HOTSPOT & EVENT – Vers ‘fastfood’ bij Vapiano

0
vapiano

Vapiano. Ik had er wel van gehoord, maar was er nog nooit geweest. Ik dacht dat je er ‘gewoon’ een pizzaatje kon eten en had geen idee van het concept dat erachter zit. Bij Vapiano bestel je het eten en drinken aan de bar of aan het loket van de keuken, een beetje het idee van een fastfoodrestaurant dus. Maar dat is ook meteen de enige vergelijking.

Vapiano-19

Een aantal weken geleden mocht ik plaats nemen in de keuken van Vapiano om te ervaren hoe, en vooral met wat voor middelen ze werken. Van de barista leerde ik hoe je de beste cappuccino zet (en hier vervolgens een mooie latte art van maakt), in de pasta manifettura mocht ik zelf ervaren hoe pasta gemaakt word en beneden in de keuken maakte ik mijn eigen, superverse spaghetti carbonara.

Vapiano-51

Alles, maar dan ook werkelijk alles is vers bij Vapiano, iets wat je misschien niet zou verwachten bij een concept van deze omvang. In de eerder genoemde pasta manifettura worden alles pasta’s zelf gemaakt. Met behulp van een gigantische pastamachine worden zakjes gevuld met ravioli’s, spaghetti en penne. Deze pasta wordt altijd binnen 4 uur bereid, verser kan dus niet.

20140517_122220

Achter de keuken bevindt zich een koelcel waar allemaal zelf gesneden, verse pizzatoppings zoals champignons, paprika’s en uien liggen. In een ruimte daarnaast waren twee mannen een gigantische bak met bolognesesaus aan het klaarmaken. Ik was vooral onder de indruk van de staafmixer ter grootte van een drilboor.

Vapiano-101

Ik mocht zelf plaatsnemen achter het fornuis (het was inductie, noem je het dan nog steeds fornuis?) om mijn eigen pasta klaar te maken. Keurig volgens de richtlijnen van Vapiano, dus handschoenen aan, haren vast en alle ingrediënten keurig afmeten zodat jouw favoriete pasta elke keer hetzelfde smaakt. Ik werd verrast door het feit dat er een kakelverse eierdooier gebruikt werd, in plaats van dooiers uit pak (wat bijna overal in de horeca gebeurd). Ik hou van een beetje pit dus maakte de carbonara lekker spicy met wat rode peper en smulde daarna van mijn superverse gerechtje.

Vapiano-149

Ik zou er niet heen gaan om een hele avond lang gezellig te tafelen, maar als ik volgende keer aan het shoppen ben in de stad en trek krijg loop ik zeker nog eens bij Vapiano binnen. Is het niet voor de lekkere pasta dan kom ik wel terug voor de heerlijke dolci’s, de zoete nagerechten die ook op de kaart staan.

Je vindt Vapiano hier:

Amsterdam: Oosterdokskade 145 & Amstelstraat 2-4

Den Haag: Buitenhof 45-51

Rotterdam: Binnenrotte 140-148 &  Plaza 24

Kom jij wel eens bij Vapiano? En wat bestel je daar dan het liefst?

Vapiano-151

 

Gezellig aan tafel met de bloggers van KeukenLiefde, Lekker en simpel en Francesca kookt!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: