TIP & HOTSPOT | Rosé uit de Pays d’Oc – Harbour Club

2

Het is lente en dat betekent dat we massaal het terras op gaan en een glas rosé bestellen. Waarschijnlijk sta je nooit echt stil bij waar de wijn vandaan komt (en dan bedoel ik de streek). Het schijnt algemeen bekend te zijn – ik wist het niet – dat de meeste rosé uit de Provence komt. Om kennis te maken met rosé uit de Pays d’Oc werd ik uitgenodigd voor een perslunch met rosé tasting bij de Amsterdamse Harbour Club. Ik had veel verhalen gehoord over deze zaak maar was er nog nooit geweest.

9291b2db34532d04620df3803b96

Vanaf de kant van de weg ziet de Harbour Club er niet bepaald spectaculair uit: het lijkt vooral op een grote loods. Bij binnenkomst blijkt dit het ook te zijn maar wauw! Wat is het prachtig ingericht. Heel knap hoe ze zo’n gigantisch grote zaak zo sfeervol gemaakt hebben.

DSC_2206

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo’n rosé drinker, ik kies liever een witte wijn. Ik denk dat dat wel gaat veranderen want ik heb deze dag zulke lekkere rosé’s geproefd! Zalmroze van kleur,  krachtig van smaak maar toch heel fris. De wijnen smaakten heerlijk bij de lunch maar doen het ‘los’ op het terras ook zeker erg goed.

Woensdag 3

In 2011 heeft Pays d’Oc IGP dertien nieuwe druivenrassen voor rosé toegevoegd aan de dertien al goedgekeurde rassen. Dit heeft gezorgd voor een enorme keuze in wijnen van één druivenras maar ook voor veel interessante blends. Pays d’Oc IGP is nu één van de grootste rosé exporteurs van de wereld. In totaal was 30,5% van alle Franse verkochte rosés in Nederlandse supermarkten afkomstig van Pays d’Oc IGP.

image_2445815_large

De favoriete Pays d’Oc IGP druiven in Nederland zijn de Grenache, de Syrah en de Cabernet-Sauvignon. De Pays d’Oc IGP rosés verleiden met toegankelijkheid, diversiteit en expressieve bloemige en fruitige aroma’s, allemaal kenmerken die te danken zijn aan het zonnige, mediterrane Languedoc-Roussillon landschap.

Nu wil je natuurlijk weten waar deze lekkere wijntjes te krijgen zijn 😉 Wijnhandel de Gouden Ton verkoopt een aantal Pays d’Oc rosés, waaronder mijn favoriet Corette. Tip: de viognier van Corette is ook onweerstaanbaar!

DSC_2194

De lunch bij de Harbour Club was zeer smakelijk. We werden verwend met een aantal amuses waaronder een heerlijke gamba en een auberginerolletje met geitenkaas die ik zeker zelf eens ga namaken. Verder kregen we een salade niçoise en een echte Franse bouillabaisse. Met al die lekkere rosé ernaast was het een waar feestje!

DSC_2187

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk:

vlees thuisbezorgd

TIP | Vlees thuisbezorgd

Hier in Lelystad hebben we (naar mijn weten) 1 goede slager, die helaas niet bij ons in de wijk zit. Gevolg: vaker dan gewenst belandt ...