Foodblogswap | Marokkaanse stoofpot met kip en pompoen door Reny

4
kip pompoen
Sinds een paar weken hebben Reny en ik leuk contact via mail, Twitter en Facebook. Reny heeft de superleuke site Mind Your Feed, over bewust leven, gezond eten en je goed voelen. We wilden samen iets doen en gingen voor een foodblogswap: we zochten een recept voor elkaar en posten elkaars stukken. Vandaag een leuk stuk van Reny dus! 

In mijn neverending zoektocht naar blogs over gezond eten vond ik de geweldige blog van Kelly. Ik schreef – in het kader van de I love GoodFood maand op Mind Your Feed – een review over haar blog GoodFoodLove. En dat was het begin van enthousiaste mailwisseling waarin we bedachten dat het leuk zou zijn om een FoodBlogSwap te doen. En zo gebeurde. We zochten voor elkaar een recept uit en wensten elkaar veel succes…. En met dank aan Kelly hebben wij heerlijk zitten eten en natuurlijk deel ik dit recept graag!

Ik ben gek op koken, op gezond koken en op echt koken, dus zonder pakjes en zakjes. Dat was dan ook de enige beperking die ik aan Kelly meegaf, geen pakjes en zakjes (oh, en geen orgaanvlees…). In spanning wachtte ik op mijn recept. En gelukkig kon Kelly ook niet wachten met iets op te sturen, want kreeg ik eerst een mailtje waarin stond dat ze morgen een recept zou toesturen, nog geen 10 minuten later had ik het recept binnen.

foodblogswapreny (3)

En wat voor recept! Ik scande snel de lijst met ingrediënten en ik werd erg enthousiast. Kip, pompoen, heerlijke kruiden als koriander en kurkuma, verse gember, en ook nog wat zoetigheid door kaneel en agavestroop. Wat mij betreft ook nog eens Good Foods, helemaal perfect dus!

En een Marokkaans gerecht. Ik had nog nooit Marokkaans gekookt. Wel gegeten, bij vrienden, maar zelf gemaakt niet. Het leek me ook altijd erg moeilijk…. Maar toen ik het recept verder las, werd al snel duidelijk dat ik dit ook zou kunnen.

Het recept dat ik kreeg is voor een Marokkaanse stoofpot met kip en pompoen, van de site van Francesca. Ik heb wel wat dingen aangepast, naar eigen smaak wat toegevoegd en weggelaten (dat is nu eenmaal de manier waarop ik kook!) en heb er een heerlijk gerecht van gemaakt.

foodblogswapreny (1)

Ingrediënten

voor 4 personen

– 2 uien

– 2 tomaten

– 1cm gember

– 3 teentjes knoflook

– 1 flespompoen

– 3el olijfolie

– 350 gr scharrel kipfilet

– 1tl kurkuma

– 1el gemalen komijnzaad

– 1el gemalen korianderzaad

– 1el kaneel

– 750ml kippenbouillon (biologisch)

– 1el agavestroop

– 1el rode wijnazijn

– zout en peper

– blaadjes munt

– 150 gram quinoa

Aan de slag:

Snijd 1 ui in halve ringen. Hak de andere ui, tomaat en geschilde gember grof en doe deze samen met de knoflook in een hakmolen en maak hier een pasta van. Schil de flespompoen en snijd deze in grove stukken.

Neem een grote braadpan en verwarm hier de olijfolie in. Kruid de kip met zout en peper en bak deze aan in de olie totdat ze dichtgeschroeid zijn en een bruin velletje hebben. Schep de kip uit de pan en bewaar op een bord. Fruit daarna de halve ringen ui zachtjes in de olie totdat deze glazig zien en voeg daarna de specerijen toe. Bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de pasta toe en bak deze 2 minuten mee.

foodblogswapreny (2)

Schep de kip terug in de pan samen met de stukken pompoen. Schenk er bouillon bij totdat de kip en pompoen net onder staan. Roer de agavestroop en rode wijnazijn erdoor. Breng het aan de kook en laat daarna zachtjes circa 45 minuten sudderen.

Je serveert de Marokkaanse kip met gescheurde blaadjes munt. Wij aten er quinoa bij, dat was een erg geslaagde combinatie!

Hier vind je het recept dat ik voor Reny kookte 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

4 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: