JOYA Spuistraat Amsterdam: Aziatische keuken met Franse touch

1
joya

Hartje Amsterdam is een Aziatische culi spot rijker. Say hi to JOYA! Eén voor op je foodbucketlist als de Thaise, Japanse cuisine je naar meer smaakt.

Een nieuw resto van horecatycoon Casper Reinders die de handen ineen heeft geslagen met Serge Rijn en Jeabby Chaiyasat, je zal begrijpen dat m’n verwachtingen skyhigh waren. Op een donderdagavond ben ik samen met m’n vriend Max de proef op de som gaan nemen onder het mom van #datenight. Boyfriend: fan van de Aziatische keuken. Ik: geen fan, maar kan deze cuisine wel meer en meer waarderen. OK, let’s go for it!

JOYA is een fine en shared dining concept geïnspireerd op de Thaise en Japanse keuken, bereid met behulp van Franse kooktechnieken: Asian meets Europe in een soort rondreis Japan / Thailand, maar dan in Amsterdam. Een snelle hap kan, maar persoonlijk vind ik dat JOYA veel meer tot haar recht komt wanneer je er een avondlang tafelen voor uittrekt. Lekker glaasje wijn, gezellig gezelschap erbij en dat in een stijlvolle, knusse entourage – of eventueel als de weergoden positief gestemd zijn op het terras -, mij heb je.

Op het menu

Van Thai Oysters tot Dimsum en van Black Truffle Beef tot ‘Heaven on your tongue’. Lucky bastards dat we waren, werden we door de chef-kok verrast met een all the way tasting menu. We trapten af met de Thai Steak Tartare – één van de favo dishes van het personeel en gasten werd ons verteld. Om nog maar niet over de Crispy Softshell Crab, Spicy Thai Ceviche, Tom Kha Seafood Soup en Black Cod te spreken. Man, man, man, oprecht zo lekker! De Tiger Lilly – perfect gebakken buikspek in een groene curry – spande voor ons allebei de kroon. Stuk voor stuk foodart, pareltjes voor je oog. Ik houd d’r van!

Last but not least het guilty pleasure gedeelte, altijd m’n favoriete gang. En yesss, zoals gehoopt werden we verrast met de JOYA (mango, kleverige rijst, kokosnoot & zwart sesamijs) én Zensa (nashi peer, chai ijs, wasabi, witte chocolade & caramel). Als je net zo’n zoetekauw bent als dit meiske, dan is die laatste er een die je sowieso heel lekker gaat vinden, geloof mij #caloriesdontcount!

Kortom: Casper Reinders en kompanen flikken het gewoon weer als je het mij vraagt. Twee kleine sidenotes die ik voor de volledigheid toch wil maken: begin juli was het nog geen geoliede machine. Aan de ene kant begrijpelijk als het net sinds een paar weken een nieuw restoconcept is dat gerund moet worden, aan de andere kant 40-45 minuten wachten op een gang…onze ‘buren-voor-één-avond’ en wij vonden dat toch wel iets too much gevraagd van ons geduld. Daarnaast is een punt van aandacht het personeel. Vriendelijke, kundige dames en heren alleen bespeurden we gedurende de avond toch wel wat Amsterdamse arrogantie tussen de regels door. Zijn m’n kei-Brabantse vriend en ik net iets te nuchter voor gok ik 😉

Cheers,

Sharmaine

Hotspot facts

JOYA

Spuistraat 3 G-H

1012 SP Amsterdam

Dinsdag t/m zaterdag vanaf 18.00 uur up & running

Zondag en maandag gesloten

joya

Over de auteur

Redactie - Sharmaine

Zeg je 'Sharmaine' dan zeg je lekkerbek! Een lekkerbek die houdt van de combi gezond eten en je af en toe lekker laten gaan. Ze is een rasechte zoetekauw, alsof ze de uitvinder ervan is. Guilty pleasure? American pancakes - lekker stapelen - en natuurlijk Tony's! Ze is er zo één die 's avonds in bed al uit kan kijken naar het lekkers van de volgende dag. Keukenprinses, neuh dat wil ze niet zijn, ze is een dankbare eter die zich graag laat verrassen door de kookkunsten van haar vriend(en) of chefkoks!

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: