Amsterdam kleurt roze: de gay pride begint! En dit is er te doen

2
gay pride

Regenboogvlaggen wapperen, logo’s van grote bedrijven verschieten tijdelijk van kleur en Amsterdam kleurt langzaam roze. Je ziet het en je voelt het aan de vibe: de gaypride is about to begin! Ik kan het niet helpen: tijdens de week van de Gay Pride (wat vanaf dit jaar Pride heet) word ik overspoeld door een gevoel van trots.

Trots dat ‘wij’ als Amsterdam zo’n gigantisch event hosten, waar alles draait om het wél accepteren van iedereen (wat naar mijn mening nog steeds te weinig gebeurt). Trots dat zoveel mensen zichzelf bloot durven te geven. Een ook enorm trots dat er zó veel bedrijven zijn die hier aan meedoen. Sommigen zeggen dat bedrijven dit vooral doen om hun eigen marketingpositi te verbeteren. Dat vind ik een beetje zuur gedacht, want hoe het ook zij: ze laten wel zien dat zij ditzelfde gevoel van trots uitdragen.

Van 29 juli t/m 6 augustus kleurt Amsterdam letterlijk roze, en is er van alles te doen en te beleven rondom de Pride. Wat je geaardheid ook is, naar mijn idee is de Pride een feest van iedereen die laat zien zichzelf en anderen te accepteren. Daarnaast is het ook gewoon bloedgezellig, laten we eerlijk zijn. Voor alle info rondom dit te gekke event moet je op de website van de Pride zijn, maar ik vind het leuk jullie een selectie te laten zien van wat er komende week allemaal te doen en te beleven is in onze hoofdstad.

Je ziet het en je voelt het aan de vibe: Amsterdam kleurt roze en de Pride is about to begin!

INK hotel goes PINK

Na het ongekende succes van vorig jaar, zal INK Hotel Amsterdam tijdens Amsterdam Gay Pride 2017 opnieuw worden omgedoopt tot PINK Hotel. Van 27 juli tot 5 augustus is PINK Hotel verleidelijk en zoet: zowel het interieur, als het eten! Eet, drink & droom in roze, want werkelijk alles is over-the-top PINK met oneindig veel sprINKles! Zo kan je overnachten in de speciale Sweet Suite en zijn er speciale PINK menu’s en cocktails.

Check de website van pressroom voor meer info

G.H.B. bij SNCKBR

Green Healthy Brunch that is, had je niet verwacht he 😉 Dat de healthy gerechten van SNCKBR finger licking goed zijn is inmiddels bekend. Nu Gay Pride nadert doen ze er nog een schepje bovenop. Op zondag 30 juli heb je de kans om tijdens de G.H.B. Unicorn Edition @ Van Wou de Rainbow pancakes en roze shakes uit te proberen. Start de dag kleurrijk en waan je in de feest gekte van Gay Pride 2017! Any other wishes?

SNKBR

Deliveroo wordt Deloveroo

Speciaal voor Amsterdam Gay Pride – 29 juli t/m 6 augustus – onthult Deliveroo een kleurrijke verandering. De bezorgservice ondergaat tijdens deze periode een rebranding tot Deloveroo. De iconische regenboogkleuren van Pride vervangen het gebruikelijke blauwgroene kleurenpallet van de bezorgservice. Ook de app en een select aantal riders krijgen een make-over met nieuwe shirts en Deloveroo branded bezorgboxen.

Enkele van Nederlands’ favoriete restaurants geven speciaal voor Pride een verrassende twist aan hun populairste gerechten, die exclusief verkrijgbaar zijn via de Deliveroo-app.

  • Mastino V – Love Pizza
  • Par Hasard – Deloveroo Special
  • Braai – Rainbow Ribs en Fries
  • Renato’s –  Cicciolina
  • Cheesecake Company – Rainbow Cheesecake
  • Burgerz – Mr Pink Burger
  • Happy Earth – Unicorn Bowl

deloveroo

Canal parade

Dit is toch altijd wel het hoogtepunt van de Gay Pride: de canal parade oftewel de botenparade dwars door het centrum van Amsterdam. Twee jaar geleden stond ik voor het eerst op een boot die meevaarde in de parade en het gevoel dat ik toen kreeg…. onbeschrijfelijk. Op het moment dat de boot de gracht opvaarde leek heel Amsterdam te ontploffen. Het was zó ongelofelijk vet, en het werd letterlijk tot het einde niet minder. Ook vorig jaar was ik aanwezig, toen op de boot van Philips. En lucky me: ook dit jaar sta ik weer op een boot, dit keer op die van de Cat Carpenters. Vaar je niet mee in de parade, ga dan ZEKER langs de kant staan. De sfeer is zo bizar; het is letterlijk 1 groot feest. En je kijkt je ogen uit. Ohja, je krijgt wel confetti in je glas 😉

gay pride

Milkshake festival

Nog zo’n topper: Milkshake festival for girls who love boys who love boys who love girls who love girls. Of zoiets. Anyway: alles kan en mag hier, en alles gebeurt dan ook. Je ziet letterlijk de meest kleurrijke types voorbij flaneren, en het is een bijzonder leuk festival met goede muziek en een nog betere sfeer. Ik was bij de allereerste editie die voor mij erg bijzonder was, omdat een vriend van me voor het eerst als vrouw met zijn vrienden naar een feest ging. Zonder dat zijn vrienden het van tevoren wisten. Het was een topdag, en ik heb dus ook sweet memories aan dit festival waar iedereen zijn uitbundige zelf is.

gay pride

Rondleiding Homoseksualiteit in het dierenrijk

Dit vind ik toch zo bijzonder! Op 30 juli organiseert Artis een speciale rondleiding over homoseksualiteit in het dierenrijk. Het zal je verbazen hoe vaak dat voor komt, en het lijkt me dus echt mega interessant. Check deze site voor meer info.

gay pride

Ik laat het hier even bij, maar er is dus nog VEEEEEL meer te doen.Hier vind je het hele programma.

HAPPY PRIDE!

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

zurich citytrip

24 uur in Zürich: what to do?

Misschien is het niet de meest voor de hand liggende stad voor een stedentrip, maar wat is Zürich leuk!! Ik bracht er slechts een dagje ...