Heerlijke açai breakfast bowl

1
acai bowl

Heb je het gelezen, het stuk dat Lisanne over yoga schreef? Naast yoga weet ze ook veel over eten, en maakte ze speciaal voor Goodfoodlove dit verrukkelijke ontbijtreceptje.

Je dag beginnen met een gezond en lekker ontbijtje: de meesten van ons kunnen geen betere start van de dag bedenken. Niet alle gezonde ontbijtjes kunnen snel worden klaargemaakt, waardoor sommige opties afvallen in de vroege ochtend. Je wilt tenslotte niet urenlang in de keuken staan als je op tijd weg moet!

acai bowl

Heb je wel eens een açai bowl geprobeerd in een gezond tentje? Met onderstaand recept maak je deze overheerlijk bowl nu ook in een handomdraai thuis. Super easy en healthy! Açaibessen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. De bijzondere smaak en het grote aantal antioxidanten heeft de bes geliefd gemaakt. Het enige nadeel is dat de bes erg lastig verkrijgbaar is in Nederland omdat deze heel beperkt houdbaarheid is. Gelukkig kunnen we sinds kort een pulp kopen bij de Jumbo wat je in de vriezer kunt bewaren!

Ingrediënten

100 – 200ml açai bes pulp | Flinke scheut amandel- of kokosmelk | 1 banaan

Voor de topping
Geraspte kokos, banaan, granola, lijnzaad en chiazaad

Zo maak je het

Knip het zakje van de fruitpulp open en stop dit in zijn geheel in de blender. Houd je van een sterke smaak van de bes? Gebruik dan twee keer 100ml pulp. Pel vervolgens een banaan en doe de helft (de andere helft bewaar je als topping) in de blender bij de pulp. Voeg tenslotte een scheut amandel- of kokosmelk toe en laat het mixen tot een glad geheel. Schenk de mix in een kommetje en maak het geheel af met ingrediënten die jij lekker vindt. Geraspte kokos, banaan, granola, lijnzaad en chiazaad vormen wat ons betreft de ideale combinatie! Een ruime eetlepel is voor de meeste zaden en kokos voldoende, granola naar gelieve toevoegen.

acai bowl

Als je veel sport kun je er ook voor kiezen om een neutrale plantaardige eiwitpoeder zoals een Sunwarrior eiwitpoeder door de pulp te mixen, zodat je alle nodige eiwitten binnenkrijgt.

 

Algemeen 15 euro voucher 728x90

Over de auteur

Gastblogger

Samen weet je meer dan alleen! Zo nu en dan komt er een gastblogger aan het woord op Goodfoodlove, die expert is op zijn/haar gebied. Dit kan voeding zijn of sport, maar ook reizen, fashion of beauty. Alles waar ik blij van word, en alles waar ik jullie mee kan inspireren!

1 comment

  1. Anne 18 mei, 2016 at 22:12 Beantwoorden

    Wat handig dit! Ik ga deze week direct bij de Jumbo kijken, want Acai bowls behoren tot 1 van mijn favoriete ontbijtjes en tot nu toe had ik eigenlijk niet het besef dat dit gewoon in NL verkrijgbaar was. Thanks for sharing 🙂

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: