Terrastip | Paviljoen Lucht in Lelystad

0

Mijn vriend en ik wonen in het niet altijd even bruisende Lelystad. Nu worden er de laatste tijd steeds meer leuke evenementen en feesten georganiseerd, en ontdekken we zelf steeds meer horeca gelegenheden waar het goed toeven is. Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen zeg ik dan maar 😉

lucht

Die slingers komen bij ons behoorlijk vaak uit de kast, zo ook afgelopen zondag. Aan het water van de Bataviahaven (schuin tegenover De Rede) vind je Paviljoen Lucht. Van buiten een soort ronde, witte, bijzondere aandoening maar van binnen verassend ruim, licht en modern. Het terras is erg gaaf en bestaat uit twee delen: boven kan je chillen op de loungekussens of aan een hoge tafel zitten en beneden staan lage tafels en banken. En, op zondag, een dj booth voor de sunday lounge. Vanaf 15.00 uur draait er een dj heerlijke muziek waardoor je, met het uitzicht over het water, je bijna aan het strand waant.

IMG_2682

Tijdens de sunday lounge kost een wijntje €2,5, en een prosecco €3,- welke beiden prima te drinken zijn. De mannen waren blij met hun lekkere tapbiertje en een glaasje water naast de wijn is hier van het huis.

We kregen een beetje trek en bestelden een bittergarnituur en een ceasar salade met kip. De bittergarnituur was oke, maar de salade was z’n €10,- helaas niet waard. Het eitje was goed gekookt en de donkerbruine broodcroutons waren lekker, maar de kip was nauwelijks gekruid en er zat zoveel dressing op dat de sla wit was ipv groen.

IMG_2684

Ik vind het een restaurant of bar altijd iets extra’s geven als het personeel vriendelijk, actief en assertief is. De eigenaar Mark begroet ons altijd vriendelijk, maakt een praatje met zijn gasten en ziet wanneer iemand iets nodig heeft. Top, zoals het hoort. De andere drie meisjes (ik schat ze niet ouder dan 17) die bij de lucht werken kunnen nog wat van hem leren. Er werd een verkeerde bestelling gebracht, lege borden werden genegeerd en ze stonden meer met elkaar achter de bar te praten binnen dan dat ze buiten op het terras aanwezig waren. Een gemiste kans, want leuke, spontane meiden op het terras kunnen heel veel doen voor de sfeer (en de omzet).

IMG_2690

We zullen hier zeker vaker komen op zondag want de drankjes, de muziek en de locatie zijn goed. Een hapje eten doen we ergens anders…

Good: ♥♥♥♥

Food: ♥♥

Love: ♥♥+(plusje is voor de eigenaar, die wel weet hoe je het gasten naar de zin maakt)

Over de auteur

Kelly

Kelly is de 'chefkok' van Goodfoodlove en de bruisende kracht achter deze blog. Ze is gek op eten & drinken en vindt dat je van elke maaltijd een feestje moet maken. Hoewel ze erg van koken houdt, behoren buiten de deur eten, shoppen en reizen ook tot haar grootste hobby's en je mag haar wakker maken voor een goed glas wijn.

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: