Mijn favoriete Italiaanse producten

13
italiaanse producten

1 juni, de Italië maand is op z’n eind. Wat gaan de maanden toch altijd hard voorbij! Ik heb veel artikelen geplaatst die met Italië te maken hebben, maar ik heb nog inspiratie voor zo veel meer. Het leek me leuk om deze maand af te sluiten met cadeautjes. Een cadeautje voor mij, van Webprint, maar natuurlijk ook cadeautjes voor jullie! Ik heb mijn Italian favourites op een rijtje gezet en ik sluit dit artikel, en deze leuke maand af met een toffe winactie.

Untitled

♥ Deze had je waarschijnlijk wel verwacht: pasta! Ik vind het gewoon heerlijk. Er bestaan zoveel verschillende soorten en je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Ik vind het bijna onmogelijk om een favoriet te kiezen, maar spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus blijft toch wel echt een topper.

Untitled

♥ Risotto. Ik vind dit zó lekker, vooral risotto Milanese zoals je op deze foto ziet. Wel vind ik dat de risotto perfect klaargemaakt moet zijn, wanneer hij doorgekookt is vind ik het niet meer lekker. Wist je trouwens dat er ook wel risotto met mijn favoriete rode wijn (Amarone) gemaakt wordt? Mocht je het een keer tegenkomen bij een restaurant, het is zeker het proberen waard!

Untitled

Het tuniek en de riem die ik hier draag zijn van het mooie merk Gybizia

 

♥ Hoe kan het ook anders: wijn. Naar mijn mening is Italië het ‘lekkerste’ wijnland. Zoals jullie eerder  hebben kunnen lezen hebben wij zelf de noordelijke regio ontdekt, maar er komen ook fantastische wijnen op het zuiden of bijvoorbeeld van Sardinië. Mijn favorieten zijn een witte Lugana en een rode Amarone.

403032

Bron foto: 1000 en 1 smaken

♥ Amaretti koekjes. Dit zijn mijn allerlievelings koekjes van de hele wereld. De half-baked variant vind ik het lekkerste: deze hebben een kleine bite en zijn zacht van binnen. De likeur Amaretto is vernoemd naar deze koekjes en niet andersom zoals veel mensen denken, grappig he?

Untitled

♥ Pesto. Eén van de beroemdste Italiaanse sauzen is mijn absolute favoriet. Het liefste maak ik het zelf, het is heel makkelijk en kost nauwelijks tijd. Toch kan ik ook heel blij worden van goede pesto uit een potje, die kom je namelijk niet vaak tegen.

Untitled

♥ Zomertruffel. Een ingrediënt dat in Italië veel gebruikt wordt als garnering over gerechten. De smaak is erg aanwezig en moet je er van houden, maar man oh man wat ben ik hier gek op!

nettare-750-3_8

Bron foto: 1000 en 1 smaken

♥ Goede olijfolie. Ook hier op Goodfoodlove blijf ik het zeggen: het maakt zoveel verschil wat voor soort olijfolie je gebruikt. Een leuk artikel op Dolce Via vertelt je hoe je de beste Italiaanse olijfolie kiest.

Untitled

♥ La Verdurine. Dit is een soort tomatenpuree in een tube, die verrijkt is met groenten en kruiden zoals basilicum, wortel, peterselie en ui. Ik kreeg het cadeau van een dame in Italië die me vertelde dat het een heerlijke smaakmaker is in Italiaanse pasta’s en sauzen. En ze heeft gelijk! Ik hoop echt dat het in Nederland ook verkrijgbaar is want deze tube is natuurlijk zo leeg 😉

balsamico_azijn_nobili_sapori

Bron foto: 1000 en 1 smaken

♥ Aceto di Balsamico oftwel balsamico azijn. Ook hiervan zijn weer veel verschillende soorten op de markt, maar als je de juiste hebt gevonden is het heerlijk over de salade, vijgen of om een saus mee op smaak te maken.

Untitled

Last but not least: Aperol Spritz! Mijn favoriete aperitief. Het drankje is heerlijk fris, smaakt (mij) altijd en ziet er ook nog eens mooi uit. Deze foto is voor mij een aandenken aan onze fantastische vakantie: een heerlijk drankje, fijn weer, prachtige natuur op de achtergrond. Omdat het me even terug laat dromen naar Italië heb ik via Webprint een tuinposter laten maken van deze foto. Deze zomer zit ik dus heerlijk in mijn tuin met een glas Spritz in mijn hand naar deze toffe foto te kijken =D

Ben jij net zo gek op Italiaanse producten als ik? Laat me in een reactie weten wat jouw favoriete Italiaanse product is en waarom. De winnaar krijgt een heerlijk pakket van 1000 en 1 smaken! Hoe lekker is dat?! Zorg dat je je emailadres achterlaat want ik benader de winnaar via email =)

De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaar heeft een mail van me ontvangen.

 

Over de auteur

13 comments

 1. marjan hovenkamp 4 juni, 2015 at 14:21 Beantwoorden

  400g kipfilet

  4 eetlepels olijfolie

  1/2 citroen

  Verse peper

  Zeezout

  4 takjes verse peterselie

  1 takje rozemarijn

  Mosterd

  Paneermeel

  Roomboter
  Deze Italiaanse kip is bereid op basis van een aantal eenvoudige ingrediënten welke de kip super veel smaak geven. De marinade van citroensap met de kruiden zorgen ervoor dat de kip super mals wordt en lekker op smaak komt. Het verrassingseffect wordt geleverd door de mosterd. Aan de ene kant dient de mosterd om de paneermeel te ondersteunen voor een lekker korstje, maar aan de andere kant is het bijkomende voordeel dat deze ook nog een ontzettend lekkere smaak geeft.

 2. Gert de Goede 4 juni, 2015 at 14:12 Beantwoorden

  ik zou werkelijk niet één specifiek lekkerste Italiaans product kunnen noemen . . . er is zo veel lekkers! Neem nu bijvoorbeeld dat heerlijk gedroogde vlees Bressaola, als dat als carpaccio word bereid: mmmmm . . . of een pizza Bianca: verrukkelijk. Of een van de voortreffelijke Prosecco’s. Of die heerlijk ambachtelijk gemaakte worsten. Of de kazen? Parmagiano Regionale . . . zálig! Mozarella di Buffola? Dat smelt zo Goddelijk op je tong. En dan die overheerlijke Olive Ascolane: olijven gevuld met gehakt, daarna gepanneerd en gefrituurd . . . Enz. Enz. Ohhhh; ik word gek! Er is daar zo veel lekkers! Daar valt écht niet uit te kiezen

 3. Noortje 3 juni, 2015 at 09:48 Beantwoorden

  Wauw.. daar stel je me een vraag. Het hele italiaanse assortiment staat in mijn favoriete eet-lijstje!! Maar als ik dan écht moet kiezen, kies ik mozzarella.. Wel de echte natuurlijk, de luxe buffelmozzarella.. Oh daar kan ik echt bollen zo van opeten.. Maar het liefst natuurlijk met tomaat, basilicum en balsamico azijn. Heerlijk!!

  Te gekke winactie trouwens! Ik ga duimen…

 4. Anita H. 2 juni, 2015 at 20:16 Beantwoorden

  Lastig hoor om een favoriet te benoemen. Toch een beetje appels met peren vergelijken en ik ben ook niet volledig op de hoogte van alle Italiaanse producten. Limoncello, tiramisù, pesto, salami…. Zomaar even wat favorieten.

 5. Jorrit 2 juni, 2015 at 15:25 Beantwoorden

  Een goede fles Barolo. De eerste vakantie met mijn vriendin samen (ondertussen mijn vrouw) was in Italië, waar we van veel dingen hebben genoten, maar de heerlijke wijnen met een heerlijke Barolo als favoriet staan mij nog het meeste bij. Iedere keer als we weer eens een flesje opentrekken herinnert de smaak ons aan die mooie, eerste vakantie samen.

 6. Danique 2 juni, 2015 at 10:42 Beantwoorden

  O er zijn zoveel heerlijke Italiaanse producten. Doet mij altijd denken aan de vakanties van vroeger. Vooral de Parmezaanse kaas van daar, om te smullen. En stiekem vind ik cantuccini koekjes het allerlekkerst.

 7. Michelle 2 juni, 2015 at 08:47 Beantwoorden

  Mijn meest favoriete product, of het product wat ik niet zou kunnen missen is olijfolie! Vooral nu het warme weer er aan komt, is het ideaal om dressing te maken voor salades

 8. Lizanne 1 juni, 2015 at 17:24 Beantwoorden

  Mijn meest favoriete Italiaanse product, naast de zon, is natuurlijk Parmaham. Een heerlijke plakje romig en smaakvol stukje varken. Dit is een van de redenen waarom we weer naar Italië op vakantie gaan. Dit keer naar de streek ‘Parma’ om eens te bekijken hoe het er daar aan toe gaat.

  Liefs

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: