HOTSPOT | De Liefde in Amsterdam

2

Met Moederdag ging ik samen met mama, schoonmama, schoonzus en nichtje een high tea doen. Het had nogal wat voet in de aarde om 2 dagen van tevoren een restaurant te vinden waar we nog voor 5 personen konden reserveren (logisch in Amsterdam, niet zo slim van me…). Per toeval belandde ik op de site van De Liefde, een klein restaurantje in het Bilderdijkpark in Amsterdam. Hoewel ik uit Amsterdam kom had ik nog nooit van dit parkje gehoord. Het bleek een ieniemienie parkje te zijn vlakbij de Bilderdijkstraat in West. Het schattige zaakje valt niet direct op vanaf de straat, terwijl het niet eens echt verstopt ligt.

view-vanaf-overkant-2

Omdat het weer niet bepaald mee zat zaten we binnen. De zaak bestaat vooral uit ramen dus we hadden alsnog het gevoel in het park te zitten, heel leuk. Wat we kregen was absoluut geen standaard high tea. Een stoere houten plank vol robuuste broodjes die rijkelijk belegd waren, echt heel erg lekker. Per persoon kregen we 4 mini broodjes, allemaal anders belegd maar allemaal even lekker. Het personeel was ontzettend aardig verzorgde ons goed.

20140511_123923

Ook hoe mijn nichtje van twee benaderd werd vond ik heel lief: er werd aan haar gevraagd wat ze wilde drinken en de aardige jongen die ons hielp stelde voor dat de kok speciaal voor haar een pannenkoekje zou maken. Yill vond het allemaal prima, ze zat lekker (in de kinderstoel die gelukkig ook aanwezig was) aan haar appelsapje te slurpen en stiekem meer van onze high tea te snoepen dan van haar eigen pannenkoek.

20140511_132418

De zoete gang werd wederom op zo’n leuke plank geserveerd (ik wil er ook één!) en bestond uit huisgemaakte cheesecake, brownie en red velvet cake. We hebben echt zitten smullen =)

Ook van de rekening werden we blij. De high tea was €19,50 per persoon (daar zat ook nog een glas prosecco bij) en ze hadden niks gerekend voor de pannenkoek en appelsap van Yill. Niet nodig maar wel heel erg lief, een restaurant dat zijn naam eer aan doet dus!

logo-de-liefde

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: