Makkelijk & snel: volkoren pasta met tonijn in tomatensaus

0
volkoren pasta

Oke, ik geef het toe: geen boodschappen gedaan + een bankhangavond betekent voor mij vaak dat ik iets te eten bestel via Foodora of Deliveroo. Wel lekker en vers bereid eten, maar zelf geen vinger uitsteken. Kan heel fijn zijn.

Nu heb ik koken altijd heel erg leuk gevonden, maar de laatste tijd ben ik de magic een beetje kwijt. Niet heel gek natuurlijk, gezien de omstandigheden van de afgelopen 2 maanden. Constant verhuizen naar tijdelijke plekken hielpen daar ook niet echt bij… Nu ik voor een maandje een vast plekje heb, lijkt het gevoel weer een beetje terug te komen. Mama kwam laatst eten dus ik had wat voorraad spulletjes gehaald (pasta, tomaten uit blik, tonijn etc.). Toen ik zondag thuiskwam van een uitgebreide lunch was het laatste waar ik aan dacht boodschappen doen. In een keer door naar huis dus, laptop op schoot en lekker even wat werken. ‘Dat eten straks bestel ik wel’, dacht ik nog.

Ondertussen raakte ik aan de praat met een oude vriend van me die als kok werkt. Je kunt wel raden waar onze gesprekken over gaan (eten) en we hadden het over hoe leuk het is als er mensen komen eten en dat je dan allemaal lekkere dingen maakt. Het was inmiddels over achten, ik kreeg een beetje trek maar ook, jawel, zin om te koken! Ik bedacht dat ik nog wat verse dingen had liggen en ging aan de slag. Met de heerlijke ‘soul cuisine’ Spotify playlist aan was ik binnen no time klaar, had ik een heerlijk maaltje op tafel en een extra portie in de koelkast, voor lunch morgen. Ik heb de smaak weer te pakken!

Dit heb je nodig

Pan | koekenpan of hapjespan

Ingrediënten

Voor 2 personen

150 gr volkoren penne | 1 zoete puntpaprika | 1/2 rode peper | 1 teen knoflook | 1/2 rode ui | 2 bosuitjes | 1 blik gepelde tomaten | 1 blik tonijn op water | 1/2 blikje ansjovis | Goede olijfolie | peper en zout uit de molen | 1 tl oregano

volkoren pasta

Zo maak je het

Breng allereerst ruim water aan de kook in de pan en kook de pasta hierin gaar. Ik vind het altijd het makkelijkste om van tevoren alles te snijden, zodat je het klaar kunt zetten in bakjes en zo de pan in kunt doen wanneer nodig. Snipper de ui, snijd de knoflook en het pepertje fijn, de bosui in ringetjes en de paprika en ansjovis in stukjes. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de rode ui. Doe daarna de knoflook en peper erbij, en voeg na een minuut ook de paprika en bosui toe. Een paar minuutjes doorbakken en dan gaat de tomatensaus erbij. Schep een beetje tonijn op twee kleine schaaltjes en maak je katten blij 😉 Of als je geen katten hebt: doe alle tonijn in de pan, en de ansjovis ook. Maak op smaak met peper, zout en oregano (altijd even proeven of er misschien meer van het een of ander bij moet) en laat op laag vuur pruttelen. Het hoeft maar een paar minuten, maar langer mag ook.

Serveer de pasta met de saus erop en rasp er eventueel wat Parmezaan overheen. Eet smakelijk!

Heel tof als je mijn recept maakt en deze wil delen op social media. Als je hashtag #goodfoodlove gebruikt en @goodfoodlovekel tagt kan ik jouw foto zien, en dat vind ik leuk!

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: