Iets te vieren? Bij Chantilly is een high-tea een feestje

0
chantilly

Ergens uitgenodigd worden is altijd leuk, maar wat het éxtra tof maakt is dat ik altijd iemand mee mag namen. Zo kan ik regelmatig vrienden of familie blij maken met een etentje, drankjes en een flinke dosis gezelligheid. De invite die ik van Chantilly kreeg, voor een high-tea, werd extra speciaal omdat het op de verjaardag van mijn moeder was. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen wie ik mee nam 😉

Het feest begint eigenlijk al wanneer je de zaak in Oost in loopt: alles ziet er heerlijk snoeperig uit. Kleurtjes op de muur, taarten op de toonbank, vrolijk gekleurde meubels; alles bij Chantalliy schreeuwt zoet. En lekkere, zoete dingen maken, dat is waar ze goed in zijn. Maar ook voor hartigheden draaien ze hun hand niet om.

chantilly

We worden welkom geheten met een aspergesoepje en twee mimosa’s: verse jus met prosecco. Wat een fijn welkom! Daarna zoeken we uiteraard thee uit, want dat hoort bij een high-tea. Het leuke aan high-tea vind ik dat iedereen het op z’n eigen manier doet. Het kan heel klassiek, met scones en clotted cream, en van die witte sandwiches zonder korst. Maar het kan ook op een heel andere manier, zoals Chantilly het doet.

chantilly

Voor onze neus wordt een enorme etagere neergezet met alleen maar lekkere dingen. Zoetigheden zoals red velvet cake, brownie, red velvet pancakes en carrot cake maar ook allemaal leuke kleine sandwiches met o.a. tuna melt en gegrilde groenten. Waar moeten we beginnen?! Ik start het liefst met hartig, om zoet af te sluiten. Wat ik ook proef, het is stuk voor stuk lekker. Maar dan ook echt mega lekker. Je proeft dat hier iemand in de keuken staat die het met veel liefde klaarmaakt. Alles is supervers en perfect op smaak. De taarten zijn fantastisch, en niet overdreven zoet. Maar my oh my, wat is het veel!! Helemaal geen probleem, er gaat gewoon een doosje met de overgebleven taartjes mee naar huis – voor mam haar visite vanavond.

Ik heb inmiddels aardig wat high-teas meegemaakt, maar die van Chantilly vind ik echt een van de betere. Gewoon, omdat het zo lekker ongedwongen is, met net even anders-dan-anders dingen. En stiekem ook omdat het heerlijk is om thuis nog even na te genieten met nog een stukje taart 😉 Het leuke zaakje is trouwens niet alleen open voor high-tea, maar ook voor een lekker ontbijtje of lunch.

chantilly

Cafe Chantilly

Molukkenstraat 53 Amsterdam

Klik hier om de website te bezoeken

 

Check ook mijn nieuwste VLOG, dan zie je deze leuke spot voorbij komen =D

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: