Super lekker: avocado uit de oven met ei en tomaat

0
avocado ei oven

Soms, heeeel soms doe ik een fantastische ontdekking. Deze avocado met ei en tomaat is daar een voorbeeld van. Het is mega gezond, perfect als lunch, je hoeft er bijna niks voor te doen en het smaakt zo super lekker dat ik het de eerste keer bijna niet kon geloven.

Je vraagt je misschien af waarom zoiets lekkers zo ontzettend gezond is. Dat kan ik je vertellen:  avocado zit vol met goede vetten, vitamines A, B1, B2 en B6, C en E en een hele berg vezels. Hierdoor is de vrucht goed voor je huid haar, cholesterol, stoelgang, weerstand en ga zo maar door. Ei is natuurlijk een bron van eiwit (wat je lichaam nodig heeft), maar ook van andere nuttige stoffen als ijzer, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D. Die laatste is vooral in de winter fijn omdat het lichaam het zelf aanmaakt door zonlicht, en we dat in de winter helaas minder ‘binnenkrijgen’. Tot slot de tomaatjes, dat is één van de weinigen producten die gezonder wordt door verhitting. Door het warm maken komt er meer lycopeen vrij, een stof die vol met antioxidanten, bètacaroteen en vitamines A en C.

20140603_145339

 Dit heb je nodig:

Oven op 200 C | ovenschaaltje

Ingrediënten:

1 avocado | 2 eieren | 2 cherrytomaatjes | verse basilicum | peper & zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de avocado door midden, verwijder de pit en hol ze een klein beetje uit. Leg ze in een ovenschaaltje. Probeer te zorgen dat de avocado’s niet omrollen, je kan ze tegen de rand leggen. Strooi wat zeezout op de helften. Breek nu boven elke helft een eitje. Er zal ongetwijfeld wat ei langslopen maar dat is niet erg. Snijd de tomaatjes in plakjes en verdeel deze over de avocado. Maak op smaak met peper en zout en zet het schaaltje in de oven voor zo’n 10 – 15 minuten, afhankelijk van hoe je je ei gebakken wilt hebben. Wanneer het klaar is maak je het af met gescheurde basilicumblaadjes. Je eet het met een lepeltje. Eet smakelijk!

20140603_145218

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk:

eton mess met oreo

Snelle Eton Mess met Oreo

Deze Eton Mess is ontstaan uit ‘nood’ en bleek achteraf een groot succes te zijn. Op een zondag kwamen vrienden eten en ik had allemaal ...