Midtown Grill in Amsterdam

0
Midtown grill

Loopt het water je in de mond bij de gedachte aan een Black Angus biefstuk? En gaat jouw hart sneller kloppen wanneer je een mooie T-bone steak ziet? Dan zou ik wel eens dé perfecte restauranttip voor je kunnen hebben!

Midtown grill

Vorige week werd ik uitgenodigd om bij restaurant Midtown Grill te komen eten. Het kan goed zijn dat deze naam je bekend voor komt: Robyn schreef namelijk een lekker kalkoen recept naar aanleiding van een event in dit restaurant. Dit keer was het alleen geen kalkoen wat ik geserveerd kreeg, maar vlees. Veel, goed en mals vlees. De grap is dat ik eigenlijk niet de allergrootste vleesliefhebber ben: ik eet het alleen als het écht goed is, en je maakt me net zo blij met een lekker visje of een goed vegetarisch gerecht. 

Nadat we wat (supergoede, vlezige) oesters en een glaasje bubbels geserveerd hadden gekregen, kwam onze ober langs met een kar waar menig slager jaloers op is. Een houten trolley reed naast onze tafel, en onder de glazen stolp lagen prachtige stukken vlees uitgestald. Veel Amerikaans grain fed rundvlees, maar ook lamsracks en onze eigen Baambrugse big. Wat zag het vlees er super goed uit! Er werd ons uitgebreid verteld wat wat was, hoe het smaakte en hoe de chef het op de lekkerste manier zou bereiden. Kiezen was onmogelijk dus, maar dat hoefde gelukkig ook niet want we kregen alles family style geserveerd. Niet één stuk op een bordje dus, maar verschillende stukken vlees op een stoere grillplaat.

Midtown grill

Omdat we zo aan het kletsen waren vergaten we de bijgerechten, want die moet je zelf bestellen. Gepofte aardappel, geroosterde groenten, portebello: ze staan allemaal op de kaart. Na wat smakelijke spiesen van filet mignon vooraf genoten we van het lekkerste vlees dat ik in tijden heb gegeten. Het was precies zoals ons verteld werd: de dry aged beef was stevig en chewy (op een goede manier), de t-bone was super smakelijk en de pavé van Wagyu… oh my god. Die was LEKKER!  Ook heerlijk waren de zorgvuldig uitgekozen wijnen die we geserveerd kregen.

marshmellow

We sloten de avond af met een proeverij van desserts (de cheesecake is er één om voor terug te komen – naast het vlees) en een supertoffe mini-barbecue waar we zelf marshmellow’s boven roosterden. Daar hou ik nou van, zo’n leuke verrassing.

Midtown grill

Laat je trouwens niet verwarren door de locatie van het restaurant: Midtown Grill hoort bij het Marriott hotel, maar is uiteraard ook toegankelijk voor niet-hotelgasten. Sterker nog, de meeste mensen zijn geen hotelgast. Daarnaast lijkt het Leidseplein – waar deze zaak een paar meten vanaf ligt – vooral een toeristische spot, maar het zal je verrassen hoeveel leuke zaken er in de buurt zijn. Om een voorbeeld te noemen: Mayu,  Players en Palladium zijn vlakbij en dit zijn ook absoluut geen tourist traps.

Ik wil het eten van heel veel vlees absoluut niet stimuleren, en precies daarom zou ik je aanraden om wat vaker vlees te bestellen wanneer je uit eten bent in een goed restaurant.

Tot slot nog een kleine note: Ik wil het eten van heel veel vlees absoluut niet stimuleren, en precies daarom zou ik je aanraden om wat vaker vlees te bestellen wanneer je uit eten bent in een goed restaurant. Huh? Kijk: vlees van de supermarkt vind ik zelf niet zo heel erg lekker, en daarnaast weet je vaak niet precies waar het vandaan komt en hoe de koeien zijn behandeld. In een restaurant – dat transparant is over hun product – is dat anders. Dan weet je waar het vlees vandaan komt, of het bijvoorbeeld bio is en het wordt ook nog eens precies op de juiste manier klaargemaakt. Dus: thuis wat minder ‘gewoon’ vlees eten, en in een restaurant lekker genieten van een mooi stuk vlees. Daar wordt iedereen blij van =)


Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: