RECEPT | Powerfood: pompoenbrood

19
pompoenbrood

Zoals jullie vast eerder gelezen hebben ben ik fan van het boek van Rens Kroes. Ze maakt lekkere, super gezonde en makkelijk te maken gerechten. Dit pompoenbrood is daar een perfect voorbeeld van. Omdat ik graag wat meer wilde heb ik het recept verdubbeld en her en der wat aangepast, zodat het lekker smeuïg werd.

pompoenbrood

Ik eet dit pompoenbrood graag als ontbijt met wat amandelpasta (tip uit Rens haar boek) of ik neem het mee als tussendoortje naar werk of school. Zorg dat je het in de koelkast bewaard, dan is het een paar dagen goed. Maak je liever in één keer meer? Dan kan je het ook prima invriezen.

Dit heb je nodig:

Oven op 180 C | blender | kom | cakeblik | bakplaat | bakpapier

Ingrediënten:

300 gr. pompoen | 1 el. kokosolie + extra om in te vetten | 2 el. agavesiroop | 1 tl. vanillepoeder | 3 eieren | 120 gr. amandelmeel | 1 tl. wijsteenbakpoeder | 2 el. pompoenpitten | 1 el. lijnzaad | 1 tl. kaneel | snuf zeezout

20140921_155136

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 C en vet het cakeblik in met wat kokosolie. Was de pompoen en snijd deze in grove stukken. Je hoeft hem niet te schillen, door de oven wordt de pompoen zacht en de schil eetbaar. Leg de pompoen op de bakplaat en sprenkel er wat kokosolie overheen. Dit gaat 30-40 minuten in de oven.

IMG_20140921_155204

Als de pompoen klaar is doe je deze met de agavesiroop, vanillepoeder, eieren en kokosolie in de blender tot het een mooi glad geheel is. Schenk het mengsel in een kom en roer de overige ingrediënten er doorheen. Giet het in het cakeblik en zet het 45 minuten in de oven. Na drie kwartier heb je een heerlijk, smeuïg pompoenbrood dat het ook goed doet als cake. Enjoy!
Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

19 comments

 1. francis 10 augustus, 2017 at 16:28 Beantwoorden

  bij mij is t heel droog geworden en plat.
  kan dat komen omdat ik kokosmeel heb gebruikt ipv amandelmeel? wel tl bakpoeder erbij maar t was al heel droog toen ik t in de vorm deed. moet t vloeibaar zijn? hoor t graag nog.

 2. Eva 28 november, 2015 at 15:23 Beantwoorden

  hoi Kelly
  dat ziet er goed uit. Ik had wat moeite met het begrijpen van het recept van Rens (100 gr pompoen en dan…) dus was blij met jouw recept.
  Nu ziet jouw brood er lekker mooi hoog en lang uit….
  die van mij had ik al niet tot het einde van het cakeblik (lengte) uitgesmeerd; en dan nog een platte bedoening….. wat ging er mis. De smaak is niet onaardig; wellicht iets aan de bittere kant… help.
  gr eva

  • Kelly 30 november, 2015 at 11:53 Beantwoorden

   Hi Eva, het klinkt misschien heel gek, maar de tweede keer dat ik het maakte had ik precies hetzelfde als jij! Ik hoor het ook van meer mensen. Geen idee wat ik de eerste keer dan goed heb gedaan, deed twee keer hetzelfde. Als ik er ooit achter kom laat ik het weten 😉

 3. Femke 23 juni, 2015 at 14:36 Beantwoorden

  Ook bij mij werd het brood veel te zout. Ik heb het eerste brood weggegooid en ook bij de tweede weer te zout. Ik heb toen 1,5 theelepel zeezout gebruikt. Heb het recept naast dat van Rens gelegd en het lijkt erop dat er iets niet klopt met de verhoudingen. Zou dat kunnen?

  • Kelly 23 juni, 2015 at 14:40 Beantwoorden

   Hi Femke,

   wat jammer dat het twee keer is mislukt! Volgens mij is dit echt een lastig recept en moet je net mazzel hebben dat het goed gaat. Ik pas het sowieso even aan naar een snuf zeezout, dat moet dan voldoende zijn =)

   Ik zal hem zelf gauw nog eens maken om te checken of de verhoudingen inderdaad wel kloppen.

   Groetjes

  • Kelly 8 februari, 2015 at 14:23 Beantwoorden

   Hi Janine, ik ben bang dat jij tafelzout gebruikt, klopt dat? Het gaat hier om 2 tl. Zeezout, dat maakt echt heel veel verschil. Tafelzout zou ik sowieso niet gebruiken…

 4. Annemieke 12 oktober, 2014 at 08:47 Beantwoorden

  Weet je wat ik kan? Dit heerlijke broodje laten mislukken! ;-( De smaak was prima, maar omdat hij niet uit de vorm wilde is hij helemaal gescheurd en verbrokkeld. Binnenkort een nieuwe poging denk ik 🙂 Dankjewel voor het delen van dit recept!

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: