Smaak van de week #14 | De laatste van het jaar

0
foodblog

De laatste volle week van het jaar zit er weer op! Het was natuurlijk een super hectische maar oh zo gezellige (en culinaire!) week, waarin wij niet 2, maar 4 kerstdagen vierden. Op tweede kerstdag was ik zo lekker bezig met koken, champagne ploppen en met iedereen kletsen dat ik dus geen foto’s van het eten gemaakt heb… Oeps. Ach, een foodblogger heeft ook wel eens een dagje vrij 😉

Untitled

Voordat al het lekkers bereid kon worden moesten er natuurlijk inkopen gedaan worden, en waar kan dat nou beter dan bij de Hanos? Ik denk dat dit echt mijn lievelingwinkel is: ze verkopen er werkelijk alles. En je kunt ook nog eens heel veel proeven, heerlijk! Shoppen maakt hongerig dus tussendoor aten we een flammkuche in het cafeetje in de winkel. Daarna zag ik deze mega schattige mini-ananas, how cute!

Untitled
Bij kerst hoort goed vlees en dat halen wij het liefst bij Maik, onze grote vriend en slager. Slagerij Konijn (wat een heerlijke naam he, voor een slager) is een begrip in Abcoude en omstreken. Ik vind de winkel er altijd zo lekker authentiek uit zien en dat is het ook echt: ze slachten en benen zelf uit, maken eigen lamspaté (en nog honderden andere lekkere dingen) en knopen de rollade op waar je bij staat.

Untitled
Dinsdag waren de eigenaren van restaurant Steak van de Keizer zo lief om voor een aantal families uit Lelystad een kerstdiner te organiseren. Ze hadden me gevraagd of ik de kindjes wilde komen schminken en dat heb ik met veel plezier gedaan.

Untitled
Na het schminken ging ik samen met Rachel lunchen bij het Koffiehuyje waar ik deze lekkere salade met gerookte kip at.

Untitled
Bij de Hanos ontdekte ik Fregola, een ieniemienie pasta uit Sardinië die je kunt bereiden als risotto. Ik maakte het met wat prei, groene asperges en tomaatjes en het was zo lekker! Als het in de supermarkt verkrijgbaar is zal ik binnenkort het recept voor jullie posten.

Untitled
Untitled
Het is kerst en dan mag je uitpakken. Aangezien ik gek op beauty dingen ben liet ik mijn nagels mooi maken met shellac bij Stacey en ging ik nog even onder de zonnebank bij SunFlirt. Extra leuk vind ik dat je rond deze dagen kleine cadeautjes krijgt bij een bezoek =)

Untitled
Joooeehoooeee, woensdag! De dag van kerstavond! Dan begint voor ons kerst al. Samen met mijn vader gingen we heerlijk eten bij Bidou. Het is vrij donker binnen dus je ziet het niet zo goed, maar op mijn bord ligt een bijzonder lekker hertenbiefstukje.

Untitled
Eerste kerstdag: lekker samen ontbijten en elkaar cadeautjes geven <3

Untitled
’s Avonds kwamen mama en haar beste maatje gezellig bij ons eten. Tig en ik hadden overdag samen allemaal lekkers gekookt en ik had de tafel mooi gedekt. Staat altijd zo leuk vind ik =)

10877531_882843235099945_1445060170_n
10866971_882843618433240_939316017_n
Ik was weer te druk heen en weer aan het racen om foto’s te maken, maar gelukkig had Edje er wel aan gedacht. Op de foto zie je het voorgerecht: een trio van vis (met onder andere de beroemde tonijntartaar). Zoals hij al in het Metro interview vertelde ontfermt Tigon zich altijd over het vlees, zo ook op de onderste foto 😉

10893374_882843705099898_1254746552_n
Oké dit verhaal is te hilarisch om niet te vertellen. Ik had dus een keer op Pinterest van die leuke chocoladebakjes gezien, die je maakt door ballonnen in gesmolten chocolade te dippen. Die wilde ik maken met daarin stoofpeertjes die mam gemaakt had. Chocolade in een pannetje, ballonnen erin dippen en op een bord laten afkoelen. Ik stond erbij, keek ernaar en toen ineens PANG! En nog 4 keer PANG PANG. De ballonnen klapten (door de warmte van de chocolade) 1 voor 1 stuk. Resultaat: de keuken leek wel een slagveld en ik zag eruit alsof iemand in mijn gezicht ge…. uuhhh, nou, je snapt het wel 😉 Eén bakje was goed gelukt en die zie je op de foto. De peer heb ik kerstig gemaakt met wat goudspray. Les voor de volgende keer: eerst de chocolade een beetje laten afkoelen. Weten we ook weer…

Untitled
Tweede kerstdag met de schoonfamilie kan maar één ding betekenen: een boom vol met cadeautjes. Iedereen is onwijs verwend, en onze kleine vriendin Yill wel het meeste.

Untitled
Het kan dus wel! Goed gelukte chocoladebakjes. Dit was ons heerlijke dessert op tweede kerstdag.

Untitled
Om al het feestgedruis smakelijk af te sluiten vierden we ook nog derde kerstdag, bij onze amigo Erik thuis. Geen diner, maar wel een tafel vol met heerlijke hapjes waaronder deze gerookte zalm met kaviaar van soja, en (daar is ‘ie weer) de tonijntartaar. De eetbare bloemen laten het er extra mooi uit zien.

Zondag was een dag van uitslapen en koffer pakken, want we gaan een kleine week naar Barcelonaaaa! Oud & nieuw en mijn verjaardag vieren en een fantastische Spaanse stad, ik heb er zo’n zin in! Volgende week dus een smaak van de week met een Spaans tintje, tot dan!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

gezonde notenmix

Maak je eigen gezonde notenmix

Ik ben gek op nootjes als tussendoortje. Noten zijn gezond, voedzaam en ik vind ze heel erg lekker, vooral wanneer ze gecombineerd zijn met bijvoorbeeld ...