RECEPT | De enige echte tzatziki

10
tzatziki

Tzatziki, ik ben er zó dol op! Waar de één het alleen op een broodje lust, en de ander het ’t liefste bij gegrild vlees eet, lust ik het ook graag los. Ja, gewoon met een lepel, en dan het liefst het hele schaaltje leegmaken.  Dat ik daarna een half pakje Stimorol nodig heb maakt me op zo’n moment helemaal niks uit 😉

tzatziki

Tzatziki komt in vele vormen. De komkommer schillen, munt toevoegen… Dat is niks voor mij. Voor mij is er maar één echte Griekse tzatziki en dat is deze. Een goede vriend is half Grieks hij gaf me dit verrukkelijke recept, waar ik zo blij mee ben dat ik inmiddels de tel ben kwijtgeraakt van hoe vaak ik dit gemaakt heb. Ohja! Eén belangrijke tip: knijp de komkommers écht goed uit, anders wordt de tzatziki te nat en dan is ‘ie net wat minder lekker.

Dit heb je nodig:

Grove rasp | vergiet | knoflookpers

Ingrediënten:

500 ml. dikke Griekse yoghurt (die van Total vind ik top) | 1 komkommer | 6 tenen knoflook | peper & zout | goede olijfolie | eventueel een Kalamata olijf en een klein beetje oregano voor de garnering

Zo maak je het:

Was de komkommer en rasp hem met een grove rasp. Doe de komkommer in een vergiet en knijp hem goed uit. Herhaal dit een keer of 3, tot er niet veel vocht meer uit komt. Bestrooi de komkommer met zeezout en knijp nog een keer uit. Doe de yoghurt in een schaal en voeg de komkommer toe. Pel de tenen knoflook en pers ze met de knoflookpers uit boven de yoghurt. Meng alles goed en maak op smaak met flink wat peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en roer goed. Proef of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog wat peper of zout toe. Garneer eventueel met een klein beetje oregano en een Kalamata olijf. Geniet!

20140708_202056

Over de auteur

10 comments

  1. A.Cevikcan 3 juni, 2016 at 21:54 Beantwoorden

    Tzatziki is origineel een Turkse koude hapje en wordt CACIK genoemd.Het is wel lekker maar het is niet griekse yogurt saus is.

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: