Smaak van de week #17 | Foodfestivals & strand!

0

Goedemorgen allemaal! Een nieuwe week betekent ook een nieuwe Smaak van de Week. Benieuwd wat ik allemaal gedaan heb? Lees dan snel verder =)

IMG_9710
Mijn week begon met deze frisse smoothiebowl vol met fruit. Kan slechter toch? 😉 De leuke printable bestelde ik via Printcandy
 IMG_9715
Na een ochtend thuiswerken ging ik richting kantoor, waar deze heerlijke lunch op me stond te wachten.
Aan het einde van de middag stond hotel L’Europe in het teken van de lancering van het Culibaby boek. De hapjes waren met recht culinair te noemen, maar de wijn was helaas alcoholvrij (gatverdamme wat is dat smerig). Jullie lezen snel meer over dit bijzondere boek. Extra leuk: ik kwam een oude vriendin van de basisschool tegen, en haar man blijkt 1 van de 11 koks uit het boek te zijn!
 IMG_9760
Ik was voor het eten thuis (dat is echt uniek met mijn werk) en samen met Erik maakte ik dit waanzinnig lekkere paleo gerecht uit het boek De Real Meal Revolutie. Ik denk dat ik jullie binnenkort maar even moet verblijden met het recept, want het was echt zo lekker!
 IMG_9766
Je kan toch alleen maar vrolijk wakker worden als je dit ziet =D
 IMG_9767
Heeee, kijk eens wie we daar hebben! Op het werk verrasten het Red Bull wingsteam met hun komst. Voor mij een leuke deja vu, want ik heb twee jaar lang voor het wingsteam van Amsterdam gewerkt.
 IMG_9773
Mama was jarig! Na werk gingen we naar haar toe en kookte ik op verzoek courgetti in avocado roomsaus met kip gemarineerd in zelfgemaakte pesto. Een combi van drie recepten: courgetti, avocadosaus en pesto. Super lekker!
 IMG_9777
Ik schreef eerder over mij outfit van Expresswear. Bij deze webshop bestelde ik ook deze broek van Only, die flared pijpen heeft. I like! Wat vinden jullie ervan?
 IMG_9778
Tja, ik had me weer eens niet voorbereid dus mijn lunch bestond uit een tosti. Omdat ik van veel beleg houd, smeerde ik deze groente spread van Heks’nkaas op mijn kaas. Was dus echt heel lekker!
 IMG_9783
’s Avonds kwam papa eten en maakte ik dit bijzonder smakelijke maaltje met zalm uit de oven, gegrilde groene asperges en spinazie met rode ui dressing.
 IMG_9784
Na het eten kwam een vriend langs en kregen we trek in chocolade. Wat je hier op tafel ziet is ongeveer te halve voorraad. En het enige dat nu nog over is 😉

Donderdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, prachtig weer en heel Nederland vrij. Dat kan maar 1 ding betekenen: feest en drukte. Nadat we ’s ochtends nog wat gewerkt hadden, gingen we ’s middags naar Amsterdam Kookt, een heel tof foodfestival. Hier vertelt sommelier Bart over het festivals’ eigen wijnmerk Druijf, die we ons goed lieten smaken.

IMG_9803

Op naar het volgende foodevent! Yummya opende haar deuren met een vipborrel, waar deze knappe Adam en Eva wel in waren voor een fotomoment. Omdat ze zo weinig om het lijf hadden deed ik ook maar even mee 😉
 IMG_9804
Yummya bleek een heel relaxt, gezellig foodfestival. Al snel vonden we een plekje in de zon en genoten we van wijn en lekkere hapjes.
 IMG_9807
Toen ik vrijdag wakker werd, vond ik deze kaart op mijn deurmat. Hoe leuk! Ze zijn inmiddels alweer 1,5 week terug uit Sardinië, maar toch zijn kaartjes altijd super leuk om te krijgen
 IMG_9814
Vrijdagmiddag moest ik even de Intratuin in en deed ik meteen inspiratie op voor onze eigen tuin. Deze kleur pot in combinatie met de cactus vind ik zo gaaf
 IMG_9823
Beste timing ooit: aan het einde van de middag werd deze fles Rueda – die ik van Walraven-Sax kreeg – bezorgd
IMG_9827
Echt schandalig, maar ik kon me de laatste keer dat mijn auto een bad had gehad niet herinneren. Even door de wasstraat dus, en daarna was hij weer prachtig
 IMG_9828
Normaal zou ik zeggen: vrijmibo, begin van het weekend! Maar het was zo’n gekke week dat het weekend eigenlijk donderdag al begon. Deze die-hards hadden gewoon gewerkt, dus ze verdienden zeker een borrel. We zaten trouwens bij Next, vlak naast Bataviastad, waar ze een heerlijk terras hebben.
 IMG_9831
Met flammkuchen! Deze met geitenkaas en uiencompote was heel lekker
Voor een ultiem zomergevoel ga je naar het strand, en dat is wat we zaterdag deden. We wilden een keer iets anders en gingen naar Egmond aan zee. Bleek een uitstekende keuze! Er stond geen file, we hadden gratis ligbedden en het was – voor zo’n warme dag – best rustig op het strand
 IMG_9849
Bij strandpaviljoen De Tropen aten we lunch & borrelhapjes. Het eten was best oke, de wijn ook maar de sfeer was top, het leek wel of we op vakantie waren
 IMG_9853
Lieve vriendinnen <3
 IMG_9854
Wat een uitzicht he! Als ik dit zie zou ik wel aan zee willen wonen
 IMG_9858
Nespresso stuurde me hun nieuwe product, deze cafeïnevrije Vivalto Lungo. Ik moet iets opbiechten… met enige regelmaat krijg ik van Nespresso een pakketje, en daar zit vaak decaf bij. De andere cupjes gaan sneller op, dus het komt wel eens voor dat ik gasten heb die ik dan – zonder dat ze het weten – decaf voorschotel. Ik krijg altijd te horen dat de koffie lekker is dus Nespresso: well done on the decaf! 😉
 IMG_9862
Op weg naar Amsterdam reed ik onder de nieuwe brug door, knap staaltje werk hoor =D
 IMG_9857
Zondag was natuurlijk Moederdag, en terwijl Tig onze tuin mooi maakte…
IMG_9864
…nam ik mama mee naar Amsterdam kookt. Een keer wat anders dan high-tea oid voor Moederdag, en het was zo leuk! Heerlijk weer en veel rustiger dan donderdag, dus we hadden alle tijd en mogelijkheid om veel te proeven
 IMG_9866
Deze pasta die we bij Diverto aten was favoriet. Heerlijk simpel met alleen was kaas en zomertruffel, en precies daarom ZO lekker
 IMG_9867
Als afsluiter aten we deze mega lekkere frozen banaan net chocolade en nootjes. Top dag zo!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: