Ad

RECEPT | Salade met geroosterde bonen en frisse citroendressing

0
salade met bonen

Nadat de VIVA me had geïnterviewd over mijn voorraadkast nam ik me voor om wat meer met de inhoud van deze kast te doen: een product eruit pakken, bedenken wat ik ermee kan maken en aan de slag. Nu ben ik een ster in het ‘vergeten’ van voornemens, maar deze gaat me aardig goed af. Ik had nog wat slamelange liggen en bedacht me dat ik een keer een ander soort salade wilde maken dan standaard. Een blik in de voorraadkast en mijn oog viel op een potje HAK bonenmix uit het pakket wat ik vorige week kreeg. Anders dan anders, helemaal wat ik zocht!

IMG_0482Omdat de bonen even in de oven gaan krijgen ze een lekkere bite en de combinatie van de frisse citroen met de hartige kaas maakt dit een bijzonder smakelijk maaltje. Ook niet onbelangrijk: het is binnen no time klaar en is ook nog eens hartstikke gezond!

bonen saladeDit heb je nodig:

Oven op 200 C | bakpapier | zeef |

Ingrediënten:

1 zak speciaal melange snijbiet (baby spinazie, baby boerenkool) | 1 pot HAK bonenmix met kikkererwten, mais en kidney en bruine bonen | sap van 1/2 citroen | 1 teen knoflook | goede olijfolie | peper & zout | Parmezaan naar smaak

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C. Doe de bonen in de zeef en spoel ze af onder de kraan. Laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de bakplaat die je met bakpapier bedekt hebt. Bestrooi met olijfolie, peper en zout en zet 10 minuten in de oven.

Meng het sap van de citroen met 3 el. olijfolie, fijngesneden knoflook en peper en zout in een bakje. Doe de sla in een kom en hussel de dressing er doorheen. Wanneer de bonen klaar zijn leg je deze bovenop en je maakt het geheel af met wat vers geraspte Parmezaan. Eet smakelijk!

Nog een extra tip: als je wat van deze salade over hebt is hij de volgende dag ook heerlijk als lunch! Eet jij graag bonen erbij? En wat is jouw favoriete gerecht met bonen?

bonensalade

 

disclaimerDit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met HAK

 

 

 

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: