Good News #14 | Quinoa uit NL & de coolste oorwarmers ooit

0
good news

Good News nummer 14 staat dit keer vol met lekkers. En iets heel tofs waar je warme oren van krijgt =)

Quinoa van Nederlandse bodem

Dacht je dat quinoa alleen uit Zuid Amerika komt? Think again! Het toffe merk Lola Quinoa teelt duurzame quinoa, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, en de telers krijgen er ook nog eens een eerlijke prijs voor. Waar je ‘gewone’ quinoa altijd af moet spoelen omdat je anders een bittere smaak krijgt, hoeft dat hierbij niet: de quinoa bevat namelijk geen saponine die normaal de bittere smaak afgeeft. De (mooie!) pakjes zijn te koop bij  Albert Heijn en EkoPlaza.

Zin in een gerechtje met quinoa? Bekijk een van deze receptjes eens:

Bomvolle bowl met groenten, quinoa en zalm

Boerenkool – quinoa salade met citrusdressing

Gegrilde tonijn met quinoa-mango salade

Kruidige Mexicaanse ovenschotel met quinoa

Healthy quinoa salade met feta en pompoen

lola quinoa

Als muziek in de oren

Toen ik laatste op de Giftsuite was maakte ik kennis met het te gekke merk Avanca, die hele toffe gadgets maken. Niks nerd hier, maar juist onwijs hippe producten waar je écht iets aan hebt. Een doucheradio bijvoorbeeld (love it), of de geweldige oorwarmers die ik van ze kreeg. Deze fluffy roze warmers houden niet alleen mijn oren op temperatuur, ze zorgen er ook voor dat ik – draadloos! – naar mijn muziek kan luisteren. Ze gaan deze winter niet meer af hoor, geloof me 😉

oorwarmers met muziek

Noten (& heerlijke granola) thuisbezorgd

Nootjes vind ik dus écht heel erg lekker. Een handje macadamianoten tussendoor, wat cashewnoten over een thais gerechtje of amandelen in m’n smoothie. Nu wil ik altijd het liefst naar de notenboer hiervoor, maar shop ik het liefst online. Dat is waar de Notenshop perfect voor is: ze hebben een superruim assortiment en bezorgen gewoon thuis, twee dagen later al. Tip: probeer ook hun bakproducten (zoals amandelmeel en marsepein) en de granola eens. Heel lekker =D

de notenshop

Kerstige muesli

Het leukste mueslimerk MyMuesli komt met speciale kerst limited editions! Niet alleen de smaken zijn kerst-achtig, ook de verpakkingen. Ga je voor zo’n prachtige grote bus, of kies je voor een adventskalender met muesli erin? Als je niet kan kiezen ga je gewoon voor een cadeaubon =) Ik vind de adventskalender echt te gek.

 

my muesli

De lekkerste kaas

Borreltijd met vriendinnen vind ik het leukste wat er is: een lekker flesje wijn open, hapjes op tafel en goede gesprekken. Kaas is mijn ultieme favoriet, ik vind echt elke soort lekker. Laatst ontdekte ik de Lekkerste Kaas: een webshop vol met kaas die netjes bij je thuis bezorgd wordt. Ik liet me verrassen en kreeg een heerlijke kaasplank opgestuurd =)

de lekkerste kaas

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

good news

Good News #9

De afgelopen tijd stroomde onze mailbox weer vol met heerlijk nieuws. Hierbij onze favorieten! Bloemkoolrijst en worteltagliatelle bij Albert Heijn Groenten die koolhydraten vervangen zijn ...