Rucola salade met courgette en zontomaat

0
rucola salade

Soms kan simpel zó lekker zijn. Ik ben altijd snel geneigd om veel ingrediënten te gebruiken om een gerecht meer smaak te geven. Maar meer ingrediënten betekent zeker niet altijd dat het gerecht ook lekkerder wordt. Neem nu de Italiaanse keuken: daar gebruiken ze helemaal niet veel ingrediënten in een gerecht, en de smaken zijn fantastisch.

rucola salade

Deze salade is zo’n voorbeeld van ‘je hebt niet veel nodig om lekker te eten’. Slechts 5 ingrediënten (op wat olie en peper & zout na) en klaar ben je. Ik at deze gezonde salade naast een heerlijk bord pasta pesto, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon ‘los’ eten, of als lekkere lunch in de middag.

Dit heb je nodig:

Koekenpan

Ingrediënten:

2-3 personen 

75 gr. rucola | 1/2 courgette | 2 handjes pijnboompitten | 1 avocado | 8 zontomaatjes | goede olijfolie | peper en zout

Zo maak je het:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zien en zet aan de kant. Snijd de courgette in stukjes en bak deze met wat olijfolie in de koekenpan. Snijd de zontomaatjes in kleinere stukjes en de avocado in blokjes. Doe de rucola in een schaal en hussel hier olijfolie en peper & zout doorheen. Verdeel de avocado, tomaat en courgette er overheen en maak af met de geroosterde pijnboompitjes. Eet smakelijk!

rucola salade

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: