Helemaal hot: de festivalvakantie

0
Festivalvakantie

Dit kan toch ook echt alleen maar goed gaan: twee van de leukste dingen uit het leven, en dan gecombineerd. Ik heb het over de ‘festivalvakantie’: het tripje naar het buitenland dat je speciaal maakt om een festival te bezoeken. Waar dit eerst vooral hot was onder jongeren, is dit fenomeen volwassen geworden en populairder dan ooit; ook onder niet-meer-zo-jongeren.

Ze zeggen dat je gelukkiger wordt van vaker kort op vakantie gaan dan 1 keer heel lang. Hoe groot mijn wens ook is om een lange, verre reis te maken, moet ik inderdaad toegeven dat ik helemaal happy word van korte tripjes. Naast verre oorden, steden of skigebieden, reizen we dit jaar af naar buitenlandse festivals. Het Hongaarse Sziget Festival trekt al jaren vele Nederlanders, maar ook andere buitenlandse festivals worden steeds populairder onder Nederlandse jongeren die van hun festivalbezoek een heuse vakantie maken.

Festivalvakantie

Foto: Rockstar Photographers – http://facebook.com/festivalphotographers

Festival.Travel (aanbieder van complete muziek- en festivalvakanties in Europa) voerde onderzoek uit naar reistrends, en de festivalvakantie is daar een belangrijke van. Naast de travel trend ‘vaker, korter en specialistischer reizen’ sluiten ook de volgende trends naadloos aan bij de festivalvakantie.

Verbondenheid & jezelf zijn

Het onderzoek wijst uit dat we het tegenwoordig belangrijk vinden ons ergens thuis te voelen. Festivals staan bekend om hun gevoel van saamhorigheid en liefde, en dat maakt dat bezoekers zich met elkaar verbonden voelen. Samen genieten van dezelfde muziek en dezelfde vibe; dat is wat ik (en vele festivalgangers met mij) te gek vinden aan dat soort feesten. Wanneer dat alles samenkomt in het buitenland, op een plek ver van huis, voelt het toch vertrouwd en fijn.

Festivalvakantie

Foto: Rockstar Photographers – https://www.facebook.com/festivalphotographers/?fref=ts

Unieke & lokale ervaringen

Wanneer ik in het buitenland ben, wil ik alles ervaren zoals locals dat doen. Het eten, de gebruiken; ik ben pas echt weg geweest wanneer ik het lokale gevoel beleefd heb. Uit onderzoek blijkt dat we het opdoen van unieke ervaringen tegenwoordig belangrijker vinden dan het hebben van bezittingen. Je begeven tussen de locals draagt bij aan een speciale beleving;  helemaal als je samen met hen en andere toeristen tot in de late uurtjes feest op bijzondere locaties, zoals op een eiland, aan een azuurblauw meer of aan de voet van een fort.

Festivalvakantie

Foto: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Balaton Sound Festival

Voor alles is een eerste keer zeggen ze, en 2017 wordt voor mij dan ook het eerste jaar dat ik een festivalvakantie ga beleven. Van 5 t/m 9 juli wordt het Balaton Sound Festival georganiseerd: yes, aan het Hongaarse Balatonmeer. Ik ben nooit zo heel erg thuis in DJ’s (als de muziek dansbaar is en de sfeer goed ben ik al gauw blij), maar deze line-up is wel heel tof:

♥ Kygo

♥ Hardwell

♥ Tiesto

♥ Nicky Romero

♥ Afrojack

♥ Dua Lipa

♥ HeadHunterz (OMG ik vind hem te gek!!!)

♥ Showtek

♥ And many, many more.

Hier heb ik ZO’N ZIN IN! Ik dacht letterlijk ‘nog even gek doen deze zomer voordat ik 30 word – whaaaaaa’ maar ook volgend jaar kan het prima nog begreep ik. ‘Volwassenheid zonder de wilde haren te verliezen’ wordt het genoemd. Kan ik me prima in vinden 😉

Om de sfeer te proeven, check de aftermovie van vorig jaar:

Ben je ook enthousiast geworden en wil je naar Balaton Sound Festival? Bezoek de website voor alle info, tickets etc.

Ennnn last but not least: vergeet me zeker niet te volgen op Instagram: @goodfoodlovekel, want ik zal via stories live verslag uitbrengen vanaf het festival.

Festivalvakantie

Foto: Mudra László – http://www.mudralaszlo.hu

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: