Smaak van de week #18 | Vrijheid & V-Land

2
foodblog

Afgelopen week moest ik voor de website Bellesqa een eet- en workoutdagboek bijhouden. Wat is dat toch altijd confronterend haha! Ik deed het al eerder voor Culy, toen was het ook zo’n bijzondere week qua eten. Nu ik er over nadenk heb ik eigenlijk elke week een bijzondere week 😉 Een week dat ik alle avonden thuis eet komt eigenlijk nooit voor, en dat geldt ook weer voor deze leuke en smaakvolle afgelopen dagen.

Untitled
Deze prachtige Bosch MUM is mijn nieuwe keukenvriend. Omdat de blenderkan nog niet gearriveerd was maar ik toch niet kon wachten maakte ik een smoothie in de hakmolen. Gaat best 😉


Mmmm! Kwark, banaan, bosbessen en framboos. Heerlijke smoothie!


Maandagavond kwam pap bij ons eten en ik zou eigenlijk gaan koken. Op weg naar de supermarkt gingen we even bij Jan Goos langs en pap besloot dat het een nóg beter idee was om hier te gaan eten. Dat hebben we gedaan en het was weer heerlijk =D

Untitled

Dinsdag was het Bevrijdingsdag maar omdat de voorspellingen voor het weer niet zo goed waren hadden we niet echt plannen. Vriendin Diana kwam gezellig langs en samen maakten we twee gezonde baksels: een chocoladetaart en een red velvet cake. Beiden heel erg goed gelukt!

Untitled
Lunch aten we met de mannen erbij: heerlijke omelet wraps gevuld met onder andere paprika, avocado, humus, kiemen en feta. En een lekker glaasje Opstal Blush rosé erbij!

Untitled
Na de hele dag in de keuken gestaan te hebben besloten de mannen dat we genoeg gedaan hadden en aten we met z’n allen een hapje bij Brasserie de Houtrib.


’s Ochtends even werken in bed. Natuurlijk met mijn grote nieuwsgierige vriend erbij =D

Untitled
Van SoFine kreeg ik plantaardige burgers toegestuurd. Ik eet eigenlijk nooit vleesvervangers en was bang dat ik ze niet zo lekker vond smaken. Wrong! Ze zijn dus echt hartstikke lekker! Ik at er gestoomde broccoli bij en wat quinoa/rijst van Lima. Lekker gezond maaltje =)

Untitled
Een smoothie van banaan, avocado en spinazie. Super gezond, lekker en meteen een goed vullend ontbijt.

Untitled
Met een lekker glaasje Licor 43 vieren dat we naar Alicante gaan! En niet zomaar, nee, Licor 43 stuurt ons een weekend naar de romantische Spaanse stad om voor jullie 10 toffe spots te ontdekken waar je een #goldenmoment kunt beleven. Zijn jullie wel eens in Alicante geweest? En welke plekken mogen we echt niet overslaan?

Untitled
Donderdagavond werd het boek ‘Eerlijk Eten’ gepresenteerd door Floortje Dessing.  “Dit kookboek combineert mooie en eerlijke ingrediënten waarmee je gezond en gemakkelijk kunt leren koken”. Ik ben het volledig met haar eens en het is ook nog eens een prachtig vormgegeven boek. Eerlijk Eten is vanaf nu te koop. Mocht je het boek meteen willen aanschaffen kan je hieronder op het plaatje klikken:

Untitled
Vrijdag was zo leuk! Kae had Vanessa (+ dochter Mia met haar mooie zonnebril), Michelle, Marlieke en mij uitgenodigd voor een lunch op het terras van Portugees restaurant Girassol, dat van haar schoonouders is. Binnenkort vertel ik jullie het hele verhaal maar ik kan vast vertellen dat het super gezellig en ontzettend lekker was! En dat ik een nieuw lievelingsterras in Amsterdam heb ontdekt =)

Untitled
Ik ben he-le-maal fan van het merk Moost Wanted die ontzettend leuke hoofdbandjes zoals deze maakt. Ook armbanden, kettingen en sinds kort kleding kan je hier heel leuk scoren.

Untitled
’s Avonds at ik samen met Tig (weer op het terras!) bij Caffe Milo. Ook hierover snel meer, deze zaak heeft ons echt heel aangenaam verrast.

Untitled
Zaterdag was het festival time! In Walibi (dat bij ons om de hoek is) werd voor de eerste keer het V-land festival georganiseerd. Stages met een toffe line-up (Partysquad, Girls love DJs en onze nieuwe ontdekking Buraka Som Systema) tussen de achtbanen, best een tof idee. We hebben ons goed vermaakt en lol gehad in de achtbanen, maar het was veel te rustig dus de meeste stages waren leeg. De DJs die ik noemde trokken gelukkig wel vele publiek dus we hebben ook nog lekker heen en weer gesprongen 😉

Untitled
Zondag was het natuurlijk moederdag. Ik haalde mama op maar ging natuurlijk eerst even langs Jan Bloem – op het Surinameplein in Amsterdam – voor een mooi boeket.

UntitledUntitled

Het was prachtig weer dus we lunchten samen op het terras bij Jan Goos. Heerlijk in de zon, met een glaasje bubbels erbij en mega lekkere salades met de allerlekkerste gamba’s die ik ooit heb gegeten.


We sloten de dag gezellig (en lekker!) af met een BBQ bij onze amigo Erik. De salade die we maakten was zo goed gelukt dat ik het recept binnenkort met jullie deel.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

2 comments

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: