Smaak van de week #6 | Koken & carnaval

0

Goodmorning! Of eigenlijk moet ik goedemiddag zeggen, want ik ben weer iets later met Smaak van de Week. Als ik vertel dat ik gisteren gecarnavald heb snap je het vast 😉 Maar daar ging een drukke week aan vooraf, kijk je mee? 

Ik had twee dagen omgeruild dus ik ging maandag werken. Ik maak eigenlijk nooit tosti’s met lunch, maar nu had ik er echt trek in. Speltbrood met humus, kaas en komkommer blijkt een gouden combi te zijn.

’s Avonds was ik in de weer met avocado’s voor een leuke samenwerking (waar jullie morgen meer van gaan zien). Lieve Zig zat er gezellig bij en hield de boel goed in de gaten. 

Kijk, dit vind ik nou een hele goede reden om vroeg op te staan! Abbot Kinneys had mij en een aantal andere bloggers uitgenodigd voor een heerlijk ontbijt bij Venster 33. Op tafel stond vers fruit, banana joe (recept komt eraan!), homemade granola en natuurlijk hun heerlijke product Kokosstart. Wat een heerlijk begin van de dag =D

Een gezonde lunch on the go is niet zomaar overal verkrijgbaar. Deze van de HEMA is heel lekker en ook nog eens gezond.

Dinsdagavond vierde Klei, het filmbedrijf van een vriend, zijn 3e jubileum. Elk jaar geven ze hier een feestje voor en vertonen ze hun korte film. Mocht je op zoek zijn naar een mooie bedrijfs- of trouwfilm oid. kijk dan zeker even op hun website, ze maken waanzinnig mooi werk.

We aten laat dus ik draaide even snel een pasta in elkaar. Dit is een variatie op de romige smeltpasta, nu zonder paprika maar met tomaatjes en bosui, super lekker.

Woensdag op kantoor, fastforward naar 17.30 uur met deze lekkere superbite. Superbites zijn gezonde snacks gemaakt van onder andere dadel en havermout, en ze komen in 4 smaken. I like!

Woensdagavond organiseerde The Commversation een interessante avond over how to brand yourself. Floortje van Tree full of scones en Tess van Tessted en Platform F vertelden enthousiast over wat ze doen en wat hun visie over branding is. Onder het genot van een heerlijke Damrak gin & tonic heb ik aandachtig zitten luisteren.

Donderdag ging ik bij mijn grote vriend Sjoerd langs voor een paar mooie strakke brows. Wat een verschil he, boven en onder?!

Naast de salon van Sjoerd zit Greenwoods, een zaakje waar je heel lekker kunt lunchen. En afhalen, deze wrap met o.a. biet nam ik mee naar kantoor. Gezond en heel erg lekker!

’s Avonds was het tijd voor vlees! En niet zomaar vlees, maar grain fed American beef. Super mals en super lekker, zoals het hoort bij een goed steakhouse. En dat is Midtown Grill absoluut.

berocky

Kijk, dit is de betere foodpost! BeRocky stuurde me hun heerlijke chocolade op, en ook nog eens thee met cacaonibs (dat is bijzonder lekker). Rocky road is van oorsprong Australisch: het zijn grote brokken chocolade waar bijvoorbeeld noten, marshmellows en gedroogd fruit in verwerkt zijn. Ik kan niet kiezen welke ik het lekkerst vind, zelf de witte chocolade (niet mijn favoriet) vind ik heerlijk!

Mmmm, lekkere ontbijtsmoothie! Die bij m’n broek en schoenen kleurt 😉

Vrijdagochtend is het altijd tijd voor personal training. Dit keer doken we de dojo in voor een heerlijke crossfit training. Hier demonstreer ik de kettlbell swing die goed voor de rug- been- en bilspieren is. De training ging trouwens extra goed door mijn nieuwe outfit 😉 Het shirtje is van Only (sportlijn), de broek van Reebok via Wehkamp en de schoenen van Nike, die kreeg ik van mama voor mijn verjaardag =D

Vrijdag had ik een afspraak bij mijn kapper. Naast Salon B zit Drewes, een leuk zaakje waar je koffie en heerlijke bonbons kunt kopen, maar ook een vers belegd broodje. Ik koos een broodje met geitenkaas en stoofpeer en at die lekker in de salon op.

Klaar! Ik ben weer heel blij met wat voor moois Seline met mijn haar gedaan heeft =D

Florida grapefruit stuurde me een te gek pakket op, met alles erin wat ik nodig had om dit lekkere sapje te maken. Maar dan ook echt alles: van citruspers tot blender (met zo’n meeneembeker) en dit toffe gepersonaliseerde plankje. Recept van het sapje komt eraan!

Even een goede foto van mijn haarkleur, in daglicht. Ik laat Seline altijd haar gang gaan, dan maakt ze de mooiste dingen. Ze heeft mijn aanzet wat donkerder gemaakt en naar beneden koel blond. Als je goed kijkt zie je ook her en der wat roze. Wat vind je van mijn nieuwe haarkleur?

Zaterdagavond gingen Nicky en ik Zuid Amerikaans koken. Taco bakjes gevuld met bonen, knoflookgarnalen, guacamole, rib eye met chimichurri. Echt alles was goed gelukt en we hebben heerlijk zitten eten

Zondag ging de wekker heeeeeeel vroeg: we moesten ons klaarmaken voor carnaval in Brabant. Nick maakte hier een mooie sugarskull op mijn gezicht.

Mijn outfit! Heb je de film Spectre gezien? In de openingsscène zie je Mexico tijdens de dia de los muertos, oftewel dag van de doden. De vrouwen zien er dan ongeveer zo uit als ik hier, dus daar kwam de inspiratie vandaanMet z’n allen! Voor de verjaardag van Mieke (blonde pruik) gingen we naar haar ouders in Waalre, waar het één en al gezelligheid was. Hilarisch om iedereen in die gekke outfits te zien. Daarna gingen we naar Valkenswaard, waar we tot ’s avonds doorgefietst hebben. Wat is carnaval mega leuk, ik wil vanaf nu elk jaar.

IMG_0279

Dit krijg je als je ’s avonds laat op centraal een fotohokje induikt. Leuk aandenken 😉

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: