GOOD| Nom nom tag

2
nom nom tag

Nomnomnom… dit geluid hoor je me vaak genoeg maken als ik weer eens aan het smullen ben van iets lekkers. Maar hebben jullie wel eens van de ‘nom nom tag’ gehoord? Een tag is een bepaald onderwerp waar je op een blog over kunt schrijven. De nom nom tag gaat (natuurlijk!) over eten =D In dit geval word je genomineerd door een andere blogger. Lianne van de leuke blog Focus on Foodies tagde mij en daarom zal ik de vragen beantwoorden en zelf ook een blogger uitkiezen die de vragen na mij zal beantwoorden.

nom nom tag

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Ik lust écht bijna alles, ook behoorlijk uitgesproken gerechten en smaken. Als mensen zeggen ‘ik lust geen groente’ kan ik me dat slecht voorstellen omdat er zoveel verschillende soorten en smaken zijn. Dat iemand bijvoorbeeld geen haring lust, daar kan ik dan weer wel inkomen. Mijn favoriete, volgens velen ‘vieze’ gerecht zijn toch wel oesters. Kom maar door met dat dozijn!

IMG_7164

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Broodje Blurriesmurriehupseklurrie!

Er is een heel ‘gek’ broodbeleg dat ik al van kinds af aan heerlijk vind, en waar echt iedereen een vies gezicht bij trekt: pindakaas – banaan – honing – chocoladevlokken. Ooit gezien bij Koffietijd toen ik 8 was en ik eet het nog steeds wel eens. Ik heb dit broodje vroeger ‘Blurriesmurriehupseklurrie’ genoemd naar het spul dat bij Telekids uit de douche kwam bij een spelletje (generatiegenoten zullen dit misschien nog wel kennen).

tumblr_leyfxuXP8z1qcdrodo1_500

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Oei, lastig. Het klinkt misschien gek maar ik denk dat als je elke dag uit eten zou gaan dat de lol er snel af is. En daarnaast vind ik het ook veel te leuk om zelf te koken. Er zijn een aantal leuke zaken in Lelystad waar we graag (en stiekem toch best vaak) komen en daar horen Brasserie de Houtrib en Bistro Lelystad zeker bij.

klein

Wat kook je het liefst (en eigenlijk te vaak)?

Toevallig bedacht ik me laatst dat ik dus bijna nooit hetzelfde kook. Dat komt omdat ik bijna nooit een recept volg, en vaak ‘maar wat doe’ en producten gebruik die ik nog in huis heb. Een grote favoriet is wel salade caprese, die verschijnt vrij regelmatig op tafel. Ook tonijntartaar is hier favoriet.

13662670404_27526d3f80_b

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Niet heel moeilijk en daarom ook zeker haalbaar: homemade pizza. En dan uiteraard de bodem helemaal zelf maken he =)

pizza

Zelf koken / eten bestellen / buiten de deur eten?

Een gezonde combi! Voor het grootste deel zelf koken, regelmatig buiten de deur eten (vind ik nou eenmaal heeeel erg leuk en gezellig) en af en toe wat bestellen. Maar: wel gezond. Dus ik haal liever lekker vers Indonesisch een bij de toko dan dat ik een bak shoarma laat aanrukken (blugh).

Kookerij

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

Dadels en maple syrup. Snoepjes en zoetigheden waar suiker aan toegevoegd is eet ik niet (heb ik nooit in huis, behalve chocolade) maar deze twee zijn een perfecte vervanger voor me. Maple syrup maakt elke healthy snack lekker en dadels… oh dadels. Dat vind ik zo lekker! Zoet, zacht, perfect geschikt om repen mee te maken en ook nog eens lekker in cakes of smoothies. Of gewoon als ‘snoepje’, zoals ik ze het liefste eet. Ohja en mijn all time guilty pleasure is wijn. Niet dat ik me er klem aan zuip, maar ik ben gewoon heel erg gek op goede wijnen.

chocokoko's

Wat is je favoriete toetje?

Zabaglione! Natuurlijk wel zelfgemaakt zoals bij dit recept.

zabaglione

Ben je ergens allergisch voor?

Ja voor coquilles =( Ik zal jullie de details besparen maar ik word er doodziek van. Laatst ben ik er ook achter gekomen dat ik vreemd reageer op sojamelk, dan gaat mijn keel jeuken en lijkt het alsof er iets blijft hangen, zoals ik dat vroeger had toen ik allergisch was voor fruit met pit (zoals perzik, pruimen, mango etc.) Gelukkig ben ik daar overheen gegroeid =) Alleen kersen gaan nog niet lekker…

Deel een handige kooktip:

Gewoon doen. Niet bang zijn, gooi lekker wat in die pan en als het mislukt bak je een ei en weet je voor volgende keer wat je anders moet doen. Klinkt misschien heel makkelijk, maar zo ben ik ook begonnen. Maar pas op: voor je het weet ga je het heeeeeel leuk vinden 😉

omslagkel

Ah leuk, nu mag ik iemand nomineren voor de nom nom tag! Ik kies er lekker twee 😉 Ik nomineer mijn foodie vriendinnen Sees van The Lion Kitchen en Marlieke van Cotton & Cream. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen meiden!

Over de auteur

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: