RECEPT | Quinoa ontbijt met appel en blauwe bes

1
Meestal is mijn ontbijt heel gezond, dan maak ik bijvoorbeeld overnight oats of ik eet een speltboterham met humus, pindakaas of een eitje. Ik neem ook wel eens wat yoghurt met bijvoorbeeld appel en kaneel of blauwe bessen. Laatst had ik zin in iets heel anders. Jullie kennen misschien het supergraan quinoa wel. Ik heb ontdekt dat quinoa ook heel geschikt is voor een heerlijk en voedzaam ontbijt! Amber Albarda maakte een recept (stukje naar beneden scrollen op haar site), wat ik erg lekker vind. Voor dit recept ben ik zelf aan de slag gegaan.
Het is fijn dat je de quinoa van te voren al kunt koken en bewaren. Zo hoef je ’s morgens alleen het fruit en de superfoods erbij te doen, wel zo makkelijk!

Untitled

Ingrediënten:

Quinoa | appel | gedroogde cranberries | lijnzaad | chiazaad | blauwe bessen | rijst- of maplesyrup of honing

Zo maak je het:

Was de quinoa grondig (doe je dit niet kan hij bitter smaken) en kook het zoals de verpakking aangeeft. Meng in een bakje de in stukjes gesneden appel, cranberries, kaneel en zaden. Meng de afgegoten quinoa erdoor en doe er wat siroop doorheen. Klaar is je gezonde ontbijtje!

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

stoofperen

RECEPT | Stoofperen met likeur 43

Kant-en-klaar pakketten, ik ben er gek op. “He wacht eens even, hier klopt iets niet! Je houdt toch helemaal niet van pakjes, zakjes en magnetronmaaltijden?” True, maar ...