RECEPT | Drie sterren ontbijt met zalm

2
zalm

Toen ik dit ontbijtje laatst op Instagram zette ging het los! Mijn volgers vonden het er heerlijk uit zien en waren benieuwd naar hoe ik het gemaakt had. Ik kan je verklappen: het is ontzettend simpel. Maar door de combinatie van ingrediënten is het een luxe broodje dat heel erg gezond is. Speltbrood, zalm en een gepocheerd eitje, als dit geen goed begin van je dag is weet ik het ook niet meer 😉

zalm

Dit heb je nodig:

Broodrooster | ei-pocheer zakje (of een andere gadget om een ei mee te pocheren)

Ingrediënten:

Twee speltboterhammen | klein handje sla | 1 ei | twee flinke plakken gerookte zalm | 1 el. dikke yoghurt | klein beetje dille | peper & zout | eventueel wat tuinkers of alfalfa

Zo maak je het:

Toast de boterhammen in de broodrooster. Ondertussen doe je de dille door de yoghurt en pocheer je het ei. Geen idee hoe je een ei pocheert? Met een speciaal zakje wordt het een peulenschil. Echte pro’s doen het zoals in dit filmpje, maar dat is mij nog nooit gelukt. Mocht het nou één groot fiasco worden kan je altijd nog een eitje koken 😉

Smeer de yoghurt met dille op de getoaste boterhammen, leg er wat sla bovenop en vervolgens de zalm. Maak op smaak met wat peper en zout en leg tot slot het eitje (gehalveerd) en de tuinkers erop. Have a good day!
20140727_121842

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

amsterdam bike

Ik ben weer thuis

28,5 jaar geleden zag ik er het levenslicht, en hoewel ik nooit langer dan 3 jaar hier gewoond heb, heb ik me altijd Amsterdamse gevoeld. ‘Je ...