Smaak van de week #31 | Appels & Aperol

0
foodblog

Na een afwezigheid van 2 weken is Smaak van de Week weer helemaal terug! En het was een heerlijke week, lees maar snel mee =D

Mijn week begon met een heerlijk ‘skinfood’ diner bij Le Soiree in Amsterdam. Benieuwd wat ik allemaal geleerd heb? Ik schreef dit artikel erover.
Op Amsterdam centraal zit tegenwoordig een Kiko, één van mijn favoriete make-up winkels. Ik kocht (lekker retro) een knalblauwe mascara en voelde me even Agnetha van Abba 😉 Het shirtje dat ik hier draag shopte ik bij Costes, wat sinds kort dan weer mijn favo kledingwinkel is.Mmm wat is dit toch een heerlijk gerecht! Rucola salade met biefstukreepjes en Parmezaan. Het recept vind je hier.
Anne-Claire ging voor Goodfoodlove naar In De Doelen, het nieuwe restaurant van het Rotterdamse concertgebouw. Kijk hoe fantastisch dit er uit ziet! De review volgt snel.


Summer Banner Square Banner

Dit is zo leuk! Ik ben een samenwerking met Hello Fresh aangegaan, het bedrijf dat je elke week een box met verse ingrediënten én heerlijke recepten bezorgd. Ze zijn steeds meer aan het uitbreiden en verbeteren, maar stiekem ben ik al vanaf het begin fan. Als je het een keer wilt proberen kan je ook een proefbox aanvragen. Meer informatie vind je als je op bovenstaande afbeelding klikt.

We waren uitgenodigd op een feest van Chinese mensen die we kennen. Het was zo’n bijzondere gewaarwording! Midden in de nacht (gewoon doordeweeks), een heel restaurant vol met mensen en tafel vol met eten. Gedroogde vis, edamame bonen, lekker vlees, inktvis, krab, kreeft… je kunt het zo gek niet bedenken of het verscheen op tafel. Echt tof om mee te maken!
Na een korte nacht (dankzij de gezellige Chinezen) ging ik vroeg op pad richting Lisserbroek, waar Bosch bij de Olmenhorst een leuke workshop georganiseerd had. Hier ben ik samen met Reny appels aan het plukken waar we later taartjes van maakten.Hier ben ik, onder leiding van meester patissier Carlo Midiri heerlijke tartelettes met Zwitserse room en vers fruit aan het maken. Alles werd afgebakken in de ovens van Bosch, welke echt perfect zijn voor de gemaks-chef: de oven geeft namelijk aan wanneer jouw taart (of ander gerecht) op z’n allerlekkerst is en schakelt dan vanzelf uit. Doe mij zo’n oven!
Vriendin Diana en ik werden opgemaakt voor het merk Mary-Kay, dat een vriendin van ons verkoopt. Normaal draag ik nooit zoveel foundation, we konden zo op tv haha!Vrijdag lunchte ik met m’n vriendinnetje Selina bij mijn favoriete lunch spot in Lelystad: De Eetalage. Ik koos voor dit heerlijke broodje met makreel en japanse mayonaise.
Ik wilde een hele schattige foto met Marley maken omdat ze zo lief naast me lag, maar mevrouw had er niet zo’n zin in. Kijk dat chagrijnige hoofd haha!   Op vrijdagavond eten we graag bij de Houtrib, waar ze dit keer heerlijke steak tartare hadden. Zo lekker!
Voor mijn personal training maakte mijn trainer deze foto. Het is maar goed dat hij de foto niet na het sporten nam want ik kón niet meer. We zijn nu 3 volle dagen verder en ik kan serieus nog steeds niet lopen van de spierpijn… Thanks Mario 😉 Ohja waar het dus om gaat bij deze foto: het shirt! Leuk he! Zelf gemaakt via Spreadshirt. Let komende week goed op de Facebookpagina van Goodfoodlove, want ik mag 2 codes weggeven zodat jullie ook zelf een shirt kunnen ontwerpen!Zaterdag gingen we naar Utrecht om lekker te shoppen en van het weer te genieten. Op het Oudkerkhof (wat overigens een super leuke winkelstraat is) ontdekten we wijnwinkel Margaret. Een heel leuk zaakje met mooie wijnen, port en whisky’s. Zeker even naar binnen lopen als je in de buurt bent!
Lunchen deden we bij Lebowski op het Domplein, waar ik deze ‘Original’ at: flatbread met kip, cheddarkaas en zelfgemaakte mangosalsa. Alles ziet er mega kitscherig over-de-top uit maar het is echt een leuke tent aan een gezellig plein.Aan het einde van de dag reden we naar Halfweg voor een BBQ bij de Kaskantine, een van de meest bijzondere plekken die ik ken. Eigenaar Menno serveert alles dagvers en uit eigen kas en heeft een heel ecosysteem gebouwd waarbij de planten water krijgen vanuit een aquarium en de vissen te eten krijgen vanuit de planten. Volgens mij leg ik het compleet verkeerd uit maar het is echt cool. Zijn nieuwste pronkstuk is een pizzaoven zelfgemaakt van klei, welke helaas nog niet af was. Ach, gaan we gewoon gauw nog een keer terug.
Zondag chilldag en dus tijd voor mijn favoriete zomerdrankje Aperol Spritz. Wat een heerlijk weertje was het ook weer! En ik heb nog steeds zo veel plezier van mijn gouden schoentjes van Keds =)Kijk nou wat een scheet! Dushi (de kat van vrienden van ons – Giga die onder andere dit recept bedacht) besloot heerlijk in het kinderzitje op de fiets te gaan liggen. Ze is dus een halve Bengaal (net zoals Ziggy & Marley), zou je niet zeggen he? Aan het gedrag wel hoor, kan ik je verzekeren 😉

euroclix

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

Avocadosoep

RECEPT | Romige avocadosoep

Laatst kreeg ik een leuk mailtje van Suzanne van Leuk Afvallen waarin ze me vertelde dat ze een e-book had uitgebracht met 200 exotische afslankrecepten. ...