RECEPT | Stoofperen met likeur 43

6
stoofperen

Kant-en-klaar pakketten, ik ben er gek op. “He wacht eens even, hier klopt iets niet! Je houdt toch helemaal niet van pakjes, zakjes en magnetronmaaltijden?” True, maar de ‘kant-en-klaar’ pakketten waar ik het over heb lijken hier dan ook in de verste verte niet op.

Albert Heijn biedt klanten de komende weken volop inspiratie en heerlijke producten om zelf de lekkerste bekende klassiekers klaar te maken (De campagne loopt van maandag 13 tot en met zondag 26 oktober). En zelf maken, met verse ingrediënten, dáár word ik nou vrolijk van! Iedereen die dol is op traditionele gerechten zoals de zelfgemaakte gehaktbal, stoofpeertjes en appeltaart, maar niet precies weet hoe je die maakt, is de komende weken bij de AH aan het juiste adres.

Ik kreeg het stoofpeertjes pakket opgestuurd. Als ik ergens gek op ben zijn het wel zelfgemaakte stoofperen, maar dan zoals mijn moeder ze altijd maakt. Ik heb me er zelf dus nooit aan durven wagen, maar dit leek me de uitgelezen kans.

De Appie doet een prachtig recept in het pakket maar eigenwijs als ik ben gaf ik mijn eigen draai eraan. En daar kreeg ik geen spijt van! Hierbij presenteer ik jullie: stoofperen alla Goodfoodlove. En LEKKER dat ze zijn! Vast een klein tipje van de sluier: binnenkort komt er een fantastisch cake recept waar deze peren in verwerkt zijn online =D

stoofperen

Dit heb je nodig:

Pan (waarin 8 peren naast elkaar passen) | schaaltje

Ingrediënten:

Het stoofperen klassiekers pakket van AH of:

8 stoofperen (Gieser Wildeman) | 1/2 flesje bessensap | 1 kaneelstokje

+

100 gr. bruine basterd suiker | 1 wijnglas water | 1 wijnglas port | 3/4 wijnglas licor 43 | 1/2 citroen

Zo maak je het:

Schil de peren, haal de bloemaanzet (het onderkantje) eruit maar laat het steeltje zitten. Dit staat zo leuk 😉 Zet de peren naast elkaar in de pan en schenk het water, de port, het bessensap en de licor 43 erop. Snijd de halve citroen in plakjes en leg deze samen met het kaneelstokje en de suiker in de pan. Zorg dat de peren goed onder ‘water’ staan. Ik legde ze op hun kant en keerde ze halverwege om zodat ze rondom dezelfde kleur kregen. Merk je dat ze niet genoeg vocht hebben? Voeg dan wat water, bessensap, port en/of licor 43 toe.

20141012_201142

Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 1,5 uur met de deksel op de pan, op middellaag vuur stoven. Wanneer de peren klaar zijn haal je ze uit de pan en kook je de saus in. Let op: je hebt hier even geduld voor nodig maar het wordt zooo lekker! Inkoken zorgt ervoor dat een groot deel van de saus verdampt en dat er geconcentreerde smaken overblijven. Zet het vuur wat hoger totdat de saus borrelt en laat lekker stomen. Roer het wel steeds door zodat je merkt dat de saus dikker wordt. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft (verschilt per persoon) giet je hem in een koud schaaltje, je zal merken dat de saus door het afkoelen nog iets dikker wordt.

Voor het serveren laat je de saus over de peer lopen en het smullen kan beginnen!

 

Over de auteur

6 comments

  1. Jolanda 29 oktober, 2014 at 18:34 Beantwoorden

    De peertjes staan op het vuur en oooooh wat een heerlijke geuren verspreiden zich in mijn huis.
    Ik ben zeer benieuwd naar de smaak maar als ik het zo ruik kan de smaak zeker niet meer stuk!
    Lekker hoor Kel! 😛

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: