Fantastische combi: Venkelsalade met sinaasappel

0
venkelsalade met sinaasappel

Smaakcombinaties kunnen zo ontzettend lekker en verrassend zijn. Kaas met een eitje, pindakaas met hagelslag en perzik-mozzarella zijn smaken waarvan ik – wanneer ik ze combineer – maar geen genoeg kan krijgen. De een is wat meer voor de hand liggend en logisch te bedenken, en de ander wat minder. Wanneer ik een minder voor de hand liggende combinatie bedenk die dan geweldig uitpakt, kan ik daar best wel even blij mee zijn 😉 Ik dacht dat ik met de combi venkel-sinaasappel iets unieks bedacht had, tot een bevriende chef me vertelde dat dit een bekende smaakcombinatie is. Niet origineel dus 😉 maar wel heel erg lekker!

Bij dit recept is het echt less is more. Je hebt namelijk helemaal niet zoveel ingrediënten nodig om iets te maken dat fantastisch smaakt. Voor deze salade gebruikte ik olijfolie met sinaasappel die ik op Zakynthos gekocht had. Normaal gesproken hou ik niet zo van producten met sinaasappelsmaak, maar deze olie is anders. Tijdens het proces zijn de sinaasappel meegeplet, waardoor de smaken echt in elkaar verweven zijn. Heaven on earth! Ik durf niet te zeggen of de olie in de supermarkt verkocht wordt, maar ik vond deze webshop die een soortgelijk product verkoopt. Mocht je geen sinaasappel-olijfolie hebben dan maak je gewoon zelf een dressing door de olie met wat versgeperst sinaasappelsap te mengen, net zo makkelijk =)

venkelsalade met sinaasappel

Ingrediënten

Voor 2 personen

Zakje rucola

1 avocado

1/2 sinaasappel

1/2 venkelknol

2 el. groene olijven (zonder pit)

6-8 ansjovisfilets

Peper & zout uit de molen

Sinaasappel olijfolie (of de zelfgemaakte dressing van olie & sinaasappelsap) naar smaak

Zo maak je het

Ontdoe de avocado en sinaasappel van de schil en snijd in plakjes. Was de venkelknol en snijd in stukjes. De olijven snijd je in reepjes, en de ansjovis kan je eventueel ook wat kleiner snijden. Doe de rucola in een kom, hussel er peper en zout doorheen en ook wat olijfolie. Je kunt of a.) alle ingrediënten door de sla mixen, of b.) voor een iets mooier plaatje gaan, en de ingrediënten bovenop leggen zoals op de foto. Geniet ervan!

venkelsalade met sinaasappel
Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

high tea bataviastad

Chocolate Company in Bataviastad

Shoppen en chocolade: deze twee woorden samen vormen voor menig vrouw (en man!) een hemelse combinatie. Ik heb ontdekt dat ze perfect samengaan. Chocolate Company ...