Smaak van de week #28 | Veel salades & lekkere ballen

0
foodblog
Nu ik twee dagen in de week op kantoor werk heb ik wat meer regelmaat. Maandag en dinsdag zijn de dagen dat ik na het werk ’s avonds thuis ben en zelf kook. Eindelijk weer wat meer in de slag in mijn eigen keuken en lekkere nieuwe recepten voor op Goodfoodlove! Mochten jullie suggesties hebben zijn die natuurlijk ook altijd welkom =)
Foto 20-07-15 12 09 52
Maandag was ik een keer goed voorbereid en had ik van tevoren al boodschappen gedaan voor tijdens de lunch op het werk. De appie verkoopt gevacumeerde gegrilde groenten (top uitvinding) en daarmee maakte ik een salade met rucola, tomaat, geitenkaas, tuinkers en humus. Super lekker en hartstikke gezond!
Foto 20-07-15 19 37 43
Wanneer ik even geen inspiratie heb kijk ik graag bij collega bloggers wat voor lekkere recepten ze hebben. Maandagavond maakte ik deze kabeljauw met tonijn-tomaten tapenade en groenten. Heerlijk gerechtje van Cotton & Cream.
Foto 21-07-15 08 40 30
Ik heb de ontbijt milkshake helemaal ontdekt. Deze met onder andere banaan en cacaopoeder is zo lekker dat ik het recept snel met jullie zal delen.
Foto 23-07-15 10 15 06
Kijk nou wat er voor leuks binnenkwam van Phonegigant! Deze powerbank zorgt ervoor dat ik mijn iPhone altijd kan opladen en hij ziet er ook nog eens uit om op te eten.
Foto 21-07-15 18 56 10
Dinsdagavond was het lekker weer en aten we deze venkel-peer salade in de tuin op. Jaja, weer een receptje dat binnenkort verschijnt. De radijsjes heb ik trouwens niet met de hand zo mooi dun gesneden, daar gebruik ik een mandoline voor:
Foto 22-07-15 13 19 49
Woensdag ging ik met een vriendin naar Zandvoort waar we heerlijk bij Tijn Akersloot gezeten hebben. Een fijne loungebank, bijzonder lekkere salades en een zonnetje op ons gezicht: een fijne zomerse middag.
Foto 22-07-15 18 55 13
’s Avonds at ik met mam op het Mercatorplein op een gezellig terrasje. Helaas was de pasta bij Ice & Bites veel te ver doorgekookt en helemaal niet lekker. Jammer =(
Foto 22-07-15 19 59 32
Nog even een Gin&Tonic bij Bar Baarsch (leuke plek!) om het eten goed te maken 😉
Foto 23-07-15 14 38 47
Donderdag was het lekker zonnig en ik besloot in de binnentuin van Pressroom te gaan werken. Rond lunchtijd schoof Marlieke aan en aten we een zeer smakelijke salade. Verder brainstormden we voor een leuk project dat we samen gaan doen en maakten we nog wat foto’s op straat. Grappig om te zien hoeveel bekijks je daarmee hebt.
Foto 23-07-15 20 09 46
Tegen de avond ging ik naar papa en aten we samen bij La Bocca in Badhoevedorp; een Italiaanse trattoria waar we super lekkere lasagne en risotto aten.
Foto 26-06-15 10 28 03
Ik heb ein-de-lijk weer gesport! Was wel weer even nodig na 4 weken bar weinig bewegen…
Foto 23-07-15 10 22 30Foto 23-07-15 09 38 49
Thuis werkte ik wat en testte ik mijn nieuwe camera (Canon powershot sx 710 hs) uit. Uiteraard leende Ziggy zich graag als model 😉
Foto 24-07-15 21 31 14
Vrijdagavond reed ik met Tig richting Nijmegen om wat op te halen. Een roadtrip maakt hongerig en daarom stopten we op de terugweg bij restaurant Planken Wambuis in Ede. Wat een leuke ontdekking! De zaak is heel cool ingericht met houten schilderijen, leren stoelen, koperen lampen en bakstenen en leer tegen de muur. Het eten was heel goed: lekker wild uit de regio, gamba’s met een bite, beetgare groenten en een super malse Iberico varkensschouder. Absoluut een aanrader als je daar een keer in de buurt bent!
De zaterdag liep iets (zeg maar compleet) anders dan gepland. Ik zou met Nicky naar een feest gaan dat afgelast werd. We kochten snel kaartjes voor Edelwise dat later ook afgelast werd…
Foto 24-07-15 21 05 24
Omdat ik toch al in Amsterdam was besloten we er alsnog een hele toffe dag van te maken: vintage shoppen (ik heb mijn eerst vintage aankoop gedaan!), Vietnamees eten bij Pho 91, een manicure nemen, zonnebanken, drankjes bij Venster 33 en Hutspot bar en tot slot lekker gekookt. Geen festival dus, maar absoluut een topdag.
IMG_0195
Jaaa ik heb  eindelijk een fatsoenlijk telefoonhoesje! Hij is van leer, heeft mijn lievelingskleur en is ook nog eens handig omdat mijn pasjes erin kunnen. Heel fijn cadeautje van Phonegigant =D
Foto 26-07-15 16 17 40
Omdat het zaterdag per ongeluk iets later geworden was dan gepland (het was al licht toen ik m’n bed in ging…) sliep ik zondag lekker uit. Later op de dag gingen we naar vrienden die ondanks het weer de BBQ aangedaan hadden. Dit drankje met Amaretto en verse jus d’orange smaakt naar een splitje, lekker!
Foto 26-07-15 16 46 14
Kennen jullie MOINK balls? Het zijn mijn nieuwe favorieten van de BBQ =D Ik heb het recept weten te bemachtigen dus ik kan het recept snel met jullie delen.

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: