Fantastische octopus met gegrilde avocado en zeekraal

0
octopus
‘Liefde van de man gaat door de maag’ zeggen ze, maar wat mij betreft is dat andersom dus net zo. Samen koken met een muziekje aan en een lekker wijntje erbij; ik vind het een van de leukste dingen die er is. Als de kok in kwestie dan ook nog eens een bizar lekker gerechtje op tafel tovert is de avond natuurlijk helemaal geslaagd 😉

 

Ik noem dit gerecht fantastisch omdat ik letterlijk omvergeblazen werd door de smaak, ZO lekker! Door een paar hele simpele dingen bereik je dit resultaat: de avocado wordt gegrild, er gaat wat mosterd door de dressing en je maakt het gerecht af met zilte zeekraal.

 

Om de ingrediënten voor dit gerechtje bij elkaar te shoppen, gingen we naar de Kweker. Ik vind dat altijd een feest, zo’n groothandel, en kom dan ook altijd thuis met 5x meer dan ik eigenlijk nodig had. Nu ziet deze salade er misschien indrukwekkend uit, maar voor de ingrediënten hoef je dus niet speciaal naar de groothandel: alles is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt (de eetbare bloemen daargelaten, maar die zijn ook alleen voor garnering).

 

Misschien vind je octopus – deze variant is ook bekend als pulpo, en binnenkort leer ik je hier meer over – wat ‘eng’ om te gebruiken omdat je het nog nooit gedaan hebt. Ik kan je vertellen: er is niks moeilijks aan. Wel is het verstandig om de voorgtgaarde variant te kopen (bijvoorbeeld deze octopusarmen van de appie). Dat scheelt een hoop gedoe, en omdat ze al voorgegaard zijn zullen ze niet zo snel taai worden.
Of je nu lekker voor jezelf kookt of voor iemand anders: met dit gerechtje maak je ongetwijfeld indruk!

Dit heb je nodig

Grillpan of contactgrill | kom

Ingrediënten

Voor 2 personen
2 a 3 octopus tentakels
1 middel-harde avocado
1,5 limoen
1 el mosterd
8 cherry tomaatjes
Handje zeekraal
Olijfolie
Peper en zout uit de molen
octopus

Zo maak je het

Snijd de avocado doormidden en vervolgens in plakken van een halve cm en doe ze in een kom. Pers sap uit een halve limoen en doe dit er, samen met een scheutje olijfolie en wat peper en zout bij. Even husselen.

 

Verhit de grill en leg de plakken avocado er (zonder olie!) op. Grill beide kanten tot er iets bruine streepjes ontstaan.

 

Meng voor de dressing het sap van 1 limoen met de mosterd, en wat peper en zout.

 

Snijd de octopus tentakels in stukken van zo’n 5 centimeter. Zet de grill op de hoogste stand (het is belangrijk dat de grill echt heet is) en grill de tentakels kort. Op deze manier krijg je krokante buitenkant maar blijft de binnenkant sappig.

 

Voor de opmaak van het bord snijd je de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel de plakken avocado over het bord, leg daar de octopus op en maak dan af met de tomaatjes, zeekraal en de dressing. Eet smakelijk!

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Een contactgrill bestel je via Horecagrootkeukenshop.nl.

Volg je Goodfoodlove al op:

YouTube | Facebook | Instagram | Twitter | Pinterest

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: