Sushi eten op het terras bij Sushi ’n Sake in Amsterdam Oost

4
sushi n sake

Aaaah sushi, dat is dus een van de dingen waar ik altijd blij van word! Sushi ’n sake nodigde me uit om te komen eten, en dat was natuurlijk an offer I couldn’t refuse 😉

Afgelopen kerst at ik met papa bij de beste teppan yaki Japanner van Amsterdam: Hosokawa. Is een beetje traditie geworden, met kerst lekker aan de plaat eten. Ik ontmoette de manager, praatte met hem over wat ik doe en daar was dan een mailtje een paar weken terug: of ik – wederom samen met pap – wilde komen eten bij Sushi ’n Sake, wat ook onder de Hosokawa groep valt. Maar natuurlijk!

Sushi eten op het terras

Op naar de Dapperstraat in Oost dus, waar de zaak gevestigd zit. Ik ken niet veel sushitenten met een terras, maar bij Sushi ’n Sake is het heerlijk toeven buiten. Wij kregen ook nog eens een showtje van het tattoo event wat in het naastgelegen pand aanwezig was, dus dat was extra bijzonder. Heb je toevallig die man op tv gezien die voor 98% van z’n lichaam vol getatoeëerd is? Die was er dus. De zaak binnen is niet al te groot, maar biedt genoeg ruimte voor wat tafels en de open keuken waar je de chefs in de weer ziet met sushi, zeewier en de meest verse ingrediënten.

Sushi & sashimi

De menukaart ontploft zowat van de lekkere sushi. ‘All you can eat’ doen ze hier niet aan, en dat is een welkome afwisseling in Amsterdam. Zoals vaker wanneer ik alles van de kaart lekker vind en niet kan kiezen, laat ik me verrassen door de bediening. De sushi en sashimi worden hier niet gewoon naast elkaar gelegd, maar mooi opgediend. Mijn favoriet (qua smaak en manier van serveren) is de rainbowroll, die qua vulling op de Californian lijkt, maar bedekt is met zalm, tonijn, garnaal en avocado. YUM!

Over de auteur

4 comments

  1. Malou | Blonde Blossom 22 juni, 2017 at 15:16 Beantwoorden

    Oeh ik ben echt gek op sushi en ook vooral als het een keertje geen all you can eat is. Dat is toch een stuk classier en daarnaast is het gewoon heerlijk als je kunt genieten van een paar stukjes sushi. Het ziet er heerlijk uit! Malou x

  2. Merel 22 juni, 2017 at 09:49 Beantwoorden

    Heerlijke sushi daar he? Ik kom er al jaren, aangezien ik heel dichtbij woon en hun terras is echt zo’n fijn Pluspunt! Leuk dat je er ook van hebt kunnen genieten 🙂 Liefs, Merel

Schrijf een nieuwe reactie

Dit vind je vast ook leuk: