Smaak van de Week #4 | Skiën en Ziggy in het Vondelpark

0

Goedemorgen! Hoe was jullie weekend? Net als ik gefeest en daarna een brakke zondag, of was je weekend wat actiever? De nieuwe week begin je in ieder geval hier, met een nieuwe Smaak van de Week. Ziggy en Marley komen wat vaker in beeld tegenwoordig, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Waarom? Lees maar snel verder =)

Skiën in Kirchberg

ZO blij begon mijn week op Schiphol, vlak voordat ik het vliegtuig instapte richting Oostenrijk. Voor het dragen van deze toffe trui van Colourful Rebel had ik geen beter moment kunnen uitkiezen =)

De broek is van het Spaanse merk Loïs (met geweldige pasvorm!) en de jas is ook van Colourful Rebel.

Het verhaal van de reis – ik mocht mee op persreis naar Kirchberg in Brixental – lezen jullie in een ander artikel, maar hierbij vast een kleine recap:

Bubbels in het vliegtuig, nachtrodelen, heel lekker eten, Jägermeister drinken en zo blij als een ei nadat ik voor het eerst van m’n leven fatsoenlijk van een zwarte piste af gekomen was – 3 keer! Oh, en dan vergeet ik bijna het belangrijkste: skiën!

kirchberg

Met dank aan Mister Travelviking himself Erik de Jong voor deze te gekke foto.

Foodpost

Dit pakketje kreeg ik een tijdje terug al maar ik vergat het te posten. Zonde, want het is echt een leuk merk! GRK heet het, wat staat voor Greek, en in de lijn vindt je onder andere risoni (waar je giouvetsi mee maakt), pastitio, verschillende spreads, gigantes (witte reuzenbonen) en een basis voor tzatziki. Nu ben ik van mening dat je die laatste beter volgens dit recept kan maken, dus zonder potje, maar van de rest ben ik echt fan! Je vindt GRK bij de Jumbo.

Dit vind ik toch zo geweldig! Emmi heeft een mini kaasfondue setje op de markt gebracht, maar daarbij een supertof spel, dat volgens hen perfect is voor een eerste date. De truth, dare of dippers kaartjes geven je opdrachten die met de kaasfondue te maken hebben, zoals gummiberen erin dippen (en opeten natuurlijk) of zoveel mogelijk brood met kaas in je mond proppen. Hi-la-risch! Ik ga dit dus binnenkort ECHT spelen, vrijwilliger om mee te doen anyone? 😉 Je krijgt de kaarten gratis bij de set, en die is o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, AH, C1000 en Plus. Check de website voor meer info.

Dit was echt de week van de leuke post! Nutella stuurde me deze personalized pot met…. (daar is ‘ie hoor) deze coole tekst, die uiteraard voor Ziggy & Marley bedoelt is. Ik ben helemaal blij met deze grote pot, want ik Nutella is echt mijn guilty pleasure. Op deze website kan je zelf een etiket maken voor op de pot.

Nieuwe hobby

Deze heb ik te danken aan Nicky, die altijd zo heerlijk creatief is. Ze maakt vaak ‘tekeningen met letters’, oftewel handlettering. Het ziet er onwijs tof uit en het is ook nog eens heel leuk om te doen. Vroeger tekende ik graag, en dat heb ik nu weer een beetje opgepakt door in mijn Paper Republic boekje te handletteren. Ik dacht, leuk ik doe iets Oostenrijks en dan hou ik het in een mooie achtergrond en dat is dan leuk. Dus ik helemaal m’n best op zitten doen in het vliegtuig. Is m’n handlettering af, ben ik met m’n suffe hoofd ‘ch’ vergeten en staat er nu dus snitzel. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb nog nooit van snitzel gehoord hahaha! Nouja, het idee is leuk en hierdoor is de tekening eigelijk extra bijzonder 😉

Outfits die ik droeg

Oke dit vergeet ik dus nog steeds vaak te fotograferen 😉 Vrijdagavond organiseerde Floor 17 een ontzettend leuk thema diner in roaring twenties stijl. Nick en ik gingen helemaal los met eyeliner, glitters en haarbandjes. Het jurkje van Nick komt van Boohoo, een hele toffe webshop die zeker het bekijken waard is.

I LOVE deze jas van Colourful Rebel. Hij is een tikke fout, opzichtig, fluffy en vooral heel erg leuk. Dat vonden meer mensen, want ik kreeg er heel veel leuke reacties op.

Zaterdag gingen Jantine en ik op boevenpad. We hadden zin in een goede partynight en dat is gelukt bij de leuke bar Evert Jan (gin & tonics) en daarna in de Hotshots (niemand ouder dan 20, hartstikke fout maar oh zo leuk). Van Tien haar outfit zie je precies niks hier haha. Ik draag een rokje van Primark en een coltruitje van Berschka.

Fooooooooood

Na een paar dagen lekker eten in Oostenrijk (het was echt een openbaring dat je daar zo lekker kan eten), viel ik bij thuiskomst weer meteen met mijn neus in de boter. Ik ben betrokken bij een MEGA leuk project met Zoover (hierover snel meer) en als kick-off van de Zoover society hadden we een diner bij The Hoxton, met onder andere dit heerlijke gerecht met pulpo (inktvis). Yum!

Ik vind het heerlijk om buiten de deur te ontbijten, en prijs me gelukkig dat daar in mijn buurtje zoveel mogelijkheden voor zijn. Een van mijn favorieten is het Vlaamsch Broodhuys, waar ik na het ontbijt dan ook meteen een brood koop voor thuis.

Altijd lekker eten bij Floor 17! En zo leuk dat de hele avond in 20’s/great Gatsby stijl was. Houd de agenda op hun website in de gaten voor nog meer van dit soort leuke avonden.

 

 

Deze heisse chocolat en idioot lekkere soft website verdienen een aparte vermelding. Het was op de luchthaven van Innsbruck, en de perfecte afsluiting van de mini-wintersport. Ben jij ook zo’n fan van koekjes?

 

Rondje Vondelpark met Zig

Dit wilde ik al een tijdje doen, maar elke keer kwam het er niet van, of was ik bang dat Ziggy op de een of andere manier zou ontsnappen. Zondag ging m’n roomie Marloes rennen in het Vondelpark, en ik besloot om met haar mee te gaan, mét Ziggy. Sporttas mee (om hem in mee te nemen dacht ik, niet gelukt want meneer wilde liever op m’n arm), Ziggy z’n tuigje aan en daar gingen we.

Eerst vond hij het wat onwennig en was hij nogal shaky. Ik was met hem op een bankje gaan zitten en op een gegeven moment sprong hij er zelf vanaf om rond te gaan lopen. Dat bezorgde lekkere modderpootjes voor Zig, en veel verbaasde en verwonderende blikken van omstanders. Zo leuk hoeveel mensen even een praatje kwamen maken of vertelden dat ze Ziggy zo’n mooi beest vonden.

Het duurde niet lang tot Ziggy helemaal in zijn element was en heel stoer door het park liep. Het was echt zo leuk om hem zo te zien, en ik ben blij dat hij nu wat meer ruimte heeft en lekker kan struinen. Je vraagt je misschien af waarom ik Marley niet meenam. Daar heb ik een paar redenen voor =) Zij is echt een heel klein, fragiel beestje en sneller bang dan Ziggy. Een tuigje aan vind ze dan ook helemaal niks, en op vreemde plekken komt ze liever ook niet (dierenarts is voor Zig een feest en voor Marley zo ongeveer de hel op aarde). Daarbij heb ik Ziggy als eens meegenomen voor een fotoshoot waar hij voor geboekt was, en Marley alleen thuislaten ging hartstikke goed. Ik denk dat ik haar echt niet gelukkig maak door haar mee te nemen een druk park in, maar hij broer denkt daar gelukkig heel anders over =)

Ik vond het echt heel leuk om lekker met hem rond te wandelen, en ga hem zeker vaker meenemen – maar dan wel met iets mooier weer en iets minder modder. Scheelt Ziggy weer 2 uur poetsen 😉

Tot slot nog een andere kat: meet Tijger, de kat van de Primera op de Eerste Constantijn Huygensstraat. Die is er dus altijd, en het liefst ligt ze languit op de toonbank. Het is een heel lief beestje, en ik vind het zo leuk en schattig dat dat gewoon kan hier =)

Dat was het weer voor nu, tot volgende week!

 

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

outfit van vandaag

Outfit: streepjes & suède

Het is weer tijd voor een nieuwe outfit van vandaag op Goodfoodlove! Sinds het nieuwe webdesign online is, heeft fashion een eigen plekje gekregen. Ik ...