Smaak van de Week #1 | HAPPY NEW YEAR!

0
smaak van de week

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hoe is jullie 2016 van start gegaan? Die van ons begon rustig, maar een dag later hebben we een mooi feestje gebouwd.

smaak van de week

Misschien is het jullie al opgevallen: Smaak van de Week heeft een nieuwe omslagfoto! De linkerfoto + het logo blijft altijd staan, en de drie rechterfoto’s verschillen per week. Wat vinden jullie ervan?

Goed, allereerst terug naar vorig jaar 😉  Maandag ging ik samen met Tig, mijn schoonzusje en nichtje naar Disney on Ice in de RAI. Uiteraard onder het mom ‘het is leuk voor Yill’, maar stiekem vond ik het zelf ook echt heel leuk. Het is zo bijzonder wat ze allemaal doen op het ijs, en daarnaast was de show heel mooi aangekleed. Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy namen het publiek mee langs bekende Disneyfilms zoals The Lion King en Peter Pan. Op het allerlaatst was het eindelijk tijd voor Frozen, en Yill haar gezichtsuitdrukking was echt onbetaalbaar toen ze Elsa ‘in het echt’ zag.

12362690_983708741702083_7758437927078083978_o

Bron foto: Disney

Hoe leuk Frozen ook is, deze twee blijven toch echt mijn favorieten 😉

We dachten bij d’Overkant (aan de overkant van de RAI) na de show een broodje te eten, maar de dames van de bediening waren totaal niet berekend op drukte, waren onbeschoft tegen een aantal gasten en hielpen ons na een half uur nog steeds niet. We hebben ons drankje afgerekend, zijn naar Boat House in Almere gereden en hebben daar heerlijk gezeten en alsnog een lekker broodje gegeten. Goede keuze =)   

De rest van de laatste dagen van het jaar moest ik werken, om mijn vakantiedagensaldo weer een beetje recht te trekken 😉 Niet veel spannends dus, maar ook tijdens werkdagen moet er gegeten worden. Dinsdag begon mijn dag goed met mijn allereerste zelfgemaakte smoothiebowl: mijn lievelingsontbijt op Bali. Hij was heerlijk geworden! Receptje zal ik binnenkort online zetten voor jullie.

’s Avonds aten we onze favoriete ‘fastfood’: gemarineerde kippendijen met wokgroenten en rijst.  

Crossie, de kat van Erik, is nogal een knuffeldier en zelfs tijdens het eten is hij niet weg te slaan. Kijk nou hoe schattig hij kijkt!

Woensdag aten we spinazie met gestoomde aardappels in de schil en een biefstukje. Op Bali doen ze sambal oelek door de spinazie, en dat bracht me op het idee om deze sambal van restaurant Blauw eindelijk open te maken. Wauw wat is ‘ie lekker! En het smaakt geweldig door de spinazie.   

Wederom een avondje samen met Erik! Onze amigo is chef-kok en wij moeten – heel vervelend 😉 – vaak nieuwe gerechten uitproberen. Vandaag had het een Grieks tintje: giouvetsi met lamsvlees en merquezworstjes, witte koolsalade en traditionele choriatiki, oftewel Griekse salade. Smullen!   

Op oudjaarsdag was ik gewoon aan het werk, en omdat het aanvoelde als een vrijdag gingen we met onze afdeling lekker een broodje eten bij La Place. Altijd goed en lekker daar. Ik hoop (en ga er ook vanuit) dat La Place overeind blijft, ondanks het failliet van V&D.

Champagne! Oh nee, appelsap met bubbels 😉 We waren op de afdeling de hele dag in de feeststemming en daar horen uiteraard bubbels bij. Omdat alcohol drinken tijdens werk alleen kan als je barvrouw bent, gingen wij voor de kindervariant van de HEMA. Eerlijk? Het is serieus lekker!  

Tig had lekker bubbels en oliebollen gehaald, dus toen ik thuiskwam van werk was ik meteen in de oud & nieuw stemming. Mijn gouden glitterjurkje van Supertrash verhoogde het feestgevoel.

3, 2, 1…. HAPPY NEWYEAR! Vrienden van ons hadden prachtig vuurwerk dus dat hebben we mooi bekeken. Lekker een drankje erbij, vrienden om ons heen. Een rustig en gezellig begin van het nieuwe jaar.  

En wat doe je op nieuwjaarsdag? Oliebollen eten natuurlijk! Ohja, en bij vrienden bubbels drinken uiteraard.

De avond van nieuwjaarsdag bestond uit bubbels drinken, deze lekkere pasta (die de mannen gemaakt hadden!) opeten en tutten voor het feest waar we heen gingen.

De dresscode van het feest waar we heengingen was zwart/wit/zilver en ik droeg dit bandage (niet te verwarren met bondage) jurkje die ik bestelde bij Uwantisell. Pluspunt: het materiaal is elastisch en heel stevig, dus je ziet er super strak uit in dit soort jurkjes. Buik inhouden is dus ook niet nodig, ideaal 😉

Lieve Nick en ik ♥  

Zo gaaf zag de Hemkade er uit!

Jaaaaaa 12 uur, mijn verjaardag! Tig en Jel hadden champagne geregeld dus daar hebben we met z’n allen op geproost. Daarna hebben we tot 6 uur door gedanst. De dag erna hebben we heel lang uitgeslapen zoals je begrijpt 😉 Heb je trouwens de winactie voor mijn verjaardag al gezien? Je kunt een abonnement op Foodies winnen!

Toen we eenmaal bijgekomen waren gingen we een hapje eten bij De Goridaan Kitchen & Bar. Altijd lekker.

Hoe kom je de eerste zondag van het nieuwe jaar het beste door? Met Netflix, mijn lief en een gigantische schaal met sushi.
Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: