Smaak van de week #29 | Happy pride

0
foodblog

Wat vind ik Amsterdam toch fantastisch. Als je afgelopen week in de stad geweest ben is het je vast niet ontgaan dat de gaypride in volle gang was. Overal waren de kleuren van de regenboog te zien (Pressroom paste zelfs tijdelijk de vlag aan) en AH to Go werd omgetoverd tot AH to gay – briljant. Als afsluiter was afgelopen zaterdag de beroemde canal parade, die dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd werd. Wij waren erbij, en hoe dat was lees je onderaan dit bericht. Maar we beginnen aan het begin van de week 😉

Foto 28-07-15 12 20 04

Maandag was zoals gewoonlijk een kantoordag. Ik had nog speltcrackers en humus liggen dus daar bestond mijn lunch uit. De humus met Arabia kruiden vind ik echt zo lekker!

Foto 28-07-15 08 35 36

Mijn lievelingsontbijtje! De kickstart milkshake. Ik kijk voor ik ga slapen al hier naar uit haha.

Foto 28-07-15 19 59 31

Dinsdagvond kwam Eva eten (die de mooie foto’s in 50’s stijl van me maakte) en maakte ik een heerlijke pasta pesto met kip en een salade erbij. Beiden verschijnen binnenkort online =)

Foto 29-07-15 23 13 22Woensdag was ik in Utrecht en sprong ik bij vriendin Marissa achterop om ons door de stad te verplaatsen. We reden langs een molen en toen hadden we een op-en-top Hollands moment: twee meiden op 1 fiets die langs een molen rijden. Haha mooi 😉

Foto 29-07-15 11 34 20

Vriendin Melanie is pas bevallen van een zoon en hij moest natuurlijk – onder het genot van beschuit met muisjes – uitgebreid geknuffeld worden.

Foto 29-07-15 14 13 14

Na ons kraamvisite ging ik met Maris de stad in om te shoppen en te lunchen bij Tastoe. Leuke zaak en lekkere broodjes!

Foto 29-07-15 19 38 38

Ik was vrij laat thuis dus Tig en ik besloten dat we sushi gingen halen. Eenmaal in het restaurant leek het ons een veel beter idee om alles lekker daar op te peuzelen dus dat hebben we gedaan. Altijd lekker bij Kanaya =)

IMG_0277

Donderdag ging ik naar mijn wenkbrauwgoeroe Sjoerd (waar inmiddels ook bijna m’n vriendinnen komen) om een permanente eyeliner te laten zetten. Ik heb alles gefilmd en de vlog ga ik uiteraard met jullie delen.

Foto 30-07-15 19 06 38 Foto 30-07-15 20 00 27

 

 

Donderdag had ik een speciaal etentje: via Withlocals aten ‘mijn team’ en ik bij iemand thuis. Mieke, Simone en Anne-Claire schrijven af en toe voor Goodfoodlove en het was heel erg leuk om lekker met z’n vieren te genieten van eten, onze grootste hobby 😉 Het verslag verschijnt binnenkort.
Foto 31-07-15 19 28 08 Foto 31-07-15 20 32 44

Vrijdag ging ik samen met mijn neef en zijn verloofde (ha! Dat klinkt altijd zo leuk =D) naar het nieuwe foodevent Amsterdam Kookt! Het terrein was mega groot, het aanbod gevarieerd en de mensen erg gezellig. Naast heerlijk Vietnamees eten at ik eindelijk de Dutch Weedburger (lekker!) en smulde ik van gemarineerde artisjok en een wafel op een stokje. Wat mij betreft komt dit event volgend jaar weer terug, super leuk!

Foto 01-08-15 18 07 14

Zaterdag was het zover: de dag van de canal parade van de Amsterdamse gaypride. We gingen voor het eerst mee op een boot en het was echt onbeschrijfelijk. Wat een sfeer! En wat een mensen. De hele stad stond vol, iedereen was super vrolijk, aan het feesten en ronddansen en vooral heel erg zichzelf aan het zijn. Ik denk dat dit serieus het leukste feest was dat ik ooit meegemaakt heb. We hebben besloten dat we vanaf nu elk jaar op een boot gaan en ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar.

Schermafbeelding 2015-08-02 om 23.59.47

Dit screenshot komt uit de live uitzending van AVROTROS, welke je hier kunt bekijken. Onze boot is te zien vanaf 1:45:00

Dit sfeerfilmpje maakte ik van zaterdag. Ik droeg een jumpsuit van Costes (die ik in Utrecht shopte) en stond de halve parade bovenop een muziekbox waardoor ik alles nog beter kon zien. Radio Decibel had alles top verzorgd en het was echt een feestje om met ze mee te varen.

Foto 02-08-15 14 49 48

Zondag waren we een beetje brak 😉 Het was natuurlijk prachtig weer dus we gingen naar Harderwijk om bij Bistro Bouillabaisse te genieten van een tafel vol met lekkers. Fijne zaak is dit toch =)

Foto 02-08-15 19 12 36

We sloten het weekend af met een BBQ. Het recept van de BBQ zalm werd vandaag het meest bezocht en ik besloot dat het ook weer een keer tijd was om te maken. Lekker!

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: