Healthy tips van Sarah Britton (My New Roots)

0
my new roots

Jantine was namens Goodfoodlove bij een tof event, waar ze de immens populaire blogger Sarah Britton van My New Roots mocht ontmoeten.  Naast heel veel lekker (gezond!) eten proeven was ze daar met nog een reden: zich laten inspireren door de healthy lifestyle van Sarah. De beste tips heeft ze voor jullie op een rijtje gezet.

Sinds ik mij meer ben gaan verdiepen in de invloed van eten en drinken op mijn lichaam en geest schrik ik soms van alle rommel die ik at terwijl ik dacht dat ik gezond bezig was. Sarah Britton is holistische voedingsdeskundige. Dit betekent dat ze eten i.p.v. medicijnen gebruikt om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen en te genezen. Daarnaast is ze foodblogger en foodfotograaf. Een dame met veel verstand van eten dus. Sarah geeft vandaag een aantal van haar tips bij het maken van een gezonde eetkeuze.

my new roots

Verander je eetpatroon

Het veranderen van je eetpatroon heeft tijd nodig. Begin met kleine stappen. Stel als doel dat je één keer in de week eet volgens het whole food principe en breidt het langzaam uit. Whole food is eten dat niet bewerkt is met bijvoorbeeld kleurstoffen, geraffineerde suikers of andere toevoegingen. Goodfoodlove staat vol met whole food recepten dus je kunt de komende jaren vooruit.
Kies niet voor verwerkte voedingsmiddelen, suiker, witte bloem of frisdranken, maar juist voor verse producten, noten en zaden, donkere bladgroenten en volkoren graan.

my new roots

Maak elke dag één gezonde keuze. Vervang witte rijst voor zilvervliesrijst, eet niet elke dag vlees of maak je eigen verse soep i.p.v. soep uit een pak. Door elke één gezondere keuze te maken heb je dus 365 gezondere keuzes gemaakt en is je eetpatroon na een jaar flink veranderd. Kleine moeite, groot effect!

Zorg dat je altijd een gezond tussendoortje bij je hebt zodat je niet naar ongezonde snacks grijpt. Het merk Crispy verkoopt kleine zakjes appelchips. Eén zakje staat gelijk aan één appel! Ik vind de glutenvrije bar van de Rude Health ook megalekker. The beetroot bar is mijn favoriet en is op basis van rode biet, dadel, cashewnoot en zonnebloemenpitten. Verantwoord snacken dus. Beide tussendoortjes zijn te koop bij Albert Heijn.

Luister naar je lichaam

Ken je dat gevoel dat je ineens een bepaald product moet eten anders word je gek? Je lichaam vertelt je vaak al voordat je er zelf bewust van bent waar het behoefte aan heeft. Ik heb vaak een chocolade craving. Dit kan betekenen dat ik een magnesiumtekort heb, vertelde Sarah. In plaats van chocolade te eten -waar veel geraffineerde suiker in zit- kan ik beter kiezen voor cacao of minimaal 75% cacao chocolade. Ik voeg nu cacao toe in een banaansmootie of bij mijn yoghurt. Superlekker en gezond!

my new roots

Water, water, water

Daar is hij weer! Drink 6-8 glazen water per dag. Water is ontzettend gezond voor je lichaam, maar bijna iedereen drinkt het te weinig. En met water bedoelt Sarah dan ook echt water, dus geen koffie, (kruiden)thee of limonadesiroop. Gewoon zo puur mogelijk. Vind je water wat saai? Voeg dan wat komkommer of een beetje verse munt toe.

Leer labels lezen


Helaas weten slimme marketeers ons te misleiden, maar wees ze te slim af en leer een etiket achterop de verpakking te begrijpen. Begin met de ingrediënten te controleren: portiegrootte, calorieën, vet, eiwitten, vezels en natrium. Producten waarop staat volkoren, gekiemd of 100% moet je hebben! De 100% laat zien dat er verder geen toevoegingen bij zitten en zijn dus 100% whole food proof.
Woorden die eindigen op “-ose” kun je beter vermijden, zoals dextrose of lactose. Kunstmatige zoetstoffen en kleurstoffen ook lekker laten staan.

my new roots

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt gehad. Ben je benieuwd naar de blog van Sarah Britton ga dan naar mynewroots.org en vergaap je aan haar prachtige foodfoto’s. Enjoy!

Benieuwd naar het boek van Sarah? Je kunt hem bestellen via deze link:

my new roots

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: