! Ik koos voor een drukke dag in mijn agenda, zodat ik even een lekker rustmomentje tussendoor had.

Untitled

Vorige week vrijdag was die drukke dag: een interview met de Metro, een afspraak in Amsterdam en een etentje met werk. Rond het middaguur kwam ik aan bij EkoPlaza en vanaf het moment dat ik de salon binnenstapte was ik meteen zen. Alles rook heerlijk, het was lekker warm binnen en Linde ontving me hartelijk. Ik nam plaats in de stoel waar ik ingepakt werd met een dekentje en warme sloffen. Linde begon met een reiniging van mijn gezicht. Ze vertelde over de producten die ze gebruikte en waarom het belangrijk is om ook voor je huid voor natuurlijke producten te kiezen. Het voelde en rook allemaal heerlijk en allesbehalve chemisch (wat bij ‘gewone’ producten nog wel eens het geval is). Na de reiniging kreeg ik een persoonlijk huidadvies: tot mijn verbazing werd me afgeraden een nachtcrème te gebruiken. ’s Nachts is de huid actief met herstellen en komt het ‘vuil’ naar buiten via de poriën. Deze wil je dus niet dichtstoppen met een crème.

Untitled

De behandeling werd afgesloten met een heerlijke gezicht-, hals- en hoofdmassage waarbij ik langzaam weg droomde. Hierna was het halfuurtje alweer voorbij, veel te snel! Maar zelfs tijdens een drukke dag is het heerlijk om, als is het maar een halfuur, even te relaxen tijdens zo’n behandeling. Vol met energie en met een stralende huid liep ik naar buiten. Het crème advies heb ik opgevolgd. Ik had de laatste tijd nogal wat last van pukkeltjes in mijn gezicht en ik moet je eerlijk zeggen dat deze zo goed als verdwenen zijn.


Je kunt bij de beautysalon terecht voor verschillende behandelingen: wenkbrauwen epileren, een voetreflexmassage maar ook een twee uur durende gehele lichaamsbehandeling (deze staat zeker op mijn verlanglijstje). Voor een afspraak kan je bellen naar 020-6767358. Extra leuk voor wanneer je iemand die in verwachting is in je omgeving hebt: de Weleda mama behandeling + fijn pakketje met mini producten van Weleda kost nu €65,- in plaats van €75,-. Leuk voor onder de kerstboom =)

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: