Smaak van de week #14 | Kickboksen & kreeft

1

Goedemorgen allemaal! Hebben jullie een leuke week gehad? Op de een of andere manier heb ik afgelopen week niet zoveel foto’s gemaakt als normaal, maar er zit weer genoeg lekkers tussen 😉

IMG_9253
Maandag begon meteen goed: na een yogalesje ging ik lekker aan het werk op mijn kantoortje. Jantine kwam gezellig langs voor lunch, die we door Sjalotte lieten verzorgen. De tomaten-paprikasoep en salade met passievruchtdressing lieten we ons goed smaken.
IMG_9255
Het was super lekker weer dus na het eten gingen we even naar buiten om een rondje te lopen. We liepen de oudemanhuispoort in en ontdekte dit prachtige, verstopte stukje Amsterdam.
Aan het einde van de dag ging ik richting Rotterdam-zuid voor het vip event van Shabu Shabu. Mijn collega en ik lieten ons de sushi en Amarettococktail goed smaken.
IMG_9279
Ik had maandag niet gekookt dus dat betekent geen lunch voor de dag erna. Dan maar tosti’s maken op het werk!
IMG_9299
’s Avonds aten we bij een vriendin die deze lekkere pastasalade met kip voor ons maakte.
IMG_9303
Woensdag maakte ik deze super lekkere pakketjes met zalm en groenten uit de oven.
IMG_9307
Op weg naar kantoor liep ik bij De Laatste Kruimel naar binnen, waar ik naast lunch ook deze overheerlijke pastel de nata haalde. Kleine treat voor tijdens het werken =D
IMG_9308
Het was lekker weer dus Liselotte en ik besloten – na een hele drukke dag – om 17 uur dat het mooi geweest was. We doken bij P.King het terras op en dronken een lekker wijntje
IMG_9320
Daarna was het tijd voor een te gek bloggersdiner bij Lavinia Goodfood. Jullie lezen snel meer over dit fijne zaakje
IMG_9309
De Kerkstraat. Wat is Amsterdam toch mooi!

Vrijdag, tijd voor personal training! Ik merk dat ik echt mega goed ga wanneer ik van tevoren zo’n Clif bar eet. Dat deed ik nu weer, en ik was tijdens het boksen echt on fire. Mario zette de klok telkens op twee minuten, en dan moest ik of met touwen zwaaien, met 1 hand stoten, om-en-om stoten, uppercuts en hoeken doen. Tussendoor had ik 30 seconden rust, en de hele training (zonder warming up & cooling down) duurde dik 45 minuten. Best pittig dus, maar ik hiel het heel goed vol. Zo’n lekker gevoel is dat!

IMG_9335

Na de training ging ik naar Maaike om samen met haar te werken. Hebben jullie haar stuk over biologisch eten al gelezen? Deze week komt het volgende artikel van haar hand online, dat zal gaan over rauwe cacao.

IMG_9339

Onze fastfood: zilvervliesrijst met gewokte groenten en gemarineerde kip. Tig had gekookt en het smaakte echt top. De rest van mijn vrijdag avond was mega chill: ik lag languit op de bank naar een slechte, maar vermakelijke film (Pompeii) te kijken met een glas rode wijn en twee katten op schoot. Heerlijk, af en toe zo’n suf avondje.

IMG_9351

Oeeeeh dit was zo’n lekker ontbijt! Ik maakte een pancake stack: banaan-ei pannenkoekjes opgestapeld met tussen elke pannenkoek een lepeltje yoghurt, en bovenop vers fruit, kokosschaafsel en maple syrup. Yum!

Nickje was jarig! Dat moest natuurlijk goed gevierd worden. De Vergulden Eenhoorn bleek een kreeftfestival te organiseren, dus daar gingen we zaterdag heen. We smulden van oesters, kreeftenbisque en 2x een halve kreeft. Het dessert (gemarineerde ananas met dragon en rode peper) was het lekkerste dat ik in tijden gegeten heb. En wat een leuke zaak is het! We gaan hier zeker nog eens eten.

IMG_9367

Uhm, we zijn een beetje sukkels, want we hebben allebei onze vingers opgehaald bij het eten van de kreeft. Voor meer bloopers, volg me op Snapchat 😉 @goodfoodlovekel

Zondag was het weer feest! Samen met een vriendin vierde Nick haar verjaardag bij de Kaskantine in Halfweg. Het is zo’n toffe plek, alles is sustainable en eigenaar Menno kan bijzonder lekker koken. Denk zelfgemaakt brood (uit de zelfgemaakte steenoven) met roomboter & blauwe kaas, bitterballen van ganzenvlees en homemade pizza. Het weer was goed dus we zaten lekker de hele middag buiten. Nick had ook nog iets leuks bedacht: iedereen nam kleding/schoenen/accessoires mee die je niet meer draagt, om ze met elkaar te swappen. Ruilen zonder huilen dus. Ik bracht 8 stuks in en ging met 2 nieuwe items naar huis, ruimt lekker op!

 

Over de auteur

1 comment

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: