Hier drink je de lekkerste cocktails tijdens de Amsterdam Cocktailweek

0
let's cocktail
Komende week transformeert onze hoofdstad in één gigantische bar: in meer dan 50 bars laten Amsterdamse cocktailconnaisseurs hun beste skills zien. Je kunt workshops volgen, meedoen met tastings en en voor een gereduceerde prijs in elke deelnemende bar aan een signaturen drink nippen. Zet 6 t/m 12 maart maar in je agenda, want het is tijd voor de allereerste editie van de Amsterdam Cocktailweek!

W Lounge Amsterdam X Belvedere

Alle vodka lovers opgelet: voor een goede Martini ga je langs bij de luxueuze W Lounge. Kom en proef een van de drie spannende combinaties zoals de Passion Fruit Martini die is afgemaakt met een vleugje Veuve Clicquot, de Espresso Martini met als toevoeging kokosmelk en choco poeder en last but not least is de Reversed Vesper Martini, een klassieke Martini gemaakt van drie verschillende en smaakvolle vodka’s. Nip je cocktail aan de Belvedere Bar of laat er eentje bezorgen met de Belvedere trolley.
image

Pulitzer Bar X Hendrick’s Gin

Hendrick’s Gin sluit tijdens Cocktail Week een bondje met Pulitzer’s Bar voor curieuze – maar vooral heerlijke – cocktails. Een samenwerking tussen twee creatieven kan alleen maar lekkers opleveren:
Hendrick’s en Pulitzer’s Bar creëren de Stix Martini a.k.a. Martini on a Stick a.k.a. Solid Martini. Daarnaast vind je op het menu dranken als Peculiar punch, Teardrop Fizz en Retro Raisin. Klinkt interessant, vind je niet?!

De Bajes X Damrak Gin

Ras-Amsterdammer Damrak Gin laat zich een weekje opsluiten in gloednieuwe hotspot De Bajes, en bewijst dat gin veelzijdiger is dan alleen G&T. De Bajes barmannen shaken voor jou de stoere roze signature Rubus Genus met een Amsterdams randje. Bekijk het toffe artwork in de Bajes, gemaakt door ’s werelds meest fameuze street artists, terwijl je geniet van jouw Mokumse cocktail.
image

Jackson Dubois X Galliano

Wereldreiziger Jackson Dubois neemt je mee naar Italië en laat je kennismaken met de Italian style. Laat je verassen door de combinatie van authentieke smaken en tropical touch van de Coco Galliano. Dompel weg bij deze Italiaanse droom aan het Spui in Amsterdam.

Kanarie Club X GinMare

De Periquito, vernoemd naar de halsbandparkiet die al jaren Amsterdam onveilig maakt, gaat Amsterdam veroveren tijdens deze cocktailweek! Culinaire trekvogels kunnen hun geluk niet op zodra de barman de Spaanse GinMare combineert met Schweppes pink peper en aftopt met Aziatische kaffir lime, gember en kurkuma. Voor een cocktail waarna je fladderend de deur uitgaat, ben je bij de Kanarieclub dus aan het juiste adres!

The Tailor X Abuelo Añejo

De reis van de Pools-Nederlandse coupeur Krasnapolsky is de rode draad binnen deze urban bohemian cocktailbar. The Tailor bedrijft op moderne wijze het cocktailambacht met exclusieve, huisgemaakte bitters, infusies, soda’s en likeuren, die in samenwerking met Tess Posthumus zijn ontwikkeld. Tijdens de Cocktail Week proef je cocktails met coole namen zoals ‘Whattup Punk?!’.
Amsterdam-Cocktail-Week
Wel gek op cocktails, maar ben je de Bob of drink je geen alcohol? No worries! Ook voor jou is de cocktailweek leuk, want elke bar heeft ook een heerlijke mocktail (alcoholvrije cocktail) op de kaart staan.
Voor meer informatie en alle deelnemende barren, check de website van de Amsterdam Cocktailweek. In welke bar ben jij te vinden? 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: