Smaak van de week #20 | Happen & healthy doen

0

Hi allemaal! Leuk dat jullie weer klaarzetten voor een nieuwe Smaak van de Week. Het was weer een heerlijke week met een gezond tintje.

salade
Als ik aan het werk ben met mijn stagiaire Maaike wil ik altijd graag een gezonde lunch maken. Nu ben ik niet de beste in dingen voorbereiden, dus de fruitschaal (ligt bij ons ook groente op) werd omgekeerd en ik maakte deze knapperige rood/groene salade. Hartstikke lekker bleek, dus het recept verscheen een paar dagen later al online
gellac
Het werd tijd voor een nieuw gellacje op mijn nagels, dus ik ging naar Cindy om met deze mooie rode nagels (met mini glitters erin) weer naar buiten te lopen
jamie oliver
Papa kwam ’s avonds eten, en omdat ik altijd op Jamie Olivers’ kookkunsten kan vertrouwen, pakte ik zijn boek er weer eens bij. Deze runderköfte was zo lekker! Ook dit recept komt eraan voor jullie
kokosreep
Deze reep kwam ik tegen bij de Plus. Hij bestaat alleen uit kokos en rijstsiroop, dus ik besloot hem mee te nemen als tussendoortje voor op het werk. Het smaakte echt mega naar kokos (duh) maar ik vond het wel heel lekker! En het vult goed
kippenpoten
Dinsdag kipdag (dan staat de mevrouw met de kippenkar bij ons in de buurt). Ik haalde drumsticks, kippenbouten en maakte er echte Hollandse sla bij – kropsla, komkommer, tomaat, appel, wortel en een gekookt ei
ziggy
In de tuin maakte ik wat foto’s voor mijn samenwerking met NIVEA en kijk eens wie me gezellig kwam helpen 😉 Ziggy en Marley kunnen de tuin niet uit, dus ze gaan gezellig met ons mee als wij buiten zitten
razoli
Zo hier ben ik fan van! Razoli stuurde me hun scheerolie op, die speciaal voor vrouwen ontwikkeld is (er is ook een mannenversie). Het is 100% natuurlijk en organic, en ze beloven dat je scheert zonder enige irritatie. Nu wil mijn huid nog wel eens heftig reageren op dingen (waaronder scheren) dus ik was heel benieuwd. Het werkt zo goed! De olie is heel vol, ruikt lekker en het scheren werkt goed. Het lijkt net of er een minilaagje tussen de mesjes en je huid zit en inderdaad: 0 irritatie. Heel blij mee =)
kokosyoghurt creamy moments
Mmm wat een lekker ontbijtje! Jullie weten misschien wel dat ik fan ben van de kokos’yoghurt’ -is officieel geen yoghurt want geen zuivel- van Abbot Kinneys. Dat is niet verkrijgbaar bij de gewone supermarkt, dus ik eet het helaas niet vaak. MAAR! Tig kwam thuis met Creamy Moments, ook een yoghurt gemaakt van alleen kokos, gewoon te koop bij de Ap. En ik vind het super lekker! Wat blauwe bessen en paleo muesli erbij en ik heb een heerlijk ontbijtjejaz hotel
Woensdagavond opende het Jaz hotel in Zuidoost en Tig en ik waren bij dit swingende feest. Je leest er meer over in dit artikel
Donderdag was PR bureau HCP voor de gelegenheid neergestoken in Amsterdam, waar ze bij Studio 13 hun persdag organiseerden. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken naar de mooie merken die ze vertegenwoordigen (o.a. Rolf Benz, Dornbracht, Graham&Brown) en inspiratie opgedaan over de nieuwste trends uit Milaan. Ik was helemaal weg van deze toffe flessen van Corkcicle en de prachtige rosékleurige kraan van Dornbracht. Ik hou van roze as you can see 😉
Mijn volgende afspraak was op het super toffe kantoor van Superheroes. Schommels en levensgrote groene apen, dit wil je toch ook op kantoor?!
lute
Yes! Donderdagavond begon een van mijn favoriete events Taste of Amsterdam. Tijdens de perstour kreeg ik al een voorproefje van al het heerlijks dat er was, waaronder dit eetbare bootje van Lute
Toen de VIP borrel begon, schoof mam gezellig aan en samen hebben we nog veel meer lekkers geproefd, o.a. vlees (op briochebrood!) van de Uptown Meat Club en de allerlekkerste oesters van Zilt & Zalig
salade en sushi
Vrijdag ging ik weer aan de slag met Maaike. Tig had wat sushi van de vorige avond overgelaten (lief!) dus dat aten we met de salade die ik nog had. Altijd fijn zo’n leftover lunch
eetalage
Borreltijd! De vrijmibo van iClicks was dit keer bij de Eetalage en daar was ik heel blij mee. Naast goed eten en leuke bediening hebben ze hier ook lekkere gin & tonics
jan goos
De foto is wat gek door het rode licht van de heater, maar deze salade met mozzarella, ricotta en gegrilde groente bij Jan Goos was bijzonder lekker. Het was super gezellig, dus onze vrijmibo ging door tot een uur of elf. Toen ben ik snel met Nick naar huis geraced, wat laatste spullen gepakt en snel naar Zeewolde gereden voor een weekend Healthy Fest
healthyfest
There we are!
De hele zaterdag lekker sportief doen met o.a. yoga en onze nieuwe hobby suppen. Snel meer over dit sportieve weekend
Zaterdagavond langs de waterkant chillen in de zon. Ik hou ervan
centre parcs
Een lekker healthy ontbijtje in de tuin bij ons Centre Parcs huisje. Even een tip tussendoor (of je nu in een huisje zit of gewoon thuis): Wanneer je geen zin hebt om ’s ochtends zelf in de keuken te staan, kan ontbijt.nl je ontbijt thuisbezorgen. Chill =D
Jawel, daar sta ik: Goodfoodlove in het kooktheater van het nieuwe event Love for Life. Ik ging voor het eerst van mijn leven een kookdemonstratie geven en vond het best wel spannend. Op dit moment waren er nog 16 plekken beschikbaar, maar uiteindelijk zat de zaal vol
love for lifeMicrofoontje op (ik voelde me net een aerobics juf), ik ben er klaar voor!
love for life kookdemo
Samen koken is leuker dan alleen, dus ik vroeg mijn publiek wie met me mee wilde koken. Saskia reageerde meteen heel enthousiast en kwam me met liefde helpen
IMG_1315
We maakten mijn signature ‘romige speltpasta’ en hoewel er eea niet helemaal soepel liep (gas ging niet aan, tv scherm stopte ermee) ging het eigenlijk hartstikke goed! Ik ben van mening dat wanneer je dit soort dingen zin voor zin voorbereid er geen plek is voor improvisatie, dus alles van tevoren uitdenken doe ik dan ook niet. Kwam nu mooi van pas 😉 Ik liet wat handige keukenhacks zien en deed een rondje door de zaal om iedereen te vragen naar zijn of haar signature dish
IMG_1521
Tot slot was het tijd om te komen proeven. Kijk dan, er stond gewoon een rij! Iedereen die een hapje (of 3 😉 ) nam reageerde super enthousiast. Zij blij, in ook heel blij. Wat was dit leuk! Wil het echt vaker doen
love for life
Met mijn andere sidekick, lieve vriendin Nicky die niet alleen alles filmde en fotografeerde, maar ook een helpende hand bood en er elke keer al stond met hetgeen ik nodig had, voordat ik er om vroeg. Love her <3
bbq
We sloten het weekend smakelijk en gezellig af met een bbq bij vrienden in Almere. Mijn mangosalsa viel goed in de smaak!
bbq voortuin
Hoe gezellig is deze voortuin met zitkuil? Ik wil ook een zitkuil haha
Dat was hem weer voor deze week! Preview voor volgende week: maandag, dinsdag en woensdag volg ik een sapkuur, dus de eerste 3 dagen zullen weinig eten bevatten 😉

Volg je Goodfoodlove al op: Facebook | Instagram | Twitter | Bloglovin | Pinterest | YouTube
Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: