Smaak van de Week #2 | Een jurk met een verhaal & een eigen werkplek!

4

Hi allemaal! Allereerst sorry dat deze Smaak van de Week een dag te laat komt. Normaal schrijf ik hem zondagavond zodat hij maandagochtend online komt, maar mijn zondagavond liep iets anders dan ik in gedachten had… Daarover straks meer, ik begin gewoon bij maandag 😉

IMG_0178

Maandag, de eerste werkdag van het jaar. De avond ervoor hadden we behoorlijk veel sushi besteld, dus ik had nog wat over voor een smakelijke lunch!

IMG_0179

Omdat ik jarig geweest was, kreeg ik van mijn werk deze mega grote fles prosecco van Bottega. Chique he?!

IMG_0181

Dinsdag is de kippenkar er altijd en halen we vaak een halve kip, of kippenpoten. Vandaag maakte ik de chilikip met salade van Chinese kool weer eens. Lekker!

IMG_0182

Marley kwam lekker knuffelen bij me op bed. Dan is ze helemaal in haar element, loopt ze rondjes, gaat ze ‘kneden’ met haar pootjes en heel hard knorren. Zo lief! Doen jullie katten dat ook?

IMG_0185

M’n andere tijger ‘hielp’ met het eraf halen van de slingers die nog van mijn verjaardag hingen, en maakte meteen een catselfie met me.

IMG_0183

Kennen jullie deze kleine boosters van AH to go al? Ze zijn koudgeperst en heel geconcentreerd. Dr. Yellow is met gember, super spicy maar wel echt heel lekker! Die, samen met de orange boost, zijn mijn favorieten.

IMG_0184

Woensdag waren we vrij laat thuis en hadden we geen zin om te koken. Omdat we wel altijd lekker en vers willen eten, komen er bij ons geen kant-en-klaar maaltijden in. Gelukkig maken ze bij de toko heel lekker en vers eten, dus dat is onze fastfood. Ik kies vaak voor rendang, kokoskip, een combi van pittige en milde boontjes en nasi. Het was weer smullen!

IMG_0187

Donderdag, na een maandje (vakantie, kerst etc.) eindelijk weer naar Amsterdam voor een drukke dag vol afspraken. Kijk wat ze op centraal hebben gemaakt! Simpel, maar het geeft een heel leuk effect.

IMG_0188

Met mijn eerste afspraak lunchte ik bij Venus & Adonis op de Prinsengracht. Het interieur vind ik te gek: ze hebben de authentieke tegel/mozaïekvloer en het mooie plafond er in gelaten, en de rest er omheen ontworpen. Ze serveren hier burgers en volkoren pitabroodjes. Ik ging voor de laatste, met king krab. Mijn tafelgenoten kozen voor de Thaise kip die ook erg smakelijk was. Leuke zaak!

IMG_0195

Na mijn tweede afspraak ging ik even de stad in. Ik liep vanaf de Kalverstraat de H&M in, die aan de andere kant op het Rokin uitkomt. Wat een geweldig mooi pand! En wat een top H&M ook, ze hebben hier werkelijk alles. Ze mogen trots zijn op deze nieuwe flagshipstore.

IMG_0202

Daarna ging ik naar een andere flagshipstore – die van Michael Kors – om te kijken welke tas ik van Tig wilde krijgen voor mijn verjaardag. Ik heb een hele mooie uitgezocht!

IMG_0190

We aten met vrienden bij Terpentijn, aan het Rokin. Het is een Frans-Aziatisch georiënteerd restaurant waar ze hele smakelijke gerechten serveren. Aanraders zijn de oester met lychee en dit vegetarische hoofdgerecht met king boleet en romanesco. Ook de cocktails lieten we ons goed smaken 😉 Terpentijn is naast lekker ook nog eens behoorlijk betaalbaar, dus een leuke tip voor wanneer je in Amsterdam bent!

IMG_0192

Vrijdag had ik eindelijk weer personal training, na een maand niet gesport te hebben. Voor kerst kreeg ik deze supertoffe roze Benlee handschoenen, die natuurlijk meteen uitgeprobeerd moesten worden. Ze deden het top! Maar oh, oh, wat had ik weer een spierpijn…

IMG_0193

Ook vandaag had ik weer afspraken in Amsterdam dus hup, de trein in. Ik nam de nieuwste Quest mee, die vol staat met leuke en interessante weetjes over eten & drinken. Lezen jullie de Quest wel eens? Ik vind het heerlijk leesvoer! En je steekt er echt wat van op. Handig ook om je kennis op te krikken, als je voor de tv meedoet met Miljoenenjacht, zoals ik vaak op zondag doe 😉 Op deze foto ook een sneak peak van mijn prachtige Michael Kors tas die ik van Tig kreeg. Ik zal er binnenkort even een mooie look mee maken en de foto’s uiteraard met jullie delen.

IMG_0194

Ik sprak af bij Venster 33 waar ik deze super lekkere, healthy quinoa/komkommer/pitten salade at. Als je zo vaak buiten de deur eet als ik, is het niet slim om elke keer 3 gangen of vette burgers naar binnen te schuiven. Genoeg is er meer dan genoeg lekkers wat ook nog eens gezond is.

IMG_0197

Terug in Lelystad besloten we dat we zin hadden in wat gezelligheid. Samen met Tig en Jel at ik deze pasta met zeevruchten bij Brasserie de Houtrib. Na het eten nog een lekker drankje, de muziek wat harder en voordat we het doorhadden was het mega laat. Onverwacht en ongepland een super gezellige avond!

IMG_0198

Zaterdag waren we uitgenodigd voor een lunch bij Chocolate Company in Bataviastad, waar we onverwacht verwend werden met een uitgebreide high tea. Binnenkort meer over deze nieuwe zaak!

12466092_648361268600796_4745099565613997874_o

Zaterdagavond gingen we naar het jaarlijkse BKL gala in het Agora theater in Lelystad. Het was de bedoeling dat ik mijn zwart-witte Jane Norman jurk zou dragen, die ik twee edities geleden ook aan had. Tig had dinsdag zijn hemd + mijn jurk naar de stomerij gebracht en deze zouden we zaterdag op kunnen halen. Na de high tea gingen we dus richting de stomerij en…stonden we voor een dichte deur. What the fuck?! Je bedenkt toch ook niet dat een stomerij op zaterdag om 12.30 uur al dichtgaat? Het was inmiddels 15.30 uur, Tig had geen extra smokinghemd en ik had geen jurk. Met gierende banden gingen we terug naar Bataviastad, waar we bij Suit Supply binnen een kwartier klaar waren voor een hemd op maat (top service!). Helaas verkocht geen enkele winkel een lange jurk, dus met wat meedenkhulp van de jongen uit de Guess winkel raceden we naar Almere, waar een zwarte jurk uit de sale voor me klaar hing….

IMG_0203

….Ik heb dus iets tegen zwart op gala’s: bijna alle dames gaan in het zwart omdat het ‘zo lekker veilig’ is. Laat ik nou net niet van veilig houden 😉 Ik vroeg de verkoopster of ze misschien ook een andere kleur had, en toen kwam ze met deze geweldige – net-binnen-hangt-nog-niet-eens-in-de-rekken – rode Guess jurk aan. Ik was meteen verkocht! Door de ketting die aan de jurk zit, en de armband die ik draag (Michael Kors) had ik me per ongeluk ook aan het thema ‘touch of gold’ gehouden en is alles toch nog goed gekomen. Om mijn outfit af te maken droeg ik rode nagellak, rode lipstick en nam ik de clutch van FAB mee, die je eerder in dit bericht al voorbij zag komen.

IMG_0200

Zondag hadden we niet veel tijd om uit te slapen, want we gingen naar Houten voor het kraamfeest van het dochtertje van mijn vriendin. Eindelijk kon ik kleine Lexi in het echt bewonderen, wat is ze mooi! Voor de mommies (to be) onder mijn lezers: de leuke website minime plaatst zo nu en dan een receptje van me =)

IMG_0201

Om het weekend af te sluiten aten we ’s avonds met amigo Erik lekker bij de Griek in Lelystad. Ik ben altijd ZO gek op tzatziki! Al het andere eten was ook hartstikke lekker, alleen mijn buik was het daar iets minder mee eens. Ik denk dat het door alle drukte, feestjes en eten (pasta, chocoladefondue) van de afgelopen dagen kwam. Na het eten lekker chillen op de bank en Smaak van de Week schrijven werd dus krom liggen van de buikpijn, en van de bank naar de wc sprinten. MEGA balen, want maandag zou ik – als horecava ambassadeur – jureren in de verkiezing voor lekkerste hamburger en lekkerste broodje. Dat moest ik helaas afzeggen, want als je niks binnen houdt, wordt het lastig. Gelukkig krijg ik donderdag een herkansing en mag ik jureren bij de verkiezing voor lekkerste wafel.

IMG_0196

Tot slot het allertofste nieuws van de week: ik heb een eigen flex werkplek in Amsterdam! Bij #workmode, midden in het centrum. That’s all for now, snel natuurlijk veel meer hierover!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

4 comments

  1. Jo's Daughter 12 januari, 2016 at 10:24 Beantwoorden

    Hallo Kelly,

    Oh wat een schitterende jurk!! Staat je echt prachtig 🙂 Mijn kat Charlotte is ook zo’n knorremansje. Trappelen en spinnen, het liefst ‘sOchtends vroeg op schoot komen als ik mijn ochtendjas aan heb. Dat vind ze zo’n lekker stofje en ik vind het reuze gezellig dat ze bij me komt knuffelen!

    Groetjes, Jo’s Daughter

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: