Hotspot in Lelystad | het Koffiehuys

4

In mijn woonplaats Lelystad heb er een nieuwe hotspot bij! Normaal gesproken loop ik even langs de La Place of Bakker Bart als ik zin heb in een vers belegd broodje. Een aantal weken terug had ik weer eens trek (van winkelen wordt je hongerig 😉 ) en bedacht ik me dat er een zaakje in het centrum zat waar ik nog nooit geweest was. ‘Bij de Jumbo met de roltrap omhoog’ (Lelystedelingen snappen dit), daar kom ik niet zo vaak. Toch even proberen…

koffiehuys

Ik werd leuk ontvangen door Ulco, de eigenaar van het Koffiehuys. De zaak ziet er gezellig uit: een heerlijk georganiseerd ‘rommeltje’, en dan doel ik op het verschillende meubilair en de frisse kleurtjes. Dit is echt een tentje waar je prima in je eentje, met een leuk tijdschrift,  even wat kan eten maar ook met een groepje een paar uur lang aan de high-tea kan zitten.

Untitled

Ik bestelde zuurdesembrood met huisgemaakte tonijnsalade. De prijs was behoorlijk laag dus ik durfde geen fantastisch broodje te verwachten. Ik had het mis. Het broodje was wel fantastisch! Je proefde aan alles dat het vers en zelfgemaakt was. Er werd zelfs nog wat knapperige salade bij geserveerd, helemaal naar mijn smaak.

Een paar dagen terug was het weer zover, trek tijdens het shoppen. Mijn keuze was nu snel gemaakt: hup, naar het Koffiehuys! Dit keer nam ik een tomatensoep. Geserveerd in een schattig minipannetje en begeleid door lekker brood en cream cheese was ook dit weer een feestje. En dat voor €4,-!

Untitled

Al het eten en drinken is biologisch, fairtrade en/of zelfgemaakt. Naast broodjes en soep kun je er clubsandwiches, verse sappen en warme gerechten zoals panini en omelet bestellen. Ook voor een high-tea (of high-coffee) zit je hier goed.

Good: ♥♥♥♥
Food: ♥♥♥♥
Love: ♥♥♥♥

Bron foto’s interieur: Het Koffiehuys

Over de auteur

4 comments

  1. Hotspot | Heerlijk lunchen bij de Eetalage - Goodfoodlove 7 januari, 2015 at 09:37 Beantwoorden

    […] Zoals ik al eerder schreef heb je in Lelystad niet gigantisch veel mogelijkheden om echt goed en lekker te lunchen. Een wit pistoletje met sla en ham reken ik namelijk niet onder goed en lekker lunchen Onder de bibliotheek aan het stationsplein hebben al verschillende horecazaken gezeten maar helaas werden zowel Biebcafé het Verhaal en Bij Max beiden geen succes. Toen ik zag dat de Eetalage zou openen was ik dan ook bang dat ook deze zaak niet al te geweldig zou zijn. Niets bleek minder waar: vanaf de eerste keer dat ik hier geweest ben ben ik verkocht. […]

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: