Players Amsterdam: een culinair feestje

0
players amsterdam

Wanneer je aan de Amsterdamse zaak Players denkt, denk je waarschijnlijk aan feest, flessen drank met vuurwerk en een bomvolle tent waar iedereen uit z’n dak gaat. Dat beeld klopt voor de volle 100%. Maar wist je ook dat de Players naast een echte partyplace een ontzettend goed restaurant is? Ik niet, en ik moet eerlijk zeggen dat ik ook echt heel erg verrast werd toen ik er mocht eten. Verassingen zijn altijd goed, en daarom neem ik jullie mee terug naar onze heerlijke avond op 3 juli, mijn blogverjaardag.

Het is een heerlijk warme avond en omdat ik wat te vieren heb (Goodfoodlove bestaat 2 jaar!) heb ik mijn mooie nieuwe jurk aangetrokken. Deze avond voelt bij voorbaat al als een feestje en bij feest hoort een lange jurk 😉 Samen met vrienden en mijn lief kom ik aan bij de Players, waar we een fijn tafeltje op het terras toegewezen krijgen. Leuk om hier nu een keer in een andere hoedanigheid te zitten, meestal is het diep in de nacht als ik binnen heen en weer sta te hossen.

We worden welkom geheten met serieus de beste gin&tonics die ik tot nog toe gedronken heb. Bevroren druiven, tomaatjes, rozemarijn, ijsblokjes van komkommer… wat een werk wordt er van gemaakt! Een goed begin dus. Arnaud vertelt ons dat we nergens over na hoeven te denken vanavond en dat we van alles gaan proeven. Kom maar op! Ik hou er van om niet te hoeven kiezen, dat vind ik altijd alleen maar lastig omdat ik zo veel lust 😉 We beginnen met een proeverij van voorgerechten waar onder andere carpaccio, salade caprese en een blini met zalm bij zit. Leuk om met z’n allen van een grote houten plank te eten, ik hou van de sharing trend. Ik zal zelf niet snel voor een glas rosé kiezen, maar Arnaud overtuigt ons van deze wijn en ik moet hem gelijk geven: de rosé is top.

De Flammkuchen komen op tafel en daar wordt – zoals het hoort – een glas wijn uit de Elzas bij geschonken. Wat is dat toch een smakelijke combi! De hoofdgerechten kiezen we zelf: de mannen gaan op aanraden van de bediening voor een gigantisch stuk vlees en Nick en ik kiezen twee pastagerechten om te delen. Terwijl de mannen smullen van het malse vlees geven Nick en ik onderling steeds onze borden door, om van de ravioli en de romige gamba spaghetti te genieten. Ook hierbij wordt de wijn niet vergeten: we drinken een frisse witte wijn die veel hout gehad heeft (lekker!) en gekoeld wordt met bevroren druiven. Ze zijn hier gek op fruit invriezen 😉

Na het hoofdgerecht verwachten we in principe het nagerecht, maar nee, er zijn meer verrassingen! We krijgen een schattig glaasje met likeur en een toef slagroom erop en daarna een ‘pre dessert cocktail’. Pfff, ik ben blij dat we met de taxi zijn. Maar wat smaakt het allemaal goed! Het dessert wordt traditiegetrouw door een stripfiguur gebracht (superman mocht er wezen) en is wederom to share. Brownie, cheesecake, ijs… ik vraag me af waar we het allemaal moeten laten maar het is zo lekker dat ik er lustig op los snoep.

Arnaud had ons al voorbereid op een feestavond en het feest werd dan ook compleet toen hij met een fles Moët Ice Imperial aan kwam zetten. Je weet wel, die mooie fles waaruit de champagne in witte glazen gevuld met aardbeiden geschonken wordt. Proosten en genieten maar! Uiteraard moesten ook de voetjes van de vloer dus toen de fles leeg was gingen we naar binnen om lekker te dansen. Players had speciaal voor mijn blogverjaardag de borden aangepast met de tekst ‘Happy birthday, Goodfoodlove 2 years’, ZO leuk! Ik voelde me zelf gewoon jarig.

Zoals gewoonlijk is onze avond geëindigd in de Kleine Cooldown (i know, heel fout maar stiekem toch altijd leuk). Ik vond het echt tof om de Players een keer van een heel andere kant mee te maken; lekker, culinair eten, goede wijnen, een hele fijne sfeer en personeel dat er een extra leuke avond van maakt. Wat ook fijn is: wanneer de avonden wat frisser worden gaan de heaters aan en vanaf het najaar kan je lekker binnen zitten tijdens het diner. En nee, dan sta je niet tussen de feestende lui; tot een bepaalde tijd is Players gewoon een goed restaurant en pas daarna gaat het dak eraf. Ik weet wel waar ik volgende keer weer ga eten =)


Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

virgo wine

Toffe wijn van Virgo

Een tijdje terug ontving ik een mailtje van Diogo, een Portugese man die naar Nederland kwam om zijn wijn te presenteren. Hij vroeg of ik ...