The Park in Rotterdam

2
the park

Het gebeurt niet vaak dat ik veel verder dan Amsterdam reis voor een persevent, maar voor de opening van restaurant The Park maakte ik graag een uitzondering en pakte ik de trein naar Rotterdam. Anne-Claire was gezellig met me mee om foto’s te maken en te genieten van de geweldige lunch die we geserveerd kregen.

The Park Logo LR

Van Parkheuvel naar Parkhotel, tweesterren chef Erik van Loo zal voortaan tussen twee Rotterdamse begrippen pendelen. De sterrenchef van Restaurant Parkheuvel is vanaf nu ook supervising chef van het nieuwe restaurant The Park, van het Rotterdamse Bilderberg Parkhotel. Chef-kok Edward de Ridder houdt de dagelijkse leiding over de keuken, maar op het menu prijken een aantal signature dishes van Van Loo, welke door de vriendelijke prijs erg toegankelijk worden.

IMG_7159

Bij binnenkomst werden we door general manager Janneke rondgeleid door het prachtig verbouwde restaurant. Ze vertelde ons dat er een Engelse designer was losgelaten op het interieur en dat was ook terug te zien: super smaakvol, warm met zowel een moderne als klassieke twist ingericht.

IMG_7106

De omschrijving van het interieur sluit perfect aan bij wat we op ons bord kregen: klassieke gerechten, maar dan nét even anders (en lekkerder). Denk aan vitello tonnato, zachtgegaarde heilbot en ‘soep’ van rode vruchten. Leuk detail: het personeel ziet er keurig uit en draagt (zoals hoort op de klassieke manier) stoffen handschoentjes bij het uitserveren van de gerechten. Maar stijfjes worden ze geen moment, iedereen was heel vriendelijk en vertelde enthousiast over de heerlijke gerechten en mooie wijnen die geserveerd werden.

IMG_7219

Erik zelf zat gewoon bij ons aan tafel en gaf iedereen de mogelijkheid even met hem te kletsen. Via Facebook vroeg ik jullie eerder wat je graag van Erik wilde weten en Michelle kwam met het idee hem te vragen naar zijn guilty pleasure. Het antwoord? Een bamischijf! Had je niet verwacht he? En thuis in zijn eigen keuken maakt hij het liefst gehaktballen. Die zou ik dan weer erg graag willen proeven;)

IMG_7238

Het is dat het zover reizen is, anders was ik inmiddels al een tweede keer bij deze topzaak gaan eten. Maar die tweede keer gaat er vast komen, want ik vond het zeker de moeite waard voor een nieuw tripje richting Rotterdam =)

IMG_7247

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

weleda skinfood

8x eten waar je huid blij van wordt

‘Schoonheid komt van binnen’ luidt het gezegde. Hoewel ‘you never get a second change to make a first impression’ me ook op het lijf geschreven ...