Smaak van de week #43 | Voorwerken & voorpret

10
foodblog

Het is altijd een beetje een gekke week, zo voor de vakantie. Ik plan net zoveel in als een gewone week, alleen ik vergeet dan dat ik nog moet wassen, extra naar kantoor moet, cadeautjes voor Sinterklaas moet kopen en oh ja: ook nog allemaal blogs klaarzetten voor als ik weg ben. Ik mag dan straks 2,5 week niet werken (Instagram en Smaak van de Week schrijven tel ik even niet mee 😉 ), ik laat jullie natuurljk niet in de steek zo voor kerst. Dankzij de lieve meiden van mijn redactie is het gelukt om toch heel wat fijne recepten en leuke artikelen online te krijgen de komende weken (dankjewel Robyn & Jantine, jullie zijn de besten!). Natuurlijk wil ik jullie ook inspiratie geven voor kerst, en daarom verschijnen er ook heerlijke inspiratie artikelen van foodblogfriends online op Goodfoodlove.

Op het moment dat dit bericht online komt bevinden Tig en ik ons op zo’n 10 kilometer hoogte, op weg naar Bali. Als het lukt plaats ik volgende week een Smaak van de Week met wat fijne vakantie foto’s, alvast sorry daarvoor 😉 Voor nu een gewone editie, met als afsluiter een hele leuke winactie!

IMG_0122

Maandag begon lekker sportief: Diana en ik gingen samen sporten. Deze oefening is TOP voor je billen. Mijn broek zit heel debiel over mijn buik (why?!) maar ik wilde deze ‘hip truster’ toch graag aan jullie laten zien ter inspiratie =)

Ohh Indisch eten, zo lekker! Ik smulde samen met Erik van deze rijsttafel en kwam alvast een klein beetje in de stemming voor Bali.

Ik haalde mijn spirellisnijder weer eens uit de kast en maakte deze groentespaghetti met een super lekkere Pad Thai dressing van soja, oestersaus, knoflook, chilipeper, honing en limoensap. Yum!

Een gezond maaltje half om zeep helpen door Oreo’s door mijn kokosyoghurt te gooien: ik kan dat 😉

Herken je deze Piet toevallig? Zou zomaar kunnen 😉 Ik plaatste deze foto op Facebook om aandacht te vragen voor het mooie initiatief van stichting Kinderhulp: zij zorgen ervoor dat ook kindjes die normaal geen cadeautjes krijgen (ivm. te weinig geld) ook een cadeautje kregen met Sinterklaas.  

Van Fresh in a Box kregen we heel veel heerlijke tonijn (voor een leuke samenwerking waarvan jullie komende donderdag het resultaat gaan zien) en ik besloot onze favoriete tonijntartaar te maken. Super lekker!

Hahaha ik moest ZO hard lachen om Ziggy zijn hoofd. Kijk dan hoe chagrijnig hij kijkt! Vinden jullie het leuk als ik Ziggy & Marley ook laat zien in Smaak van de Week? Ze doen altijd van die grappige dingen 😉  

Bij de tonijntartaar aten we gestoomde broccoli & wortel met een superlekkere dressing van gembersiroop, sesamolie en chiliflakes. Ga ik nog een keer maken! Het recept voor de dressing vind je hier.

Wat een leuk cadeautje! Ik kreeg ineens deze handige stolp van Rosti Mepal in thuisbezorgd. Er zit een snijplank in en je kunt er bijvoorbeeld kaas op serveren. Met de stolp erop wordt de kaas bewaard en de geur tegengehouden, ideaal in de koelkast. Het boek Gezond Feesten van Amber Albarda is ook weer een topper: wát een leuke gerechten zeg! Gezond, maar oh zo lekker. Als je op onderstaande link klikt ga je naar Bol.com en kan je het boek gedeeltelijk inzien:


Vrijdag ging ik naar Utrecht en lunchte ik met vriendin Selina (je weet wel, van ons hilarische Den Bosch filmpje) bij Stan & Co. Wat een te gekke zaak! Mega groot maar toch knus, heel mooi ingericht, leuk personeel en die broodjes! Super lekker. Ik kan je de croque met spicy kip absoluut aanraden.

IMG_0123

Gin & tonics bij Ubica, een nieuwe Instax camera van de HEMA (had Sel gekocht) en mijn gekke vriendin en dan krijg je dus dit. Ik hoef er vast niet bij te vertellen dat het heel gezellig was =P

Jaaaaaa tijd voor het dobbelspel! Maar eerst lekker eten met mijn vriendinnen die ik al sinds de middelbare school ken (en zo lang doen we het dobbelspel ook al samen).

IMG_0124

Zaterdagochtend scheurde ik nog even naar Haarlem om de nieuwe salon van Wink Beautybar te bekijken. Je kan hier zowel haren laten plakken als laten weghalen 😉 Als voorbereiding op de vakantie waxte Suus mijn benen (boven & onder, fijn is dat!) en deed ze mijn wimpers en wenkbrauwen.

Op deze foto ben ik dus compleet make-up loos. Bizar he?! Omdat mijn wenkbrauwen strak zijn (gewaxt & geverfd) en door de wimperextensions ben je meteen helemaal ‘af’. Top voor naar het strand dus ook, want dan wil ik echt geen make-up dragen.

Letterlijk een heerlijk avondje met de schoonfamilie, en een heeeeeeel blij nichtje die denk ik wel 30 Frozen cadeaus van de lieve Sint gekregen heeft. De rest van de familie is overigens ook goed verwend met cadeautjes en lekker eten.

Jullie dachten zeker al: waar blijft die winactie dan? Hier dus 😉 Ten eerste wil ik je een tip geven: het dubbeldikke kerstnummer van Foodies magazine is er één om van te smullen. Wil je niet alleen met kerst, maar het hele jaar geïnspireerd worden? Vertel me in de comments waarom jij wel wat inspiratie kan gebruiken. Ik mag namelijk een jaarabonnement op dit heerlijke blad weggeven! Meedoen kan tot 15 december en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Over de auteur

10 comments

 1. Kenneth 17 december, 2015 at 12:18 Beantwoorden

  Ik kan best wel wat nieuwe inspiratie gebruiken om te koken voor de familie. Ik doe niets liever dan nieuwe dingen uitproberen en de hele familie uit te nodigen op deze te komen proeven dus jullie zouden niet alleen mij een plezier doen met deze prijs maar ook heel veel vrienden en familie van me.

 2. Debbie Norbart 11 december, 2015 at 16:36 Beantwoorden

  Dat zou perfect zijn om te winnen! Ik vind het vaak lastig om, na een lange en drukke werkdag, voor mijn gezin van 6 personen een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ik krijg het dan gewoon niet meer bij elkaar verzonnen… Hiermee hoef ik niet meer te verzinnen maar gewoon wat boodschapjes halen en koken. Stressmoment minder per dag ?

 3. Adaja Blok 11 december, 2015 at 11:27 Beantwoorden

  Wij zijn gek op lekker eten en koken! Aangezien we begin volgend jaar een nieuwe keuken krijgen met gaaf kookeiland kan ik niet wachten om de keuken in te duiken! Kom maar op met die inspiratie! 🙂

 4. Charlotte van Zwol 11 december, 2015 at 10:51 Beantwoorden

  Jaa wil ik! Ik heb eigelijk altijd inspiratie nodig voor koken omdat ik dat never nooit heb. Maak altijd dezelfde gerechten en wordt wel een beetje saai. Ik wil een keer iets neerzetten waar ik een wauw momentje van krijg 🙂 En dat krijg ik niet meer van de curry’s die al al 3 jaar maak.

 5. Patty 9 december, 2015 at 22:27 Beantwoorden

  Wat eten we vandaag is de meest gestelde vraag in de week. Doordat ik mijn boodschappen online bestel, dwing ik mezelf al om meer ideeën op te doen uit kookboeken of door een van jouw recepten. Gezond blijven koken is en blijft een uitdaging, vooral in een drukke week. Meer inspiratie voor mijn Bourgondisch hart is altijd heel erg welkom ?

 6. Bianca Jansen 7 december, 2015 at 09:10 Beantwoorden

  Ik kan de inspiratie goed gebruiken om gemotiveerd te blijven om gezond te eten.
  Als ik lekkere recepten zie wil ik ze graag uitproberen en deze gezonde recepten laten mij mijn slechte eetgewoonten vergeten en hopelijk van mijn overgewicht afhelpen.
  De eerste 10 kilo zijn er af , maar ik ben er nog lang niet.

 7. Marjolein 7 december, 2015 at 07:47 Beantwoorden

  Lijkt me super om het hele jaar inspiratie via het magazine te krijgen! Ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen en daar kan “foodies” zeker aan bijdragen:-)

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: