Fantastische cocktails & Thais bij Kevin Bacon

0
kevin bacon terras

Het Piri Reisplein in Amsterdam West heb ik omgedoopt tot gekke namen plek. De naam van het plein zelf is vrij bijzonder (kan degene naar wie het vernoemt is ook niks aan doen), maar het hotel gevestigd op dit adres doet er nog een schepje bovenop. Ik heb het over Hotel Not Hotel, waar niks is wat het lijkt. Een kamer is niet gewoon een kamer, maar bijvoorbeeld een oude tram, of een ruimte verstopt achter een boekenkast. De lobby is niet gewoon een lobby, maar een plek om te werken, een krant te lezen of samenkomen. En zo is de hotelbar – met wederom een bijzondere naam: Kevin Bacon – ook geen gewone bar, maar een plek waar je mega lekkere cocktails drinkt en verrassend goed Thais eet.

cocktail

Zondag is onze vriendendag: dan zijn we vaak met z’n vieren op pad en zitten we ergens op het terras of in een leuk restaurantje. Kevin Bacon nodigde ons uit om deze dag in hun bar te vieren, onder het genot van een hapje en een drankje. Prima idee! Barman Jeen ontving ons enthousiast en wees ons op een bankje aan de gevel, waar we net wat laatste zonnestralen konden meepakken. Gewapend met de cocktailkaart namen we plaats op het plekje waar ik rustig een hele dag zou kunnen doorbrengen.

cocktails

Gelukkig hielp Jeen ons bij het maken van een keuze voor de cocktails, want hoewel het er niet oneindig veel zijn (pluspunt), was de keuze toch lastig. Ik bedoel, hoe kan je ooit kiezen tussen een Watermeloen Martini, een French Apple Pie en een Bitter Rose? Het klinkt misschien nogal gek, al deze namen, maar bij Kevin Bacon weten ze hoe je een goede klassieke cocktail maakt, en daarom komen ze ook met hun eigen variaties weg. Sterker nog, ze zijn echte pro’s in het creëren van smaken en mondbeleving. We waren allemaal verrast door de bijzonder goede cocktails die deze ‘gewone’ hotelbar schenkt.

Dat Kevin Bacon helemaal niet gewoontjes is, bewijst ook het eten dat er geserveerd wordt. Omdat de keuken ieniemienie is, kan niet elk gerecht er klaargemaakt worden. De Thaise keuken echter, heeft niet veel ruimte nodig en is daarom uitermate geschikt op deze locatie. We hadden niet perse heel veel van het eten verwacht, maar werden echt zo verrast! De smaken, structuren en combinaties: alles was lekker en écht Thais. Toen we het personeel complimenteerden over het lekkere eten, werd ons verteld dat een Thaise meneer de keuken uitbaat en met liefde zijn lekkerste gerechtjes bereid. Ah! Niet zo gek dus dat alles zo goed smaakte, het is ook écht Thais.

Omdat we in menig Thais restaurant minder lekker gegeten hadden, en ook nog wel zo’n goede cocktail lustten, besloten we borreltijd te verlengen en lekker te blijven zitten voor een hoofdgerecht. Grappig, want dat is precies waar Hotel Not Hotel en Kevin Bacon voor staan: alles mag, niets moet.

Meer informatie over de zorgvuldig gekozen naam van Kevin Bacon, de menukaart en foto’s waarbij je gaat kwijlen vind je op hun website. En mocht je zin hebben in een goede cocktail en/of lekker Thais eten (buiten in de zon of binnen), ga er dan zeker eens heen. Gaan wij ook nog een keer doen!
Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

outfit

Zwart & zwierig

‘He, een outfit op Goodfoodlove, dat is leuk!’ Ik hoop natuurlijk dat ik reacties zoals deze op dit artikel mag krijgen 😉  Dat zit wel ...