Thaise curry met sugarsnaps en cashew

0
thaise curry

Met een bord op schoot, televisie aan en ondertussen de laatste posts op Instagram checken. Mijn eetgewoonte was allesbehalve zen, mindful en in het hier en nu. Sinds ik afgelopen juni voor de eerste keer een yogamatje heb uitgerold en mij ben gaan verdiepen in mindfulness ben ik ook bewuster gaan eten. Door mindful te eten sta je stil bij wat je eet. Je proeft daardoor meer, eet langzamer en dus ook minder. Je hersenen krijgen namelijk pas na 20 minuten een signaal dat er eten binnenkomt. Als je te snel eet dan eet je bijna automatisch al te veel, met als resultaat een opgeblazen buik, maagpijn of darmklachten. Niet heel chill dus. Kijk, ruik en proef eens aandachtig wat je eet. Mijn telefoon leg ik nu weg, ik zit aan de eettafel en de televisie blijft uit. Zen-modus aan!

de nieuwe yogaschool

Conimex stuurde Goodfoodlove een uitnodiging om hun 3 Oosterse soepen en 5 currypasta’s te proeven, en ik ging op pad. Naast proeven namen we ook deel aan een yogales in de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Nu ik meer into yoga en mindfulness begin te raken sla ik zo’n uitnodiging natuurlijk niet af. Voor Goodfoodlove maakte ik de Thaise Massaman curry. In de currypasta zitten veel Oosterse specijeren zoals nootmuskaat en korianderzaad. Pas de mindful eten tips toe en wie weet herken jij nog meer specijeren die in de currypasta zitten. Namaste!

Dit heb je nodig


Wok (of koekenpan)

Ingrediënten 

voor 2 personen

200 gram kipfilet
150 gram (zilvervlies)rijst
1 verpakking Conimex Thaise Massaman Curry specerijenpasta
150 gram sugar snaps
2 zoete aardappelen (2 gewone aardappelen mag ook)
200 ml kokosmelk
1 ui
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
1 el pindakaas
2 el wokolie
2 handjes ongezouten cashewnoten

thaise curry

Zo maak je het

Pel en snijd de ui. Schil de zoete aardappelen, snijd in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de kipfilets in stukjes. Verhit de wokolie in een wok en roerbak de kip goudbruin. Voeg de zoete aardappel bij de kip en bak deze kort mee. Rasp de gember en roerbak de gember, ui en knoflook 1 minuut mee. Zet het vuur lager en voeg de kokosmelk, 150 ml water, pindakaas en de Conimex Thaise Massaman Curry specerijenpasta toe. Breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de curry 10 minuten zachtjes doorkoken. Was de sugar snaps en verwijder de uiteinden en eventueel de draden. Voeg de sugar snaps toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Serveer met de rijst en strooi een handje ongezouten cashewnoten over elk bord. Eet smakelijk!

Over de auteur

Geen reacties

Dit vind je vast ook leuk: