Ontbijten bij De Bieb

0
cafe de bieb

De Amsterdamse Pijp is van oudsher een volksbuurt, en vandaag de dag een plek met mensen, winkels en horeca in alle soorten en maten. De altijd gezellige Albert Cuypmarkt, een ouderwets bruin café, een hippe sapbar: you name it, de Pijp has it. Ik hou van afwisseling en ik denk dat dat ook één van de redenen is dat ik zo graag in deze buurt kom. Of ik nu ga lunchen bij Venster 33 of een wijntje ga drinken bij Barrique, ik heb het altijd naar m’n zin.
Café de Bieb is daar nu bijgekomen om het de buurtbewoners en -bezoekers nóg meer naar de zin te maken. Het is een keer niet de zoveelste hippe, compleet doorgestylde zaak (niks mis mee overigens), maar een creatieve ontmoetingsplek voor iedereen, waar de sfeer van een bibliotheek zich op een moderne manier in de uitstraling van het café laat zien.

cafe de bieb

Samen met vriendin Liselotte (die je vast wel kent van Culy) schoof ik op donderdagochtend aan voor een ontbijtje in de nieuwe zaak. Ik begon met een anti-kater smoothie (terwijl ik geen kater had) die Lis ook zo lekker vond dat ze er ook een bestelde. Verder was het vooral kletsen, cadeautjes uitpakken (allebei jarig geweest) en oh ja! We moeten ook nog op de menukaart kijken. De Bieb zegt zelf een plek te zijn waar je afspreekt om de stad in te gaan, maar waar je vervolgens blijft hangen tot sluit. Zonder dat ze daar echt iets aan doen, klopt dit dus wel. Er hangt een ongedwongen sfeertje en je zal je dan ook nooit opgejaagd voelen door het personeel.

cafe de bieb
De ontbijtkaart is niet heel uitgebreid, maar dat is op zich niet erg, zo lang het eten goed is. Wat ik wel jammer vond is dat alles (behalve de yoghurt met granola waar Lis voor koos) uit brood bestond. Ik eet graag brood hoor, maar een lekker ontbijtje bestaat voor mij toch uit meer dan dat. Ik ontdekte dat er ook een ’12 uurtjes’ kaart is en besloot dat ik graag de Marokkaanse eitjes wilde proberen. Een shot in de roos! Het gerecht werd op een shakshuka-achtige manier geserveerd in een klein soort pannetje, en bestond uit gesmoorde tomaat en paprika met twee gepocheerde eitjes en een bijzonder lekker yoghurtsausje en wat verse koriander. Dit is echt zo’n gerechtje dat ik thuis een keer na wil maken.

yoghurt ontbijt
Ondertussen zat Lis te smullen van haar yoghurt en granola. We waren even bang dat het niet heel vullend zou zijn maar dat bleek verkeerd gedacht: ze kreeg het gerecht in een groot glas geserveerd (waar ze normaal muntthee in doen) en het was meer dan genoeg om de dag goed gevuld te beginnen. Binnen een klein uurtje stonden we eigenlijk al weer buiten, maar dat is helemaal oke. Of je nu even snel komt ontbijten, na de lunch blijft hangen om te werken of ‘even een drankje gaat doen’ en dan tot middernacht blijft hangen, het kan bij de Bieb. Wat trouwens ook kan is pannenkoeken eten op zondag, en dat is voor mij een hele goede reden om nog eens terug te gaan.

cafe de bieb amsterdam

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: